Korstna/ahju vundament

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
ArgoR
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Korstna/ahju vundament

Lugemata postitus Postitas ArgoR »

Tervist!

Plaan alustada väikese suvila ehitust. Olen järjega sealmaal, et saan korstnajala ja ahjualuse vundamendi valada. Ütlen kohe ära, et mingit kinnitatud projekti majakese kohta ei ole. Kõik tuleb oma tarkusest või lollusest.

Tekkinud on sellega seonduvalt küsimus:

Korstnajala vundamendi tugevus. Hetkel olen kaevanud 1m sügavuse augu liivapinnasele, laiusega 1400x1400 mm Augu seinad toestasin vanade eterniitplaatidega, et valamise käigus varinguid ei tekiks. Nimelt kui tihedalt ma selle augu nüüd segu ja munakivide ja muu sobiva kraamiga ära täidan. Plaanisin ikka rohkelt segu panna, aga naabrimees ja vanamees mul väitsid, et võib vabalt õhuvahesid sisse jääda ja alles pealmise plaadi tummise teha. Mõnes mõttes võib neil õigus olla. Kogu ruumala siiski ligi 2 kuupmeetrit. Mis arvate?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: Korstna/ahju vundament

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

:) Kas maa kannab ikka sellise vundamendimüraka ära nagu plaanid... :shock: Ehk usu vanameeste juttu aga pealmine osa jäta põrandapinnast nii 20 sm allapoole ja see tee kas Aerokist või siis mõnest muust materjalist, mis ei neela kogu ahju soojust. Siin foorumis on seda teemat ennegi riieldud.

search.php?keywords=vundament&fid%5B0%5D=1
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
ArgoR
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Re: Korstna/ahju vundament

Lugemata postitus Postitas ArgoR »

Tänud kiire vastuse eest :good:

Tundub, et plaan läheb siis sedaviisi käiku. Kivid ja segu vahele plätserdada, ning ülevalt täis valada armeeringuga. Isolatsioonikihina kaalusin isegi aerockit. Kuigi selle vajalikuse kohta on ka siin vaieldud küll ja küll.

Tunked selga ja segumasin pöördesse :cool:
Vasta