Vana maja osa sai kunagi lastud renoveerida täielikus teadmatuses. Nüüd üritan olukorda parandada nii palju kui võimalik. Renoveerimisel aurutõket kuskil ei kasutatud.
Katus on väikse kaldega, väljast: Weckmani viimsi plekk, selle all valge "kile", puitkonstrui, lae peale laotatud 200 mm mingit rullis isoveri, hiljem sees tehtud remondi käigus lae alla veel 5cm villa, kips.
Seinad - harju sein väljast: silikaat, õhuvahe mitte tuulduv kuna silikaadi esimesel real ega ka mujal õhuauke pole, laudis, saepuru/pruss, laudis, 5cm villa, 1xkips
Kuna vana osa seest väga lammutada ei tahaks siis sai otsustatud et järgmine aasta lõhub väljast silikaadi maha ja soojendab väljast 200mm villaga, peale tuuletõke ja laudis. Selle arvestusega sai ka tehtud juurdeehitus (mis hetkel olulisem kui vana osaga jändamine).
Vana maja tuulekastid on ainult 30 cm , seega peaks ka katuse lahti võtma , villa juurde panema , korraliku tuuletõkke lisama ja tuulekastid suuremaks tegema.
Ainuke vent on magamistoas auk korstnasse ja köögis kubu ning wc's ventilaatoriga toru mõlemad samuti korstnasse ühendatud.
Juurdeehituse osa (igal korrusel tuleb ühendus vana majaga)
Katus/lagi - väljast: Weckmani viimsi plekk, roovitus, distants, aluskate delta-vent hingav 1,5x50m plus, edasi plaanis panna 250 paroc extrat 50x250 sarikate vahele vastu aluskatet, 50x100 parox
extrat prusside vahele, mingi aurutõke ?, 25mm metall mütsprofiil 40ese sammuga, kips.
Seintes väljast : laudis , 20mm distants, isover RKL31 (kas on piisavalt hea?), edasi plaanis 200mm paroc extra, aurutõke?, 25mm metall mütsprofiil,
Vent seadmeid plaanis panna pole kuna soojustagagastusega seadmed ei tasu minu arust end ära, samuti tundub mõttetu lihtsalt auk seinas. Parem kasutan akende mikrotuulutust vastavalt vajadusele.
Olen siin lugenud erinevaid teemasid ja üritanud leida vastust aga suht tulutult.
Koolis oli füüsika ja keemia ka päris vilets

Nii et palun ärge mul pead kohe otsast hammustage.
Loodan et sai õigesse kohta teema tekitatud.
U