LG Prestige 09 vs. Mitsu FH25

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline
külaline

Re: LG Prestige 09 vs. Mitsu FH25

Lugemata postitus Postitas Külaline »

26) „hooajaline jõudluskoefitsient” (seasonal coefficient of performance (SCOP)) – seadme üldine jõudluskoefitsient, mis
esindab kogu kütmishooaega (SCOPi väärtus kehtib konkreetse kütmishooaja jaoks) ja mille arvutamisel aastane
kütmisvajaduse võrdlusarv jagatakse aastas kütmiseks kuluva elektrikogusega;

16) „hooaeg” – üks neljast töötamistingimuste kogumist (mis on kättesaadavad nelja hooaja jaoks: üks jahutamishooaeg
ja kolm kütmishooaega: keskmine / jahedam / soojem) mis iseloomustavad iga temperatuuriintervalli jaoks välistempe­
ratuuride kombinatsiooni ja tundide arvu, mille jooksul need temperatuurid esinevad iga hooaja jooksul, mille jaoks
seade on tunnistatud sobivaks;2. Hooajalise energiatarbimise ning hooajalise energiatõhususe suhtarvu (SEER) ja hooajalise jõudluskoefitsiendi (SCOP)

mõõtmisel võetakse arvesse järgmist:
a) Euroopa jahutamis- ja kütmishooajad, mis on kindlaks määratud tabelis 1;

Tabelis 1 esineb keskmiselt t -10 C 1 päev aastas.

No comments.
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas aare »

Loll kirjutas:Kuida seda SCOP'd mõõdetakse/arvutatakse? Mitu kraadpäeva aastas?
Ehk on kasuks: http://www.google.ee/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7100,d.d2k
Külaline
külaline

Plaatkollektor kirjutas: Mind hoopis huvitab, millise müüja ust peab kriipima minema, kui Unkase poolt viidatud näitajatele (SEER 7,5 ja SCOP 4,6) vastavat pumpa tahaks 1000 euro eest osta? Mis mudeliga on tegemist?
Kui elad Milaanos, saab mitmeid mudeleid pakkuda, kui aga Eestis, siis tuleb SCOP-ga 2,2-2,5 arvestada.
Unkas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Unkas »

Plaatkollektor kirjutas:
Loll kirjutas:Kuida seda SCOP'd mõõdetakse/arvutatakse? Mitu kraadpäeva aastas?
Mind hoopis huvitab, millise müüja ust peab kriipima minema, kui Unkase poolt viidatud näitajatele (SEER 7,5 ja SCOP 4,6) vastavat pumpa tahaks 1000 euro eest osta? Mis mudeliga on tegemist?
Mudeliks oli GREE Hansoil, http://www.parnusoojuspumbad.ee/files/G ... L-2013.pdf ja müüjaks Pärnu Soojuspumbad.
Vali Hewalex päikesekütte seadmed http://smartac.eu/
Külaline
külaline

Krt see küll mingi dokument ei ole. Sellise võib trükikojast igaüks tellida.
Unkas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:Krt see küll mingi dokument ei ole. Sellise võib trükikojast igaüks tellida.
Muidugi, trükikojast võib kõike tellida, selles ma olen kindel. Paraku on soomlased, kus Ahlsell müüb GREE Hansoil mudelit oma kaubamärgi Innova H-seeria all, käinud vist samas trükikojas või kuidas siis muidu andmete sellist kokkulangevust selgitada?
http://www.innovalampopumput.fi/pdf/Inn ... ja_web.pdf
ja rootslastel tundub samuti sama trükikoda olevat (andmete poolest), aga nemad on viitsinud ilusat juttu ka veel juurde kirjutada
http://www.kcc.se/fil/dbfiles/shopdoc_s ... 49_367.pdf
Külaline
külaline

Oktoobri TM'is on selgitused uute energiaklasside kohta ja nats ka Õ/Õ pumpade võrdlust. Tasub lugeda.

Õhuke
advice
külaline

Lugemata postitus Postitas advice »

Sellest aastast EU-s kehtiv SCOP-i esitamise nõue tegi meie kliimavööndis soojuspumba hankijatele olukorra mõnevõrra segasemaks, sest paljude kliimafirmade poolt pakutavate seadmete tehnilistes andmetes on see efektiivsust väljendav koefitsent esitatud Lõuna- või Kesk-Euroopa kliimatingimuste arvestusega. Vahel antakse küll selgitus, et katsetulemused pole saabunud, aga mingid SCOP-i hiigelnumbrid ( 4 - 5 ) müüjate kodulehel eksitavad huvilisi ja ostjaid edasi. Kui põhjamaadele sobivus oluline, tuleks uurida Rootsi ja Soome testide tulemusi.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

advice kirjutas: paljude kliimafirmade poolt pakutavate seadmete tehnilistes andmetes on see efektiivsust väljendav koefitsent esitatud Lõuna- või Kesk-Euroopa kliimatingimuste arvestusega.
Sellist valikut tegelikult ei ole. "Keskmine" näit on kohustuslik välja tuua aga teisi võib sinna lisada!
Eks nagu ikka peab klient "hääletama jalgadega" ehk sellelt kes "külma kliima" tulemusi ei näita toodet ka ei osta.
ostansharpi
külaline

Lugemata postitus Postitas ostansharpi »

Tehnikamaailmas oli viimases väga asjalik artikkel soojuspumpade kohta, tegi nii mõnegi küsimuse minu jaoks selgeks.
COP on minevik ja jälgida tuleks SCOP-d sest see annab kogu pildi aastaringsest kasutegurist.
Tundub et Mitsubishi asemel ruulivad nüüd Sharp ja LG !!!!
Olen just kahe vahel kas siis LG või Sharp oskab keegi nõu anda?
Unkas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

ostansharpi kirjutas:Tehnikamaailmas oli viimases väga asjalik artikkel soojuspumpade kohta, tegi nii mõnegi küsimuse minu jaoks selgeks.
COP on minevik ja jälgida tuleks SCOP-d sest see annab kogu pildi aastaringsest kasutegurist.
Esiteks oli tegemist kommertstekstiga, mille sisu kujundab reklaampinna ostja. Pole päris tõenäoline, et Eestis valitseks 365 päeva aastas täpselt selline kliima, nagu viimases TM-is avaldatud kommertstekstis toodud numbrites oli toodud (ehk selline ilm, mille puhul Sharp on alati kõige parem). Seega soovitaks vaadata ikka laiemat pilti, kui ainult -10C andmeid. Samuti ei ole Eesti talve (ehk siis meteoroloogilise talve detsember-veebruar) keskmine õhutemperatuur -10C nagu kommertstekstis väideti vaid kõigub -9,3 (1984/1985 aasta)l ja + 0,9C (2007/2008 aastal) vahel, olles 2012 aastal -3,3C. http://www.emhi.ee/data/files/erialanet ... t_2012.pdf
Seega kõik polnud seal artiklis puhas kuld, aga nagu näha eemisest postitusest, on neil sellele vaatamata võimalus kliente juurde saada...
Veiks36
külaline

Lugemata postitus Postitas Veiks36 »

Unkas kirjutas:
ostansharpi kirjutas:Tehnikamaailmas oli viimases väga asjalik artikkel soojuspumpade kohta, tegi nii mõnegi küsimuse minu jaoks selgeks.
Esiteks oli tegemist kommertstekstiga, mille sisu kujundab reklaampinna ostja. Pole päris tõenäoline, et Eestis valitseks 365 päeva aastas täpselt selline kliima, nagu viimases TM-is avaldatud kommertstekstis toodud numbrites oli toodud (ehk selline ilm, mille puhul Sharp on alati kõige parem). Seega soovitaks vaadata ikka laiemat pilti, kui ainult -10C andmeid. Samuti ei ole Eesti talve (ehk siis meteoroloogilise talve detsember-veebruar) keskmine õhutemperatuur -10C nagu kommertstekstis väideti vaid kõigub -9,3 (1984/1985 aasta)l ja + 0,9C (2007/2008 aastal) vahel, olles 2012 aastal -3,3C. http://www.emhi.ee/data/files/erialanet ... t_2012.pdf
Seega kõik polnud seal artiklis puhas kuld, aga nagu näha eemisest postitusest, on neil sellele vaatamata võimalus kliente juurde saada...
Lugesin ka seda artiklit. Päris huvitav oli. Töötlesin neid andmeid päris pikalt. Kontrollisin ka andmeid eurovendi lehelt- kõik vastas tõele.
Minu meelest oli seal hoopis kirjas, et -10 iseloomustab hästi meie keskmist talve temperatuuri, Mitte ei ole -10 keskmine talvetemp. Ja teine põhjus oli et -10 andmed olid kõigil tootjatel olemas.

Samas kõlab loogiiliselt, et -10 on oluline. Seda on tempi on meil tõesti tihti talviti. Kui me valiksime soojuspumpa meie reaalse keskmise -3,3 temperatuuri juures siis eksiksime kasutegurite ja el.tarbimisega.
Külaline
külaline

Veiks36 kirjutas: Lugesin ka seda artiklit. Päris huvitav oli. Töötlesin neid andmeid päris pikalt. Kontrollisin ka andmeid eurovendi lehelt- kõik vastas tõele...
Imelik, et töötlesid pikalt andmeid ja kontrollisid eurovendi lehelt, aga ei leidnud olulisi vastuolulisid artikli tabelis esitatud numbritega ja võrdluse metoodikaga. Äkki pead seda kaine peaga uuesti tegema. Kui eurovendi lehelt Mideate kohta andmeid leiad, anna viide.
lugeja Pärnust
külaline

Lugemata postitus Postitas lugeja Pärnust »

mina lugesin ka viimast Tehnika Maailma 2013 okt., mis ilmus siis oktoobris. Sain palju- palju targemaks soojuspumpade valiku teemal ja väga asjalik jutt ja võrdlus oli tehtud soojuspumpade kohta.
Plaan ka hakata soetama lähiajal soojuspumpa ja hinnates-võrreldes erinevaid andmeid tunduks kõige sobivam valik, sharp, lg või mitsubishi aga eks ma vaata siis rahakoti järgi :) mis soodsam.
uudis himulik
külaline

Lugemata postitus Postitas uudis himulik »

Tahan ka soojuspumpa ning teen seega uurimistööd. Seekordne talv oli soojavõitu, seega erilisi tulemusi ja kommentaare kuskil ei leia. Minu tänane (õigemini eilne!) valik oli parimate tulemuste järgi LG Prestige. Oma osa mängis kindlasti ka selle siseosa suurus (väiksus!) ja kuju. Veel paremad tehnilised tulemused on küll Daikin Ururu Sararal, aga hind on ka samavõrd kallim. Nüüd aga sattusin ühele Rootsi lehele, mis lausa punasega hoiatab vaatama mudelite numbreid ja tähiseid. Selgub, et meie maaletoojad tassivad siia müügiks mitte põhjamaade mudeleid (P), vaid nähtavasti Euroopasse mõeldud mudeleid (M) (http://www.luftmiljobutiken.se/sv/lg-no ... ts_id/317/). Seega näiteks täna meie firmade poolt pakutavad mudelid, tähisega Prestige M09AK, ei ole kuidagi seotud nendele viidatud katsete (Rootsi, Soome, Norra) tulemustega. Küll on neile lisatud nimesse aga väike täiend - Nordic (?)
Seega mida sellest arvata? On kellelgi mingeidki kogemusi nende mudelitega? Kas tegu on tõelise Nordic-mudeliga või müügitrikiga?
Külaline
külaline

uudis himulik kirjutas: Kas tegu on tõelise Nordic-mudeliga või müügitrikiga?
Vaatasin selle Rootsi firma kodulehte ja nad müüvad Nordicuna Panasonicuid, millel tegelik kasutuspiir lubatud -15C-ni.
CU-CE9/12NKE : http://www.panasonicvarmepumper.no/file ... ce_nke.pdf
CU-CE9/12PKE : http://www.panasonicvarmepumper.no/file ... 912pke.pdf
Trikitaja hoiatab teiste trikitajate eest :this:
uudis himulik
külaline

Mina mõtlesin siiski küll LG-d, ehk siis näide http://www.citykliima.ee/vmchk/Eraklien ... M09MN.html, kus näitajad on copy/paste võetud põhjamaade testidest mudelilt P09, müüakse aga mudelit M09.
uudis himulik
külaline

LG ülevaade kuni miinus 25 kraadini
http://webshop.bauer-energi.no/pdf/Baue ... estige.pdf
Lg omanik
külaline

Lugemata postitus Postitas Lg omanik »

uudis himulik kirjutas:Mina mõtlesin siiski küll LG-d, ehk siis näide http://www.citykliima.ee/vmchk/Eraklien ... M09MN.html, kus näitajad on copy/paste võetud põhjamaade testidest mudelilt P09, müüakse aga mudelit M09.
Aga kust sa vōtad et M09 ei ole pōhjamaade mudel. Vaata eurovendi andmeid.
See on sōltumattu testija. Seal on samad andmed vōi isegi paremad osaliselt.
M09 pidi olema uuem ja täiendatud mudel.
Minul igatahes toimis see M09 väga hästi. Ka jaanuaris kui väljas oli üle -20.
Mehine
külaline

Lugemata postitus Postitas Mehine »

Sai ka LG M12AK eelmine august pandud. Suurema külmaga (-20C) tuli temperatuuri juurde panna(+27C) või veits ahju kütta(ca 10 korda talve jooksul). Küttearved olid väiksed küll.

Suurim probleem oli/on "paremale, vasakule õhujoa juhtimine". Nimelt labad hakkasid kohe kergelt naksuma (mul pideval liikus ühele ja teisele poole) ja mõne kuu pärast enam ei keeranud siia ega sinna. Lasin garantii korras ära vahetada aga kui uued labad ka naksusid jätsin ühte asendisse. Suurt erinevust ei tajunud (kas liigutab õhku paremale, vasakule või mitte.)

Külmema ilmaga on oluline puhumis tugevust tõsta.

(ei ole teadja ega müügimees, räägin esimeset kogemusest sellise riistapuuga.)
Katlamees
külaline

Lugemata postitus Postitas Katlamees »

Oman ka LG M12AKN soojuspumpa juba üle aasta. Olen väga rahul, kütab esimest korrust 130 ruutu, suurte külmadega tuli sealt kogu aeg sooja ja ära ei jäätunud kuskil mitte midagi. Pump töötab kogu aeg, seisma olen pannud ainult filtrite puhastuseks. Välisosa hakkas suurtel miinuskraadidel lihtsalt kõvemat häält tegema, aga selleks on tal nupp "silent" mis teeb välisosa vaiksemaks. Krt teab mille arvelt, aga ööseti ma seda vahest kasutasin :)

Küsisin huvipärast Citykliimas't nende pumpade erinevuse kohta millest siin jutt:
Rootsis pakutav mudel on LG Nordic Prestige P09MN, aga Eestis LG Electronics Nordic Prestige M09AK. Millised on erinevused?
Sain sellise vastuse:
"Rootsi ja Eesti mudelil on mõned erinevused, aga mõlemad on mõeldud põhjamaades kasutamiseks.
Eesti mudel on natukene võimsam, rootsi mudelil on +10 funktsioon peal, mõned väiksemad erinevused veel."
Külaline
külaline

Katlamees kirjutas:Oman ka LG M12AKN soojuspumpa juba üle aasta. Olen väga rahul, kütab esimest korrust 130 ruutu, suurte külmadega tuli sealt kogu aeg sooja ja ära ei jäätunud kuskil mitte midagi. Pump töötab kogu aeg, seisma olen pannud ainult filtrite puhastuseks. Välisosa hakkas suurtel miinuskraadidel lihtsalt kõvemat häält tegema, aga selleks on tal nupp "silent" mis teeb välisosa vaiksemaks. Krt teab mille arvelt, aga ööseti ma seda vahest kasutasin :)

Küsisin huvipärast Citykliimas't nende pumpade erinevuse kohta millest siin jutt:
Rootsis pakutav mudel on LG Nordic Prestige P09MN, aga Eestis LG Electronics Nordic Prestige M09AK. Millised on erinevused?
Sain sellise vastuse:
"Rootsi ja Eesti mudelil on mõned erinevused, aga mõlemad on mõeldud põhjamaades kasutamiseks.
Eesti mudel on natukene võimsam, rootsi mudelil on +10 funktsioon peal, mõned väiksemad erinevused veel."
On suur vahe, kas tootja on loonud seadme põhjamaades kasutamiseks või väidab seda (peale küttekaabli välisosale lisamist) kohalik müüja (Citykliima).
Muide, "katlamees", eelmisel talvel suuri miinuskraadidega perioode ju polnudki - oli ilus, pehme, klassikaline Kesk-Euroopa talv! Enamiku küttearved ja halupuude kulu oli ligi kolmandiku väiksem kui eelnevatel kütteperioodidel.
Katlamees
külaline

Lugemata postitus Postitas Katlamees »

Seda, et puid vähe läks ja soe talv oli tean ma väga hästi. Mõte oli selles, et -20 ja -25 kraadiga tuli pumbast sooja. Olen kuulnud ning sõbrad ka helistanud kel vanemad pumbad, et vaevu leiget õhku tuleb selliste miinuskraadidega. Mõni paneb oma pumba üldse kinni. Arvatavasti on pikemate külmadega lihtsalt suurem jäämägi välisosa all...
Soe talv oli, aga külm periood oli ka olemas, lihtsalt ei olnud väga pikalt.
Seda, kes "talvepaketi" paigaldas, tehas või kohalik firma pole õrna aimugi...
mehine
külaline

Lugemata postitus Postitas mehine »

No minu mäletamist mööda oi seda -20 ikka vähemalt üle nädala järjest, kui mitte kaks nädalat.
Benno
külaline

Lugemata postitus Postitas Benno »

Ka Eesti piires sõltub kus elad. Tallinnas viimase 15 aasta jooksul veebruaris, kokku 420 päeva, on ööpäeva keskmine temperatuur -10 või külmem olnud 87 päeva (21%) ja -20 või alla olnud 6 päeva (1.5%)

Tartus või Võrus on kindlasti rohkem selliseid kraadpäevi olnud.
Vasta