Tervitused asjatundjatele. Paluksin soovitusi ja nägemusi moodulmaja küttelahenduse väljamõtlemiseks. Tegemist väikese majaga, millel põrmandupinda 80 ruudu ümber, suhteliselt avali loomuga elukas.
Plaan siin: http://ritsu.ee/?id=getfile&file=1057d7 ... sko_92.pdf
Köögi ja elutoa vahele seina ei tuleks.
Selge on see, et mingit katlamaja sinna aretama ei hakkaks. Maja asukoht hakkaks olema maal, avaral päikeseküllasel ja suhteliselt tuulisel ~5000 m2 krundil, mida piirab kahest küljest mets, kaks külge on tuultele avatud.
Kas ma kõlan väga rumalalt, kui ma pakun, et üks tõsiseltvõetav lahendus võiks olla enamvähem maja tsentris asuv tulikiviahi (http://www.tulikivi.com/ee/Tooted/TU1450_1) j toeks-soojusleviku ühtlustajaks üks mitte ülemäära jurakas õhksoojuspump?
Või mis?
Standardprojektiga moodulmaja küttelahendus?
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Re: Standardprojektiga moodulmaja küttelahendus?
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Kui rahakott ei piira ja tõesti tahad just sellise (tulikivi) välimusega ahju siis miks mitte. Maksad küll ilmselt kaks korda rohkem kui suht samade näitajatega tellisahju korral aga .... miks mitte.
Soojuspump on hea asi aga ka see ei taha aidata soojust ühtlaselt teistesse ruumidesse jagada. Mingid soojuseallikad võiks ikka ka magamistubades olla.

Soojuspump on hea asi aga ka see ei taha aidata soojust ühtlaselt teistesse ruumidesse jagada. Mingid soojuseallikad võiks ikka ka magamistubades olla.
55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas marek »
Tegelikult on idee alles nii toores, et ma pole tellisahjude hindadeni jõudnudki veel, nii lihtne ongi asi 
Kuidas nii väikeses majas jagada soojust magamistubadesse? Elektriradiaatoreid ei tahaks nagu ka tube täis laduda... Vesipõrandakütte puhul tekib küsimus, kuhu akupaak panna. Kui magamistoad on ~10 m2, siis ehk elektripõrandaküte toetava allikana ei tulegi ülikallilt kätte?

Kuidas nii väikeses majas jagada soojust magamistubadesse? Elektriradiaatoreid ei tahaks nagu ka tube täis laduda... Vesipõrandakütte puhul tekib küsimus, kuhu akupaak panna. Kui magamistoad on ~10 m2, siis ehk elektripõrandaküte toetava allikana ei tulegi ülikallilt kätte?
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Tulikivi ahjude puhul tasuks arvestada sellega, et seal lubatud kõetavad m2 ei vasta alati tegelikule olukorrale. Massi jääb väheks mis salvestaks. Maja on uuena päris hea ja soojapidav...aga hiljem oleks hea kui ahjust saaks ka väikest varu võtta.
Pidevaks kasutamiseks oleks 1 mõeldav lahendus näiteks topeltvoodriga ahi, mis ei anna korraga liiga palju soojust välja ja hoiab elamises ühtlast soojust.
Pidevaks kasutamiseks oleks 1 mõeldav lahendus näiteks topeltvoodriga ahi, mis ei anna korraga liiga palju soojust välja ja hoiab elamises ühtlast soojust.
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Tüüpiline elektriküttega (tsentraal) ettenähtud maja. Miskit hääd lahendust ahjuga pole. Häda ajaks ära, kui ahi panna 2;3;4;5 ruumi ristumiste nurka. Korsten 3;4 ruumi vaheseinas. Ahi asuks suures osas 2ja5 ruumi vaheseinas. Tagaosaga kütaks veidi ruume 3ja4. 3ja4 ruumi lisaküte tuleks tellisest korstnajalast.
Kui see maja oleks minu oma, siis teeks ma köögi nurka ühe väikse pliita ja lesoga kütaks tuba nr7
Keegi ei suudaks sundida mind ostma sinna Tulikivi ahju ja paigaldama elektrikütet.
Arvan ma...
Kui see maja oleks minu oma, siis teeks ma köögi nurka ühe väikse pliita ja lesoga kütaks tuba nr7
Keegi ei suudaks sundida mind ostma sinna Tulikivi ahju ja paigaldama elektrikütet.
Arvan ma...
.
Tel 5o9279o
Tel 5o9279o
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Antud juhtumil mina kaaluks vägagi tõsiselt ahi + seda tüüpi soojuspump http://www.abckliima.ee/erakliendile/to ... delid/koik http://aksumgrupp.ee/dt_portfolio_categ ... alimudelidmarek kirjutas:Kuidas nii väikeses majas jagada soojust magamistubadesse?
Lahendaks nii soojuse levimise kõigisse ruumidesse kui ka jätaks ahjukütmise rõõmsaks võimaluseks mitte koormavaks kohustuseks.

55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad