Põrand naksub
põrandad, põrandatööd
Põrand naksub
Lugemata postitus Postitas voltts »
Pisike mure,mis mind häirib,uurisin siin ka pisut ringi,aga vastust ei leidnud.Sai maja esimesele korrusele niiöelda must põrand maha.Betoonplatele on siis nurkadega kinnitatud talad,50x100 mm servi,ristipidi on siis laudis,mille peale sai pandud puiltlaastplaat laiusega 610mm paksus 22mm,neljast küljest sulundiga,laudis toetab plaati servadelt ja keskelt ja talade samm on 400mm.Nüüd olen osad plaadid juba kinni kruvinud aga ikka naksumist on,olen järjest tihedamalt pannud kruve,vaat et iga 10cm tagant aga ikka tuleb naksakaid.Kas selline naksumine tekib sulundis või plaadi ja laudise vahel.Ma ei saa aru,piisavalt jäigalt juba kruvidega kinnitatud,nii servadest kui keskelt aga ikka naksatab.Ehk on kellegil kogemusi ja oskab nõua anda,mida ette võtta???Kõik on paigaldatud kruvidega,laagid iga tala kohalt kahe kruviga.Tahaks,et uus põrand oleks ikka vaikne.
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Re: Põrand naksub
Lugemata postitus Postitas cartman »
Pakun, et laagid annavad j2rgi, liiguvad
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Olaf »
Mina sain mittenaksuva põranda nii. Kinnitasin laagid ( talad ) naeltüüblitega betoonpaneelide külge ja loodisin kiilude abil korralikult välja. Tüübleid panin ca iga 1 - 1,5 m järgi. Vahetult laagide peale tuli puitlaastplaat 19 mm paksusega ja laagide vahe 300 mm. Laagid tegin kuivast materjalist. Seina ja põranda vahele jätsin ca 1 cm vahe.
Miks on laudis laakide ja puitlaastplaadi vahel, lisaks sellele, et laagid võivad järgi anda, võib ka see põhjustada naksumist.
Miks on laudis laakide ja puitlaastplaadi vahel, lisaks sellele, et laagid võivad järgi anda, võib ka see põhjustada naksumist.
Tänan vastamast.Mul on ka tehtud kuivast materjalist.Prussid on kuivanud oma 5-6aastat,laudis on ka ostetud kuivast materjalist.Talad on tugevdatud nurkadega betoonplate küljes,nurgad on umbes meetriste vahedega,ja 5x10 on servi,igalt poolt on samuti vahe sisse jäätud ,seinte ääres, ahju ümber.Huvitav on see,et samamoodi on tehtud teise korruse põrand,kusjuures seal toetub laudis vahelae taldele,laudisega oli lihtsam põrand ära loodida,teisel korrusel,ja kusjuures põrand ei nagise,kuigi ei ole nii jäik kui esimesel korrusel.
Kas see nagin tekib siis plaadi sulundis või plaadi ja laua omavahelisel hõõrumisel???Ma ei saa aru, olen plaadi ju nii tihedalt kruvinud,kuidas saab liikumist olla.Kui päris hüpata,nu siis ikka natuke võib olla vetrumist,üleval on rohkem.Äkki liiga tuugalt said plaadid kokku surutud,et kui pisutki liikumist,siis naks tekib.Mida ette võtta,kas võtta asi ülesse,panna midagi laudisele ,mingid ribad ja plaadi sulundisse näiteks lasta silikooni,pole täpselt ju selge minu jaoks,et kus tekib nagin,kas sulundis või laudise ja plaadi vahel.Veerand põrandat on kõvasti kruvitud kinni,kusjuures see osa ,kus pole kruvisi,on vaid mõni,ei naksu nii,kui kinnikruvitud osa,päris naginavaba ei ole,mõnes kohas käib naks,aga kus kõvasti on kinni kruvitud ja kruvisi väga tihedalt,kipub rohkem naksuma,sellepärast käis nagu mõte,et äkki tuugalt,mõtlesin vahepeal,et võtan kruvid välja ja vaatan kevadeni,mis saab,sees ma seal ei ela,et äkki paisub või midagi,suht mõte on otsas,lootsin siia kirjutades,et äkki kellegil on veel midagi sarnast olnud,et mida on ette võtnud,või on kogemust sellise olukorra suhtes.Mida siis antud olukorras ,ette võtta?
Kas see nagin tekib siis plaadi sulundis või plaadi ja laua omavahelisel hõõrumisel???Ma ei saa aru, olen plaadi ju nii tihedalt kruvinud,kuidas saab liikumist olla.Kui päris hüpata,nu siis ikka natuke võib olla vetrumist,üleval on rohkem.Äkki liiga tuugalt said plaadid kokku surutud,et kui pisutki liikumist,siis naks tekib.Mida ette võtta,kas võtta asi ülesse,panna midagi laudisele ,mingid ribad ja plaadi sulundisse näiteks lasta silikooni,pole täpselt ju selge minu jaoks,et kus tekib nagin,kas sulundis või laudise ja plaadi vahel.Veerand põrandat on kõvasti kruvitud kinni,kusjuures see osa ,kus pole kruvisi,on vaid mõni,ei naksu nii,kui kinnikruvitud osa,päris naginavaba ei ole,mõnes kohas käib naks,aga kus kõvasti on kinni kruvitud ja kruvisi väga tihedalt,kipub rohkem naksuma,sellepärast käis nagu mõte,et äkki tuugalt,mõtlesin vahepeal,et võtan kruvid välja ja vaatan kevadeni,mis saab,sees ma seal ei ela,et äkki paisub või midagi,suht mõte on otsas,lootsin siia kirjutades,et äkki kellegil on veel midagi sarnast olnud,et mida on ette võtnud,või on kogemust sellise olukorra suhtes.Mida siis antud olukorras ,ette võtta?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
Ma olen enamasti PLP sulundid pva liimiga kinni liiminu, et põrand ühtse plaadina toimiks ja liikumisi minimiseerida. Pole veel suutnud ühtegi nagisevat põrandat teha.
50x100 laagi meetrise sammuga kinnitada on ilmselt see viga. Pane üks vinkel vahele. Või laua jupp vertikaalselt küljepeale, et seda laagi toetaks vastu põrandat. Ilmselt annab laag järgi. 100mm on ilmselgelt liiga väikse läbilõikega, et 1000mm sammuga kinnitada. Samuti ei tee paha kui üks vinkel oleks ühel pool ja teine teisel. Ja kindlasti piisav kogus kruve vinklisse. Enamasti on see 4 tk 5mm kruve. Nurgiku kruvi või nael on veel parem.
Ühe nipina võiks kaaluda ka PLP ja laua vahele paksu ehituspapi panekut. Seda kasutatakse põrandalaua puhul, et laagidel nagisema ei hakkaks. Laota üks kiht vahele seda pappi, liimi plaadid kinni ja kruvid takka. Usun, et probleem kaob.
50x100 laagi meetrise sammuga kinnitada on ilmselt see viga. Pane üks vinkel vahele. Või laua jupp vertikaalselt küljepeale, et seda laagi toetaks vastu põrandat. Ilmselt annab laag järgi. 100mm on ilmselgelt liiga väikse läbilõikega, et 1000mm sammuga kinnitada. Samuti ei tee paha kui üks vinkel oleks ühel pool ja teine teisel. Ja kindlasti piisav kogus kruve vinklisse. Enamasti on see 4 tk 5mm kruve. Nurgiku kruvi või nael on veel parem.
Ühe nipina võiks kaaluda ka PLP ja laua vahele paksu ehituspapi panekut. Seda kasutatakse põrandalaua puhul, et laagidel nagisema ei hakkaks. Laota üks kiht vahele seda pappi, liimi plaadid kinni ja kruvid takka. Usun, et probleem kaob.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Olen samuti näinud minust targemaid seda nippi kasutamas. Saevad nurgasaega ehituspapi rulli otsast laagi paksusest sutsu laiema jupi, veeretavad selle laagile, paari plõksu klambripüstoliga kinni ja PLP peale.fgh kirjutas:Ühe nipina võiks kaaluda ka PLP ja laua vahele paksu ehituspapi panekut. Seda kasutatakse põrandalaua puhul, et laagidel nagisema ei hakkaks. Laota üks kiht vahele seda pappi, liimi plaadid kinni ja kruvid takka. Usun, et probleem kaob.
Urmas
Tänud,kes viitsinud vaevaks vastata.Kogu selle jutu tasutal ei anna mulle rahu,et samade plaatidega põrand teisel korrusel ei nagise,kus on samamoodi laudis plaatide all ja lae vahetalad pole sugugi nii jäigad,kui talad esimesel korrusel nurkadega kinnitatuna.Kui teisel korrusel hüpata,siis ikka õõtsub.Kusjuures alguses ikka naksus ja nüüd on see kadunud,see põrand on olnud umbes poolteist aastat sellisel kujul seisnud.Nojah,midagi peab vist ikka ette võtma,hulka tööd tehtud,soojustus alla pandud,mõtlesin küll korra,et panen laudadele midagi peal,aga kuna üleval ei nagise,jäi see ka tegemata.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu