Horisontaalpraod ahju ülaosas?

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Horisontaalpraod ahju ülaosas?

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ise ma mõtlen seda, et Motamees saaks selle ahju pealt avada ja paar plaati külgedele istutada, siis peaks see asi veel kaua vastu. Krohviga saaks anda ka uue välisilme jne.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Avada pole seal midagi vaja. See pragu ongi sinna tekitanud sellise olukorra, nagu oleks plaadid sisse pandud. Need olid kõvasti ka segu vahel kinni nii, et ma pidin plaadid vahelt tühjaks puurima.
Ja nagu ma ahju teemas kirjutanud olen, on jätkuvalt selle ahju kõige suurem probleem see, et ta on seina vastu ehitatud.
.
Tel 5o9279o
claabu
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas claabu »

Tere

Kuidas kinnitada kolde laest 1 lahtikukkunud kivi. tegemist glasuurpott ahjuga. Kas on millegiga võimalik tihendada, et püsima jääks.

Lugupidamisega.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Ilmselt on tegemist võlvkoldega. Võlvikivid (koonused) seisavad koos surve abil. Surve kantakse edasi seintele. Kui üks kivi saab vahelt ära kukkuda, on midagi valesti. Uuesti vahelepistmine on võimalik, aga ka siis on see valesti.
Ainuke võimalus, kuidas koonuskivi oma kohal taastada, on see uus valada. Puhasta auk kenasti ära, niisuta ja topi valumassat täis. Töö nagu hambaarstil. Olen kuulnud, et valumassa (VM TULI) auku panemise lihtsustamiseks pannakse see soki sisse. Hambaplomm koos tampooniga ;)
.
Tel 5o9279o
Vasta