Akrüülhermeetiku eemaldamine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
muraqib
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Akrüülhermeetiku eemaldamine

Lugemata postitus Postitas muraqib »

Tere!

Küsimus selline, et sai üks uksepiida ja värvitud seina vaheline nurk (ei old kõige kenam) akrüülhermeetikuga ära silutud, kuid silumine ei olnud 100% täilik ja vahendit jäi värvitud pinnale väike kiht. Nüüd on see hetkel ära kuivanud. Tahaks teada, millega oleks mõtekas see eemaldada värvitud pinnalt, ilma et eemaldaks värvi. Olgu öeldud, et kiht on õhkõrn ja peaaegu läbipaistev aga siiski on joontena olemas - ses mõttes kipsinoaga ei saa seda edasi eemaldada.
Oleks hea kui saaksi mõne töötava vahendiga, mis muudaks hermeetiku vedelaks, et saaks lapiga ära võtta.

Tegemist on sisetingimustega.

Ette tänades,
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Akrüülhermeetiku eemaldamine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Proovi sooja vee ja lapiga kergelt hõõrudes!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
uksemokk
külaline

Lugemata postitus Postitas uksemokk »

Ära eemalda midagi, tõmba hermetsi juurde. Peaasi, et akrüül jääks ilus, seda saad maalriteibiga korrigeerida. Seejärel värvi uksepõsed ära.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Teibiga veetud akryyl/silikon jààb suht porr.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

cartman kirjutas:Teibiga veetud akryyl/silikon jààb suht porr.
Kõike peab oskama teha. Kui lased silikoonil peale silumist kile peale tõmmata, siis jätab teip randi, see on tõesti porr.

Aga ma pole veel näinud söödavat silikoonivuuki plaaditud pinnal mis on ilma teibita tehtud. Algul võib kena olla, aga kui silikooniga kokku mökerdatud pinnad määrduvad ja seda nad teevad, siis tuleb kõik see kunstniku käsi nähtavale ja see pole enam porr vaid porri pesakond.
Kõige paremad näited on üldkasutatavad wc kus sellised vabakäe kunstnikud toimetavad enamasti ja lõpptulemus on tõesti kunstipärane .
Akrüülimine värvi alla on muidugi teibiga päris "huvitav" lähenemine.

Kui siinkohal kavatsed kogemusi mainida, siis paluksin seda vuuki näidata. Olen nõus aja kinni maksma.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

fgh kirjutas:Akrüülimine värvi alla on muidugi teibiga päris "huvitav" lähenemine.
Palun seleta lahti selle tsiteeritud lause mõte, ei saanud ära.
Urmas
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Teibiga jààb ju rant, see on erit porr. JA misk ei saa pulgaga naiteks ilusat sklikooni nurka vedada??
MA siiski arvamusel, et teip on algajatele. 6ige ametimees j22b teibiga n2lga.
fgh
külaline

Teibiga ei jää praktiliselt mingit ranti, küsimus võib ehk veerandis millimeetris olla, mida silmaga ei tuvasta.

Saab pulgaga vedada ei vaidle. Aga teibiga tõmmatud täiesti sirgele vuugile see vastu ei saa. Kuna doseerimine ei ole isegi akupüssiga nii täpne, et saaks pulgaga täiesti sirge juti vedada. Paratamatult pläkerdad ja tuleb sakiline serv. Mis küll koheselt nähtav pole, aga mõne aja pärast on. Eks igaüks müüb sellist kvaliteeti nagu enda silmis parimaks peab.

Olen korduvalt neid vabakutselisi kunstnike näinud ja palunud näidata. Pole veel keegi suutnud normaalset vuuki teha minu silmi. Aga töö müüb ja müüb. Ometi räägivad kogu aeg, et jääb nälga ja nälga.

Eks ma muidugi paras pedant olen ka, ei saa vastu vaielda.
fgh
külaline

Külaline kirjutas:
fgh kirjutas:Akrüülimine värvi alla on muidugi teibiga päris "huvitav" lähenemine.
Palun seleta lahti selle tsiteeritud lause mõte, ei saanud ära.
Urmas

Päris huvitav lauseehitus tõesti ... vabandust .

Tahaks seda maalrit näha kes teibid ette veab, et akrüülida seina või lae nurki.
See on ikkagi vaba käe töö. muidugi väljaarvatud ühendused mida värviga ei kaeta.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

fgh kirjutas:Teibiga ei jää praktiliselt mingit ranti, küsimus võib ehk veerandis millimeetris olla, mida silmaga ei tuvasta.

Saab pulgaga vedada ei vaidle. Aga teibiga tõmmatud täiesti sirgele vuugile see vastu ei saa. Kuna doseerimine ei ole isegi akupüssiga nii täpne, et saaks pulgaga täiesti sirge juti vedada. Paratamatult pläkerdad ja tuleb sakiline serv. Mis küll koheselt nähtav pole, aga mõne aja pärast on. Eks igaüks müüb sellist kvaliteeti nagu enda silmis parimaks peab.

Olen korduvalt neid vabakutselisi kunstnike näinud ja palunud näidata. Pole veel keegi suutnud normaalset vuuki teha minu silmi. Aga töö müüb ja müüb. Ometi räägivad kogu aeg, et jääb nälga ja nälga.

Eks ma muidugi paras pedant olen ka, ei saa vastu vaielda.
Just see mikro mm rant ongi vàrdjas ja jààd hàirima. Silikoonimisel ilma teibita vead ikka silli nurka, pihustad vedeliku, teed pulga màrjaks ja t6mbad? Tuleb tàpselt nii ilus nurk kui on pulk ja sein. Yleliigse silli ju eemalda. Mind huvitab lahendus kuidas teibiga teed p6randa silli kui just oled n2iteks pysti vuugi àra vedanud? Teipi ei saa ju paigaldada m2rjale sillile. Siis jàtad lihtsalt vahe ja improviseerid l6pu?
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

6nneks ei tunne yhtegi teibikunni.See on selliste ehitussaadete remondimeeste pärusmaa v6i siis buumi aja ehitajate. Päris huvitav näeks välja kuda vead teibiga 50 korteriga kortermaja vannitubade ja köögi tööpindane silikoonid..(suva näide) Tulemusest ei räägi parem yldes ja keegi ei maksa sul seda teipi kinni.
Aga enesehinnang peabki k6rge olema.
Nädala pärast saan teha yhe näitegi teip vs ilma. Ootaks m6nd head teibi näite pilti ka siis
Aga siiski on k6ige k6vemad mehed anonyymsed postitajad. Nii k6va vana ma pole, postitan oma konto alt.
andra
külaline

Lugemata postitus Postitas andra »

Isiklikud kogemused. Plaadi silikoonitamised teen kõik teibiga, jah on ilma teibita, jäätise pulgaga, silikoon pulkadega ja millega iganes tehtud..eks igaüks leiab endale sobivama võtte. Peale seda kui oled silikoni ära tõmmanud, võtad teibi ära ja tõmbad veel kord niiske näpuga üle, tulemus on PERFEKTO...

Kui tahad korraga vertikaal ja põranda vuugid teha siis jätad teibi vertikaalvuugi kohale panematta ja selle 1-3 cm suudad sa ikka plötserdamata ja ilusti tõmmata..kui ei suuda siis oota järgmist päeva ja tõmba vuugi peale ka teip.

Ja neid 50 korteriga kortermajade vannitubadega on nii, et loomulikult üldpilt on ilus ja mitte keegi mitte kunagi ei hakka seal vinguma millegi kallal, kuna neid väikseid defekte ei pandagi tähele ning keegi neid ei otsi ka. Nõudlikuma kliendiga on paraku teistmoodi, kahe seina nurgas plaatide kõikumine 1-mitu mm, üleliigne silikoon plaadi vuukides ning lainetav triip ja ebakorrapärased nurgaliistud on vaid mõned asjad mis võid ära unustada tööd teostades.
andra
külaline

Lugemata postitus Postitas andra »

Ahjaa..teemasse tulles, kipsinoaga muidugi võta see jama ära...tõmba uus korralik akrüüli triip sinna, uksepiidale pane teip sirge juti moodustamiseks..kui ukseepiit on seinaga samavärvi siis pole seda tarvis, vaid tõmbad teibi peale akrüüli paigaldust ning värvid uuesti selle jama üle, sest hermeetikut pead värvima nagunii..või teine variant tõmbad kipsinoaga vana akrüüli maha..värvid pale uuesti..peale kuivamist paned piidale teibi, tõmbad silikooni, võtad teibi ära ja silud veel kord silikoni üle, ei jää mingeid triipe.

Kui oled ikka nisanäpp ja plötserdad siis tõmba koguaeg teipi..KUI tahad perfektset tulemust!...

Rahuldava tulemusega võid
Vasta