Heips. Kas kellegil on kogemusi sellise pliidi paigaldamisega. Ma ei ole suutnud lahti hammustada mis asi on selle pliidi veesärgis jahutustorustik.Võib olla nii sisend kui väljund... Millele? Kuidas ta pliidis paikneb ja miks avatud süsteemis on jahutustorustiku otsad lahti, suletud süsteemis aga ühendatud. Lisan ka joonised manualist. Ülevoolust saan aru aga kuhu läheb edasi toru mis on märgitud numbriga 14? Teist ringi pidi veevõrku. Täpsemalt siis kuhu. Millisel puhul avaneb regulaatorventiil (märgitud nr 12).
Katlal on kõik lihtne, aga siin on kogu see asi pliiti sisse topitud ja ei saa täpselt pihta. Tänud ette, kes teab vastata ja täiendada.
Küsimus keskküttepliidi Alfa Term 27 kohta.
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Küsimus keskküttepliidi Alfa Term 27 kohta.
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Selle mõte on sundtsirkulatsiooni korral tagada küttevee jahutus elektri kadumise korral. Muidu läheb vesi keema ja siis lõhkeb igal juhul kuskil. Vabatsirkulatsiooni korral jahtub vesi alati maha.
Lugemata postitus Postitas Papinael »
Okey, mõistlik. Aga kuhu ma selle väikese ringi ühendan? Toru märgitud nr 14 - veevõrgu ühendus. 12 regulaatorventiil ja 13 termoventiil. Kas sellet peab nii aru saama, et ülekuumenemisel avnevad nii termo, kui ka regulaatorventiil ja väliset veevõrgust tuleb peale külm vesi teeb sees ringi ja lahkub läbi surveklapi (5) ülevoolu (15) kanalisatsiooni? Temperatuuri ja rõhu normaliseerudes, klapid sulguvad ja pliit jätkab oma normaalset tööd. Seega on see 1/2" toru suure veesärgi sees, kui jahutuusspiraal? Kaitseklapi ühendused aga tagavad piisava reageerimisaja, et jahutusring hakkaks tööle.
Ühte asja aga ei mõika, mismoodi töötab regulaatorventiil (nr12)millal ta avneb ja mille peale. Temperatuur - trassivesi jahutab ju otse ventiili ja see sulgub. Kuidas trassist tulev vesi pääseb väikesesse ringi. Teisalt võib olla katlas surve suurem kui trassis... Või ma mõtlen liiga keeruliselt. Ma ei painaks siin oma lollide küsimustega, kui tootja oleks raatsinud oma joonise sutsu arusaadavama ja täpsema teha.
Ühte asja aga ei mõika, mismoodi töötab regulaatorventiil (nr12)millal ta avneb ja mille peale. Temperatuur - trassivesi jahutab ju otse ventiili ja see sulgub. Kuidas trassist tulev vesi pääseb väikesesse ringi. Teisalt võib olla katlas surve suurem kui trassis... Või ma mõtlen liiga keeruliselt. Ma ei painaks siin oma lollide küsimustega, kui tootja oleks raatsinud oma joonise sutsu arusaadavama ja täpsema teha.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Nii suts targem. See jahutussärk on küll selle tarvis, et küttevesi maha jahutada, aga see ei puutu otseselt kokku kütteveega vaid on soojusvaheti põhimõttel. Vee ülekuumenemisel avaneb termoventiil ja külm trassivesi jookseb läbi küttesärki paigaldatud toru ja jahutab küttevett. Teine ots on otse kanalisatsiooni. Targemad teadsid rääkida, et miski sakslaste nõue, muidu ei saavat neid pliite sinna tarnida. Ühesõnaga piisab ka ülerõhu ja temp klappidest. Loomuliku tsirku ei puutu see toru kuidagi. Kes soovib see proovib ja ühendab ka sellise lahenduse ära. Igal juhul on kogu see jama ühte
väärt.

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit