Tere
Mure selline, et septikus on umbes 1cm pikkune peenike pragu - kuidas/millega parandada ?
tänud
Septik katki
veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Re: Septik katki
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Kirjuta rohkem, materjal? Kus pragu asub? Millest tekkida võis? Kui sealt vett välja imbub, ei ole sellest midagi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
septik klaasplastist (3 m3), pragu asub kolmanda kambri küljel - kõrguselt veidi kõrgemal kui poolel maal.
Süsteem lahendatud niimoodi, et kolmandas kambris on pump, mis siis hallvee imbväljakusse pumpab - saaksin pumba reguleerida selliselt, et pump hakkabki sellelt maalt tööle kus pragu on, ehk välja ei imbuks midagi, küll aga võib sealt pinnase-/vihmavett sisse tungida (mis tähendab aja jooksul rohkem pumpamist, rohkem elektrit jne jne)
Millest võis tekkida ? Ei oskagi öelda, kas olen ise teinud või suutis laps kuidagi midagi sinna vastu lüüa või on tootjapoolne viga? (tegelikult on tootel ka garantii, aga juba ostuga tekkis niipalju arusaamatusi, et tea kas viitsin seda vaidlust ette võtta - et kas on mõtet, kui kumbki pool ei suuda ju reaalselt tõestada, et tema pole süüdi)
Igatahes, kas mingi silikon/mastiks aitaks sinna või ei peaks ma üldse põdema ?
Tänud !
Süsteem lahendatud niimoodi, et kolmandas kambris on pump, mis siis hallvee imbväljakusse pumpab - saaksin pumba reguleerida selliselt, et pump hakkabki sellelt maalt tööle kus pragu on, ehk välja ei imbuks midagi, küll aga võib sealt pinnase-/vihmavett sisse tungida (mis tähendab aja jooksul rohkem pumpamist, rohkem elektrit jne jne)
Millest võis tekkida ? Ei oskagi öelda, kas olen ise teinud või suutis laps kuidagi midagi sinna vastu lüüa või on tootjapoolne viga? (tegelikult on tootel ka garantii, aga juba ostuga tekkis niipalju arusaamatusi, et tea kas viitsin seda vaidlust ette võtta - et kas on mõtet, kui kumbki pool ei suuda ju reaalselt tõestada, et tema pole süüdi)
Igatahes, kas mingi silikon/mastiks aitaks sinna või ei peaks ma üldse põdema ?
Tänud !
-
- külaline
Ära mingi silikooni või mastiksiga küll hakka jamama! Parem mine osta poest paar riba klaasriiet, epovaiku ja paranda asi korralikult.Külaline kirjutas:Igatahes, kas mingi silikon/mastiks aitaks sinna või ei peaks ma üldse põdema ?
Urmas
-
- külaline
kas epovaigu karbil kirjas ka mingi täpsem õpetus, mida kuipalju võib panna ja kuidas üldse kasutada seda - pole klaasriidega kunagi midagi teinud.
väike põhjendus ka miks mitte silikoniga teha ?
tänud !
väike põhjendus ka miks mitte silikoniga teha ?
tänud !
Lugemata postitus Postitas kotermann »
Silikoon ilmselt võib minil ajal lihtsalt lahti tulla.
Nagu ma aru saan, pole septik veel ümbert pinnasega kinni aetud. Kui seda teha, siis pinnase liikumine ja surve võib selle prao päris irvakile ajada. Kõige töökindlam oleks panna kogu prao ulatuses ja veel kümmekond sentimeetrit edasi kahele poole samast klaasplastist paigad, epoliimi korralikult alla ja paigad läbi seina (kindlasti roostevabast materjalist) poltidega korralikult kinni tõmmata (poldipeade alla korralikud laiad samuti roostevabad seibid).
Nagu ma aru saan, pole septik veel ümbert pinnasega kinni aetud. Kui seda teha, siis pinnase liikumine ja surve võib selle prao päris irvakile ajada. Kõige töökindlam oleks panna kogu prao ulatuses ja veel kümmekond sentimeetrit edasi kahele poole samast klaasplastist paigad, epoliimi korralikult alla ja paigad läbi seina (kindlasti roostevabast materjalist) poltidega korralikult kinni tõmmata (poldipeade alla korralikud laiad samuti roostevabad seibid).
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit