Vannitoa laelaua viimistlus

marko 1
külaline

Vannitoa laelaua viimistlus

Lugemata postitus Postitas marko 1 »

Millega oleks hea vannitoa laelauad üle võõbata, et hea oleks - paari aastaga koledaks ei läheks ning puidusüü paistma jääks?
Kas nö. "paadilakk" või mingi õli?
Materjal ehk lehis. Leiliruumis on lepp - kah too oleks välimuselt ka OK.

Lagi ülalt alla:
45x45 reika(immutatud) ja kivivill,
foolium,
18x45 reika(ilmselt värnitsaga paksult kokku),
vahedega (nt. 10mm) laud. Vahedega et õhk läbi käiks. Tolmu ei tohiks seal väga tekkida ja koguneda.

Fooliumiga samale tasapinnale läheb väljatõmbevent. Põrandas küttekaabel.
marko 1
külaline

Re: Vannitoa laelaua viimistlus

Tänud!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

marko 1 kirjutas:Millega oleks hea vannitoa laelauad üle võõbata, et hea oleks - paari aastaga koledaks ei läheks ning puidusüü paistma jääks?
Kas nö. "paadilakk" või mingi õli?
Materjal ehk lehis...
Lehise viimistlemisel oleks ise natuke ettevaatlikum, sest oma omadustelt on lehis puit, mis võib viimistluse "hüljata". Lehis on hästi tihe,vaigune ja ei pruugi kõiki viimistlusmaterjale omaks võtta.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
marko 1
külaline

Mul uksed lehisespooniga ja lakisin lahustibaasil lakiga ära - väga ilus jäi. Aga jah - lakki vannituppa ei julge panna.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Hoiatus tuli minu poolt sellepärast, et mõned aastad tagasi oli mul objekt Suurupis ja mäest alla sõites oskas üks mulle kõrvalteelt autoga ette keerata. Kuni avarii põhjustaja kodus lubade järel käis, oli mul aega vestelda sealsamas ristmikul parasjagu oma majale lehisest välisfassaadi tegeva omanikuga. Olin sealt mööda sõites seda fassaadi juba mitmeid kuid imetlenud. :thumbsup: Jutu käigus omanikuga selgus, et ta oli soovinud pikaealist fassaadi, milleks lehis on vägagi sobilik, aga talle ei soovitatud lehise puhul traditsioonilisi fassaadiviimistlusvärve kasutada eelpool kirjutatud põhjustel. Pika uurimustöö tulemusena olid tal need lehisest fassaadi lauad töödeldud mingi keemiaga, mis jättis väga ilusa rohekas-hallika varjundi. Täpsemat infot ei mäleta.
Kui lehis on juba ekstremaalsetes välitingimustes parasjagu vastupidav, siis miks ta ei võiks vannitoas vastu pidada. Millegipärast arvan, et see ei ole just kõige odavam lahendus, aga see-eest kauaaegne, äkki tuleb tüdimus enne peale.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Ehk oli see vaskvitriol?
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Hallikas...roheka tooni annab ka raudsulfaadi vesilahus. Kaldun arvama, et vaskvitrol on liiga mürgine inimesele, sest peale kasutamist pidi mitu päeva vasemaitse suus olema jne. Sellega pritsiti vanasti õunaaedu.
marko 1
külaline

Jutt käib ikka siseruumidest - vannitoast, mis on ühtlasi leiliruumi "eeskoda" - mingit vasesoola sinna ei saa toppida. Pealegi värv peaks ikka puidukarva jääma, mitte rohekashall.
Osad lehiselaua tootjad soovitavad õli ... eks see sommide "saunasupp" ole ka õli ja ilmselt loosi ka läheb.
Vasta