Akulööktrell

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Akulööktrell

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

On kellelgi kogemusi akulööktrelli ning Columbia kivi osas? SDS on olemas, kuid 6mm tüübli seina laskmiseks on SDS tüütu lahti pakkida ja jälle kokku. Mõte liigub löögiga akutrelli suunas, kuid nendega puudub igasugune kogemus. Mälestused paneelmaja raudbetoonist ja tavalisest väikesest 230 V lööktrellist ei olu just head - augu tegemine oli piin ja vaev. Nüüd tekib sama kartus akuga lööktrelliga - saab see normaalselt hakkama koduste aukude puurimisega? 6 ja 8 mm.
Näiteks Makita BHP456RFE? või BHP446RFE?
Koduses kasutuses hetkel 10,8 V akudega löökkruvikeeraja ja trell, nendega siga rahul, nii et see 18V leiab peaasjaliku kasutust ainult kivi puurimisel.
Kodukasutaja
külaline

Re: Akulööktrell

Lugemata postitus Postitas Kodukasutaja »

Rostfrei kirjutas:On kellelgi kogemusi akulööktrelli ning Columbia kivi osas? SDS on olemas, kuid 6mm tüübli seina laskmiseks on SDS tüütu lahti pakkida ja jälle kokku. Mõte liigub löögiga akutrelli suunas, kuid nendega puudub igasugune kogemus. Mälestused paneelmaja raudbetoonist ja tavalisest väikesest 230 V lööktrellist ei olu just head - augu tegemine oli piin ja vaev. Nüüd tekib sama kartus akuga lööktrelliga - saab see normaalselt hakkama koduste aukude puurimisega? 6 ja 8 mm.
Näiteks Makita BHP456RFE? või BHP446RFE?
Koduses kasutuses hetkel 10,8 V akudega löökkruvikeeraja ja trell, nendega siga rahul, nii et see 18V leiab peaasjaliku kasutust ainult kivi puurimisel.
Kolumbia kivi peaks olema betoonplokk? 6mm ei tohiks olla midagi ülejõukäivat. Endal kodus täiskelder betoonlaega, oli vaja lambiarmatuuri kinnitamiseks 6mm kiilankru jaoks auk puurida, kasutasin tavalist SKIL elektritrelli. Ära tegi. Mitte küll just väga kergelt, aga tegi. Löögiga või ilma, pole sellise koduse trelli puhul mingi näitaja, suurt efekti ei anna. Samas õhksoojuspumba torude jaoks oli vaja tellisfassaadist läbi puurida ja sellist tööd juba ilma puurvasarata (kivile mõeldud augufreesiga) ei tee.
Puurvasar vist liiga robustne sellise "väikese" augukese tegemiseks? Samas töö juures mehed, kui mingit elektrikilpi või mingit konstruktsiooni seina peavad kinnitama siis kasutatakse enamasti just puuurvasarat tüübliaugu puurimiseks (seinad ja postid kõik raudbetoonist) , teeb töö puhtalt, ruttu ja kiirelt ära.
Mul on akutrelli kõrval nüüd ka löökkruvikas. KUi leiaks kusagilt 1/4 kiirpadruniga adapteri, siis saaks seda proovida kasutada ka lööktrellina, samas olen näinud youtube videosid et mõned lööktrellid ja löökkruvikad, mitte ei puuri auku vaid "löövad sisse". ehk rikuvad puuritud ava , kruvi või kiil ei jää pidama, sest puuritud ava seinast on osa lahti pudenenud. Seega peaks eelistama seadet mis tulemust annab.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

eelnimetatud Makita riistad kindlasti ei sobi betooni puurimiseks.
Silikaatkivisse, kui oleks vaja max. 2x aastas auku puurida, siis ma oleksin nõus sellega jantima, rohkem mitte....
Emv
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Emv »

Olen kasutanud Columbia kivi sisse aukude tegemiseks Milwaukee 18 V akulööktrelli, ei ütleks, et too väga hätta jäi. Töö sai tehud ja kindlasti kiiremini, kui juhtmeid vedades. Kokku ca 150 auku tegin, 6 mm augud tüüblitele.
Kasutaks veel, kui tarvidus oleks.
Kodukasutaja
külaline

Hiid kirjutas:eelnimetatud Makita riistad kindlasti ei sobi betooni puurimiseks.
Silikaatkivisse, kui oleks vaja max. 2x aastas auku puurida, siis ma oleksin nõus sellega jantima, rohkem mitte....
Ma ei saa nüüd mitte vaiki olla: Kui 5-7 Nm väändega tavaline löögiga elektritrell suudab auku puurida siis uuema aja Makitad ei suuda??? :shock: Võib-olla räägime eri diameetriga puuriavadest, aga 6mm...
Kivipuur peab olema kvaliteetne. Isegi hädine BDF343 saab telliskivisse ja betooni puurimisega hakkama- millega toime ei tule, on betoonikruvi keeramisega, aga see on juba teine teema.
Põhimõtteliselt saab rääkida ajast, mis kulub ühe augu tegemiseks (sügavuse saavutamiseks, kõik trellid suudavad augu valmis puurida, küsimus on ajas ja loomulikult ei maksa puurida ava, mille diameetri jaoks pole trell ette nähtud. Rostfrei viidatud trelli jõudlus on betooni puhul 13mm, seega on 6mm puhul varu piisavalt.
Ei oska küll pakkuda mitu auku saab ühe laadimisega betooni puuritud,aga jutt et trell üldse betooni puurimiseks ei kõlba on küll natuke liiast...
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leiba lauale sellega teenida ei taha, pigem eesmärk ikkagi kodus kasutada. Makita lehel öeldakse diskreetselt - müüritises puurava mõõt 13 mm.
13 mm jaoks on juba SDS, aga 6 mm augu, mis 5-6 cm sügav, saab vast ikka tehtud? Huvi pärast googeldasin - Black & Decker moment on jah - 4,5 Nm :shock:, Makital max 50 Nm
Aga eks ma kuulan veel maad. Hiid - sina teenid nende relvadega söögi lauale, selleks see vast ei sobi jah :)
Kodukasutaja
külaline

Nii harva kui mina olen pidanud betoonseina või tellisesse auke puurima (kuni 8mm avaga) , pole kivipuuriga kunagi ükski trell, ei akuga ega juhtmega, kinni kiilunud. Järgmisel nädalal käivitub mul kodus projekt , kus betoonist tänava äärekividesse tuleb kiilankruauke puurida, kokku vähemalt 12 auku. Eks siis pajatan, mitu auku ühe laadimisega 1,3Ah kannatab teha.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Vot selleks tööks ma võtaksin kõhklematult SDS
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kodukasutaja, see vääne ei puutu siinkohal asjasse.
Nn. lätlane ei ole betooniaugu puurimiseks loodud.
Üks Makita mul selline on, lähen proovin augu kivisse uuristada ja annan teada.
Profitööks sobib muidu hästi. Kergem, kui Milwaukee, mida mul enamasti on, aga pea sama võimekas.
EDIT: selgus et mul ei olegi seda löögifunktsiooni küljes. Tuli meelde, et kui ostsin, siis võtsin sellise, kus seda ei oleks, kuna ma nagunii seda ei kavatsenud kunagi kasutada.
Kodukasutaja
külaline

Hiid kirjutas:Kodukasutaja, see vääne ei puutu siinkohal asjasse.
Nn. lätlane ei ole betooniaugu puurimiseks loodud.
Mis mõttes lätlane? Kas nõukogudeaegsed trellid tulid Läti NSV-st???
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Jahh. Tuleb teisi vist praegugi.... http://www.rebir.lv/ru/o-kompanii
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sai ostetud BHP456RFE. Vene aegsesse silikaati 8 mm augud nagu puitu, samuti 6 mm augud sama vanasse betoonpõrandasse. Metallist elektri kilpi käbi augufreesiga läbiviikude tegemine - ole mees ja hoia ainult trelli kinni. Esma kogemused seega üdini positiivsed. Naljanurga poolelt - laadijal on võimalik valida heli, mida ta teeb, kui aku laadima paned ja kui aku laetud :music:
Vasta