LED valgusriba, valguskaabel
LED valgusriba, valguskaabel
Lugemata postitus Postitas maxpower »
Ja veel, kas oskate soovitada müüjat Tallinnas või Harjumaal, kust kohast saaks seda hea hinnaga (soodsamalt kui nt ledhousi 8 euri)?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: LED valgusriba, valguskaabel
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Miks sa ei taha osta näiteks sealt http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40 ? Pealiskaudsel sorimisel vaatasin, et 8,75€/1m(Ledhouse-i hind) eest saaksid hoopis 10m-t (2x5m) + saatmine on tasuta ja ainult 2 nädalakest ootamist. Millegipärast olen arvan, et tootja on neil mõlemil sama.maxpower kirjutas:Ja veel, kas oskate soovitada müüjat Tallinnas või Harjumaal, kust kohast saaks seda hea hinnaga (soodsamalt kui nt ledhousi 8 euri)?

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas autor »
Kas oskad ka öelda, milline õige inglise keelne termin "valguskaablile"?
Sain vahepeal teada, et led riba nõuab lisaks toiteplokki ja seda ei ole kuigi kerge kusagile paigutada (ripplage pole). PAremini sobib valguskaabel, mis on juba selliselt ehitatud, et saab toidet 220V. Kuidas seda toodet netist leida?
- laurit
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas laurit »
LED stripe - riba
LED tube - toru (sarnane luminofoortorudele)
Mul on ca 15m led riba karniisivalgustuseks. Ütleme nii, et otse kipsile ei tasu seda paigaldada. Mingi jahutuselement tuleks alla kleepida. täitsa on müügis alumiiniumist latte, mis selleks sobivad.
Toitega on keerulisem. Alguses proovisin ühte 15A toidet, paraku sellega ei toiminud ikkagi korralikult. Asendasin 3x 5A vastu. Mul küll õnnestus need mugavalt ära peita.
Lugemata postitus Postitas LEDshop »
Väga õige! Kindlasti kasutada just võimsamate ribade puhul alumiinium latte või profiile, kuna jahutus tagab pika eluea.laurit kirjutas:LED rope - voolik
LED stripe - riba
LED tube - toru (sarnane luminofoortorudele)
Mul on ca 15m led riba karniisivalgustuseks. Ütleme nii, et otse kipsile ei tasu seda paigaldada. Mingi jahutuselement tuleks alla kleepida. täitsa on müügis alumiiniumist latte, mis selleks sobivad.
Toitega on keerulisem. Alguses proovisin ühte 15A toidet, paraku sellega ei toiminud ikkagi korralikult. Asendasin 3x 5A vastu. Mul küll õnnestus need mugavalt ära peita.
Ja kui soovid väga head tulemust tuleb iga 5M tagant ribale toide peale tuua.
Muidu tekkib juba liiga suur pingelang ja ots jääb hämaram kui algus.
Mis hindadesse puutub siis Ledhouse kõige kallim Eestis jah...
Ebay on nii ja naa, paraku ei tea kunagi mida sealt ostad ja garantii on kahtlane.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Võin põhjendada oma ostude sooritamise eelistamist Ebay-st kohalikele müüjatele.LEDshop kirjutas:Mis hindadesse puutub siis Ledhouse kõige kallim Eestis jah...
Ebay on nii ja naa, paraku ei tea kunagi mida sealt ostad ja garantii on kahtlane.
- hind on kohalike müüjate omast 2-3 korda odavam, ei lisandu mingeid saatmiskulusid
- kuna hind on niivõrd palju odavam, aga ledid ise suhteliselt pikaealised, siis hinnavahe kaalub üles kohalike tootjate poolt antava garantii.
- sellest garantiist pole natukenegi majanduslikumalt mõtleval inimesel kasu mitte essugi.
Kasvõi minu näitel- ma peaks sõitma edasi-tagasi kokku ca 140km selleks, et garantii korras tasuta välja vahetada Ledhouse-st ostetud üks LED pirnike. Selle raha eest, mis oleks kulunud auto kütusele (ainult kütus, arvestamata auto amortisatsiooni, rehvide kulumist jne.), saan ma kodus laua tagant tõusmata osta Ebay-st 5-6 uut LED pirnikest ja mind ei huvita see garantii, mida kohalikud müüjad mulle lahkelt pakuvad.
Olen ostnud kunagi ka kohalikust poest paar LED pirnikest ja neid samuti garantii korras käinud välja vahetamas. Kui keegi müügimees suudab ja teeb mulle selgeks, miks ma pean ostma kohalikust poest täpselt sama asja 3-4 korda kallima hinnaga kui Ebay-s müügil, siis võib-olla ma muudan oma meelt ja ostmiskohtade eelistusi, aga kahtlen. Olen parajalt jäärapäine ja vihjena mainin, et ei ole meil kodus Kirby tolmuimejat ega köögikapid täis imenõusid!

Siiamaani olen saanud Ebay-st ostes tootekirjeldustele vastavaid tooteid, rahast pole ilma jäänud, kaup on alati kohale tulnud, saatjad teavad, kuhu nad saadavad ja kirjutavad vastavalt meie seadustele paki saatedokumentidele sobiliku hinna, mingeid tollimakse pole lisandunud ja kui juhtud parasjagu kodus olema, siis postiljon koputab sulle uksele ja annab allkirja vastu pakikese.
PS! Postituse sisu on mõeldud üldisema valiku suhtumise näitamiseks kliendi poolt, kelleks antud juhul olen ka mina ja kliendina olen valinud LED pirnide ostmiseks Ebay! Ei midagi isiklikku!

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Ebay EI OLE müüja, Ebay on TURG.
* Võrrelda saab ühte müüjat teise müüjaga. Näiteks Selverit Maximaga või Rebase talu Reinu ja Rotiotsa talu Vasjat.
* Võrrelda saab ühte turgu teisega ja ühe turu hindasid teise turu hindadega. Näiteks Keskturgu võrrelda Nõmme või Jaama turuga.
Aga me EI SAA võrrelda ühte MÜÜJAT terve TURUGA. Eriti veel võõramaise turuga. Stiilis, ära osta Ledhousest, osta väljamaa turult. Turult võid saada kõike. Võid saada head kaupa, võid saada sitta kaupa, võid saada üldse tünga.
Korrektne oleks võrrelda kahte müüjat, näiteks kohalikku Ledhouset hiina ärimehe Hui Tsang Pang-iga, kes muuseas müüb oma kaupa Ebays ehk turul.
-
- Ehitusveteran
Isegi täpselt samasuguse pakendi ja pealtnäha identse sisu korral ei ole kindel, mis on originaal ja mis on võltsing. Kas odavalt saadud hiinaka sees on näiteks termokaitsed, mis katkestavad ahela ülekuumenemise korral. Kas ballasttakistid vastavad oma nimivõimsusele. Kohaliku müüja korral on mul vähemalt keegi, kes vastutab oma müüdud kauba vastavuse eest, netist ostetud kauba korral otsi tuult väljal.
Konkreetne näide - ostsin mõned aastad tagasi jõulude paiku mingi supermarketi ukse kõrvalt suvalisest letist mõned LED-ide peal kuusevalgustid. Paar nädalat hiljem, aastavahetuse paiku üks kettidest kustus. Hakkasin asja uurima ja selgus, et termokahanevasse torusse valatud ballasttakistid olid mustaks põlenud ja üks katkestuses. Teiste, veel töötavate ahelate takistid olid tulikuumad, nii et kätt ei saanud peal hoida. Hea, et kuuske põlema ei pannud. Kui ma hakkasin müüjat otsima, et kaupa tagastada, selgus, et supermarket, kelle territooriumil äri toimus, ei teadnud müüjast rohkem, kui mobiiltelefoni numbrit, mis muidugi oli välja lülitatud. Müüja ise oli pärast pühadehooaega oma koli kokku pakkinud ja kõigi nelja tuule poole jalga lasknud.
Sain tookord küll äriregistrist firmaomaniku kontakti ja asjad ära klaaritud, aga rohkem ma elektrikaupa tundmatult tegijalt ei osta.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Muide, Ledhouse kaupleb elektroonilisel teel samamoodi nagu ebay ja leian, et on täpselt samasugune turosaline. http://www.ledhouse.ee/vtl kirjutas:Ebay ja ebay... ära on tüüdanud see ebay haipimine ja kohalike müüjatega võrdlemine. Need on täiesti kaks eri asja ju.
Ebay EI OLE müüja, Ebay on TURG.
Urmas
-
- Ehitusveteran
1) LED House OÜ on kohalikus äriregistris registreeritud ETTEVÕTJA registrikoodiga 10194229. Käibemaksukohuslase reg nr. EE100348303.
2) eBay on elektrooniline OKSJONIKESKKOND internetis, mis kuulub USA firmale eBay Inc.
Kas Sa saad aru põhimõttelisest erinevusest nende kahe vahel? Üks on konkreetne MÜÜJA, teine on piltlikult TURUHOONE ehk nagu nad ise endi kohta ütlevad "world's largest online marketplace"
Kui Sa räägiksid mitte eBayst, vaid konkreetse(te)st firma(de)st, kes müüvad oma kaupa eBay vahendusel, siis saaks neid ühe või teise kaupmehega võrrelda. Seni on Sinu jutt tasemel "kaup on turul odavam kui poes". Peabki olema. Alati on nii olnud. Aga see ei ole põhjust peksta kohalikku kaupmeest, kes on investeerinud oma kohalikku kontorisse, sõlminud lepingud, peab kohalikku ladu, maksab kohalikke makse ja annab Sulle kohalikku tootetuge ja garantiid.
Ma saan aru, et lambipirni ostjal on poogen kõigest sellest... kuni meil ongi võimalik lampe ainult iibeist pildi järgi osta, sest mitte keegi ei taha neid enam kohapeale tuua.
-
- Ehitusveteran
Ülalviidatud ettevõtete andmed on võetud Krediidiinfost ja internetist.
-
- külaline

VAeg-ajalt vaadates mõningate kampaaniate 70-90%-si allahindlusi, ei sa aru nende esialgsest müügistrateegiast ja hinnapoliitika kujunemisest.
Urmas
-
- Ehitusveteran
Paraku ei ole võimalik eBayst ostes seda samasust enne tuvastada, kui raha makstud ja kaup käes.
Nagu ma ütlesin, ei pruugi ka sarnase pakendi ja kesta taga sama sisu olla. Isegi nii keerulist asja nagu Nokia või Apple mobiiltelefon on nii hästi järgi tehtud, et võhik ei tee peale vaadates mingit vahet.
Kohalik müüja vastutab seaduse järgi selle eest, et kaup oleks ohutu ja nõuetekohane. Teema lõpp siinkohal minu poolt.
Lugemata postitus Postitas Ints »
Mitte ainult lampe.Ma saan aru, et lambipirni ostjal on poogen kõigest sellest... kuni meil ongi võimalik lampe ainult iibeist pildi järgi osta, sest mitte keegi ei taha neid enam kohapeale tuua.
Interneti kaubandus (Ebay,Amazon jne...) on "tavalist" kaubandust nii pekki keeramas,et üsna varsti peame taskulambi patareid ka iibeist tellima hakkama.
Seda sellel põhjusel,et mitte keegi ei taha enam kaubandusega tegeleda.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas timburi »
Ints kirjutas: Interneti kaubandus (Ebay,Amazon jne...) on "tavalist" kaubandust nii pekki keeramas,et üsna varsti peame taskulambi patareid ka iibeist tellima hakkama.
Seda sellel põhjusel,et mitte keegi ei taha enam kaubandusega tegeleda.
Nõustun osaliselt nii selle kui ka Urmase kommentaariga. Tegelikult ei keera e-bay kaubandust pekki, vaid tasakaalustab hindu. Mina ei osta ka enam ammu poest peaaegu midagi peale toidu - lihtsalt sellepärast, et enamus tooteid on ülehinnatud. Miks peaks poeomanik suplema rahas ja kliendid ots otsaga kokku tulema?
Kui tahad kliente ja kaubelda, tuleb hindu alla lasta ja oma rihma ka koomale tõmmata. Mingit halinat teemal üür, maksud, elekter, töötajate palgad pole vaja ajada - ära ava siis iga nurga peale poodi. Kui inimene tahab, leiab poe ka paar tänavat eemalt üles.
Lugemata postitus Postitas Ints »
Huvitav küll,kust kohast siis see raha tuleb,mille eest maksta üür,maksud,elekter,palgad jne?Kui tahad kliente ja kaubelda, tuleb hindu alla lasta ja oma rihma ka koomale tõmmata. Mingit halinat teemal üür, maksud, elekter, töötajate palgad pole vaja ajada - ära ava siis iga nurga peale poodi.
Kus linnas on iga nurga peal pood,mis müüb näiteks LED-e?Kui sa pidasid silmas SUURI kaubanduskette,siis tõesti,nad on pea igas linnas esindatud,aga ikkagi mitte iga nurga peal.Kui palju on üldse järele jäänud VÄIKSEID tegijaid?Ma ütleksin,et väga vähe.Mis puutub hindade "tasakaalustamisse",siis on mul lihtne soovitus:Võta kätte ja tee ise kasvõi ÜKS pood.Aasta-paari pärast siis kuuleme,kas sa "supled rahas",või oled oma äri kinni pannud,kuna sa ei suuda konkureerida e-bay´ga.Minu jutt ei puuduta ainult neid LEDé,vaid on tunduvalt üldisem ja laiem.Kes suudab teemat mõista,saab asjast aru...
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- külaline
-
- külaline
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Kahjuks igapäevane elu näitab et ikka üritatakse nii läbi saada. Just uurisin Boschi eesti esindusest kust saaks osta ühe spetsiifilise sae teatud sorti terasid ning vastuses pakuti võimalust neilt tellida (tarneaeg 2-3 päeva) ning hinnaks 75 € Vaadates internetis ringi leidsin et nii ebays (saksamaal) kui ka amazonis maksavad need samad terad ~30 € (pluss postikulu loomulikult).sashaobrok kirjutas:Saaks ehk juba üle sest "ärimeeslusest", et oled lihtsalt kohapealene edasimüüja. Need ajad ongi möödas. Enam ei ole kunn see, kes soomest odavalt toob ja siin kallilt müüb. See polegi kellegi äri.
Mille kuradiga peale ahnuse saab seda seletada?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Lugemata postitus Postitas Pwrldz »
Külaline kirjutas:5m led riba millele on kirjas waterproow IP65, temp -40 kuni 80C. Kas selle võib jõuludeks välja tuulekasti külge kleepida?
Olles selliseid ribasid mõne kilomeetri jagu paika sättinud, ei julgeks küll sellist paigaldusviisi soovitada. Võimalikud probleemid:Kalvis kirjutas:Jah
*See tagaküljel olev liim suudab riba raskust üleval hoida vaid ideaaltingimustes. Kui aluspind on veidigi niiske, tolmune või ebaühtlane, tuleb riba varem või hiljem lahti ja kukub tuulekastilt alla. Kui tuulekast on siledamast plastist või metallist, võib riba hästi puhastatud ja kuivatatud pinnale isegi püsima jääda. Karedale puidule vms kinnitamisel saab naket parandada näiteks ribast laiema alumiiniumteibi alla liimimisega.
*Tinglikult IP65 kaitseklassiga reklaamitavate ribade läbipaistvast epoksiidist kattekiht ei ole tihti piisavalt tihe ega püsiv kaitsmaks riba elemente sinna sattuda võiva niiskuse eest. Servades ja alaküljel kaitse vee eest sisuliselt puudub - praktikas isegi soodustab sellise riba ehitus seisva vee jäämist servade/alakülje piirkonda, kus see kõige rohkem kahju võib teha. Kui riba veel enne paigaldamist palju muljuda-painutada peaks saama, võib kihiline juhtradade osa ka delamineeruda ja niiskust otse kontaktide vahele lasta. Samuti kaob igasugune veekindlus riba lõikamisel-jätkamisel koduste vahenditega. Välispaigalduseks piisava veekindluse annab siiski vaid silikoonümbrisesse paigaldatud ja otstes liimitud korkidega riba.
*Kui aluspind on metallist või võib niiskuda, tuleb hoolega jälgida riba allküljel olevate jätkukohtade (iga 50cm tagant) isolatsiooni. Teinekord on tehases jätkukohti peale epoksiidi valamist altpoolt parandatud ja joodise kühmud ulatuvad liimipinnast välja. Elektrijuhtivusega pinnale liimimisel annavad need lühise kui ei ole täiendavalt isoleeritud.
*Need ribad on mõeldud eelkõige püdsipaigalduseks. Kord aastas üles panemiseks ja siis jälle alla võtmiseks need ei kõlba. Sellisel otstarbel kasuta pigem valguskaablit või -ketti. Kui ribad juba ostetud, võid ajutise paigalduse teha hädapärast riba laia läbipaistva teibiga paigale kleepides kui aluspind seda võimladab. Riba enda liimiriba kaitse võid sellel juhul eemaldamata jätta, et kasutada seda hilisemal paigaldusel püsivasse kohta. Katsu sellisel juhul ka riba ennast ja eriti otstes olevate juhtmete ühenduskohti võimalikult vähe solgutada - õhukesed juhtrajad riba sees on küllalt haprad ja murdumisel on neid tüütu või isegi võimatu parandada.
Väike vihje isetegijale - paigalda sellist riba "soojalt", st lase enne paika liimimist minutike põleda ja hoia valgus paigaldamise ajal sees. Sellisel moel on riba paisunud oma töötingimustele vastavasse pikkusesse ja ei hakka hiljem mängima ning lookeid üles suruma. Eelnev kehtib paigaldusel sirgele või kumerale pinnale. Nõgusal pinnal tõmbab soojalt paigaldatud riba ennast jahtudes lahti. NB! ära lase ribal rullile kerituna pikalt põleda - riba ei saa jahtuda ning plastikust rull sulab üles/läheb põlema jne...
Edu!
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit