Passiivmaja konstruktsioon

Külaline
külaline

Passiivmaja konstruktsioon

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere,

oleks tänulik, kui teadjamad kommenteeriks alloleval lingil olevat postitust (panin selle passiivmaja teema alla aga tegelikult siin oleks isegi õigem koht):

viewtopic.php?f=15&t=2567&start=825#p238812
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Re: Passiivmaja konstruktsioon

Lugemata postitus Postitas keemik »

1) kas see vill on kujupüsiv? Ma mõtlen, kas ei vaju näiteks 20 aasta pärast tühimikke sisse?
2) paksu villakihi sisse olen näinud soovitust panna ka kiht/kihid näiteks ehituspaberit, et villasisest õhuliikumist alla suruda (targemad vast teavad kommenteerida)?
3) võimalik, et OSB plaate on erinevaid, kuid formaldehüüdi pidev emissioon toaõhku sellest plaadist võib olla probleem.

Mina uuriks neid küsitavusi, kui peaksin kaaluma endale sellist konstruktsiooni.
Külaline
külaline

keemik kirjutas:1) kas see vill on kujupüsiv? Ma mõtlen, kas ei vaju näiteks 20 aasta pärast tühimikke sisse?
2) paksu villakihi sisse olen näinud soovitust panna ka kiht/kihid näiteks ehituspaberit, et villasisest õhuliikumist alla suruda (targemad vast teavad kommenteerida)?
3) võimalik, et OSB plaate on erinevaid, kuid formaldehüüdi pidev emissioon toaõhku sellest plaadist võib olla probleem.

Mina uuriks neid küsitavusi, kui peaksin kaaluma endale sellist konstruktsiooni.
Vill vajub see on selge, aga maja on seest üle kipsitatud
http://www.flickr.com/photos/61283440@N05/10100037834/
Külaline
külaline

Ma kahtlen, kas sellised (saledad) C-ristlõikega elemendid üldse kannavad piisavalt koormust, et hoone ikka koos püsiks. Heameelega tahaks vahelae, katuslae ja seina konstruktiivseid sõlmi ja arvutusi näha. Lisaks jäi arusaamatuks kuhu seintes ja katuslaes aurutõke paigaldatakse. Põranda hüdroisolatsioon puudus samuti.
Külaline
külaline

Kandevkonstruktsiooni kandevõime ei ole probleem, selline liit-tala on täiesti piisava tugevusvaruga. Küll on soojustuse vajumine üpris tõenäoline, kuigi Sense ise väidab, et nende seinaelemendis on vajumid väiksemad kui nö tavakonstruktsioonis kuna vill paigaldatakse tihendatult, mitte lihtsalt sisse puhudes.

Niiskustõkkeks peaks olema seesama sisemine OSB, mis teibitakse ühenduskohtades. Eks aeg näitab, kas selline variant ka pikas perspektiivis töötab. Eks siin saab ka pikalt diskuteerida teemal, et tselluvill ei vajagi niiskustõket aga mõistlikum oleks siiski piirsituatsioonide teke välistada, kui jääda lootma tõestamata väitele.

Ehituspaberit pannakse suure paksusega soojustusele vertikaalse mikrokonvektsiooni vältimiseks. Samas on mikrokonvektsioon kihtsoojustuse probleem, ehk juhul kui kasutatakse rull- või plaatsoojustust ja mitmes vertikaalses kihis. Puistevill on suht homogeenne ja rullsoojutusele omaseid vertikaalseid vahesid ei ole.

Ja OSB formaldehüüdid on selline teema, millele lõplikku vastust ei ole - vähemalt tuntud tootjate tootesertifikaatide kohaselt mingeid piirväärtusi ei ületata ja kui on korralikult töötav vent siis oleks probleem nagu olematu. Samas, ega selle ühendi olemasolu põhimõtteliselt hea variant ei ole ning kui võimalik, siis ka ise väldiks sisekihis OSB-d. Vähemalt seni ei ole ma kohanud Eesti kaubanduses müügil ühtegi OSB-d, kus formaldehüüde ei oleks kasutatud. Põhimõtteliselt on ka sellised Euroopas olemas.
Külaline
külaline

Milline see villa tihendatult paigaldamise viis seina on, et vill näiteks 5 aasta pärast tänu erinevatele temperatuuri ja niiskustsüklitele üldse kokku ei vaju?
Vasta