rvk kui maandust pole

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
rvkmaanduseta
külaline

rvk kui maandust pole

Lugemata postitus Postitas rvkmaanduseta »

tere
kas rvk töötab ilma maanduseta vanas korteris/és ? ja mis põhimõttega. Ja kuidas siis pesast rvk rakendumist kontrollida, testril on see funktsioon aga pole ju pe-d et saaks 30mA viga testriga pe ja l vahele tekitda..ka võimsamad testrid ei toimi ju kuna tahavad pe-d testimiseks..
pold
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 6 korda

Re: rvk kui maandust pole

Lugemata postitus Postitas pold »

Kontrolliks too kapist nulljuhtme väljavõte enne rikkevoolukaitset. Samuti rakendab radiaatori või veetoru külge ühendamine kaitsme, aga kas seda soovitada tohib, ei tea.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Uuri enne miks ja kuidas see RVK töötab. Kasvõi Wikipediast. Siis ürita uuesti küsida. Ma lugesin küll kaks korda aga ei saanud isegi aru mis keeles see küsimus on. Sõnad on siiski eestikeelsed.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Töötab küll. RVK mõõdab L ja N voolude vahet, kui kuskil üle 30mA kaduma läheb, siis rakendub. Kontrollida saad test nupuga.
aga
külaline

Lugemata postitus Postitas aga »

Küülaline kirjutas:Töötab küll. RVK mõõdab L ja N voolude vahet, kui kuskil üle 30mA kaduma läheb, siis rakendub. Kontrollida saad test nupuga.
Omaette teema on, et PEN -i ei tohi katkestada. Kohtus jääd süüdi kui miski jama on, kas nii?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Küsimus oli - kas rvk töötab ilma maanduseta vanas korteris - seal ei ole mingit peni ja töötab.
teemaalgataja
külaline

Lugemata postitus Postitas teemaalgataja »

Küülaline kirjutas:Töötab küll. RVK mõõdab L ja N voolude vahet, kui kuskil üle 30mA kaduma läheb, siis rakendub. Kontrollida saad test nupuga.
Test nupp ei näita mulle rakendumisaega ja rakendumisvoolu (a la 26ms ja 70mA), tester olemas aga kuidas siis ikkagi mõõta. Saa mõõta kui P.P jo pole PE-d olemaski...
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

teemaalgataja kirjutas:Test nupp ei näita mulle rakendumisaega ja rakendumisvoolu
Miks on vaja teada, kas lülitub 26ms või 27ms välja? Testnupp näitab, et RVK toimib ja inimeste ohutus on tagatud.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kusjuures ta ei näita tegelikult peaaegu mitte midagi. Koolitusel räägiti juhusest kus see testnupp töötas aga reaalne rakendumisvool oli umbes 60mA, ehk 2 korda enam sellest mis tohtis olla.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

dumbuser kirjutas:aga reaalne rakendumisvool oli umbes 60mA
Asi seegi.
Ei tea kui paljudel kodanikel siis on mõõteriistu, millega RVKd testida. Nüüd ühele on sattunud selline mõõteriist kätte, aga ise ei jaga ta asjast ikka mitte midagi.
1kyl
külaline

Lugemata postitus Postitas 1kyl »

Kui mingi püsiva takistusega ca 7W (230V) tarbija faasi ja maanduse vahele ühendada, peaks lekkevool umbes 30mA olema.
Potentsiomeeter oleks muidugi edevam.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

dumbuser kirjutas:Kusjuures ta ei näita tegelikult peaaegu mitte midagi. Koolitusel räägiti juhusest kus see testnupp töötas aga reaalne rakendumisvool oli umbes 60mA, ehk 2 korda enam sellest mis tohtis olla.
Palun avaldada koolitaja .

Imelik.
teemaalgataja1
külaline

Lugemata postitus Postitas teemaalgataja1 »

Et kuidas siis on selle asjaga kui ikka teema juuurde jääks ...
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma ei mäletagi selle tegelase nime kes rääkis. Ohutuseksperdi koolitus oli.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ok. Tühja sest nimest (mõtlesin, et kui kokku juhtun, siis uurin- kuidas see võimalik peaks olema?)
teemaalgataja1 kirjutas:Et kuidas siis on selle asjaga kui ikka teema juuurde jääks ...
??? ....
kas rvk töötab ilma maanduseta vanas korteris/és ? ja mis põhimõttega.
RVK tööpõhimõte ei sisalda maandamist. Seega töötab. Põhimõte jääb samaks- läbivate voolude tekitatud magnetvoogude mõju mõõtemähisele.
Ja kuidas siis pesast rvk rakendumist kontrollida
... millist olulist infot peaks nimetatud katse sisaldama?
algataja ikka
külaline

Lugemata postitus Postitas algataja ikka »

Tavapärast ehk rakendumist ning voolu ja aega kuid kuna maandust pole ei saa ka mõõta ...
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mida kuradi imet sul selle maandusega seal RVK juures teha on ? Sama debiilne soigumine oleks diiselmootori vea puhul koguaeg mingit karburaatori puhastamist pakkuda.
pold
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pold »

Rakendumisaega pole võimalik tavalise testriga mõõta. Aga rakendumisvoolu saab mingi täpsusega määrata küll, nagu 1kyl ära märkis. Ühenda maanduse (või maanduse puudumisel nulli väljavõtte vms maandatud asja külge) ja faasi vahele jadamisi potentsiomeeter ja ampermeeter. Nüüd hakka aeglaselt potentsiomeetrit peale keerama ning loe ampermeetri lugemeid kuni kaitsme välja viskab. Viimane lugem ongi rakendumisvool. Seda lugemit on muidugi parem võtta analoogampermeetriga, digitaalsed kipuvad väga harva lugemit uuendama.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

puust ette ja punaseks.

http://www.youtube.com/watch?v=UgXUIrxahnY

Ärge kodus järele tehke..
fastteam
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas fastteam »

to dumbuser, loe uuesti mu eelmist postitust, ehk saad ka aru miks on vaja mõõtmisel kaitsemaanduse olemasolu pistikupesas.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Algne küsimus oli KAS RVK TÖÖTAB MAANDUSETA. Jah töötab. Mõõtmise kohta pole keegi midagi küsinud aga ka seda saab ilma igasuguse maanduseta teha.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

fastteam kirjutas:to dumbuser, loe uuesti mu eelmist postitust, ehk saad ka aru miks on vaja mõõtmisel kaitsemaanduse olemasolu pistikupesas.
Ma väga vabandan aga ma ei leidnud kodanik "fastteam"-i eelmist postitust (selles teemas). Sooviks
ka aru saada
.
Mõeldud oli .....
algataja ikka kirjutas:Tavapärast ehk rakendumist ning voolu ja aega kuid kuna maandust pole ei saa ka mõõta
... seda postitust?
Võib tekkida rikkevool teise -faasijuhti, -neutraaljuhti, kaitsejuhti, maakerasse jne.
Kuidas on sellega seotud "maanduse" olemasolu. Kuidas on see seotud RVK rakendumisvoolu ja selle ajaga? Kas see muutub kuidagi sõltuvalt pesa asukohast ja
selles kasutatava seadme kaitseklassist?

Sellised küsimused siis tekkisid hoopis, loodan et need ei pahanda kaasfoorumlast.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Aparaat kui selline kahtlemata töötab (iseäranis, kui on tegemist toitepingest sõltumatu aparaadiga, mida meil kehtivate standardite järgi kodutarbija ja sarnastes paigaldistes kasutada tohiks. Osadel toitepingest sõltuvatel RVK-del on näiteks eraldi PE klemm ja seda pole muuhulgas justkui sellisel juhul kuhugi ühendada. ).
Aga parandage mind - kallid pädevustunistusega seltsimehed - TNC juhistikus ei saa RVK-d kasutada, sest PEN juhti ei tohi mingil juhul katkestada, nii nagu keegi siin eespool vihjas. Selle üle on vaieldud ka elektrike foorumis minu mäletamist mööda. Mina saan nii aru, et JOKK on TNC juhistikku RVK-ga pesa paigaldamine, sest sel juhul luuakse selle pistikupesa paigaldamisega uus paigaldis, ja PEN lahutamine toimub pistikupesas endas. Sellepärast ei pea veel vana paigaldise osa (PEN juht) täitma PE-le esitatavaid (jämedus)nõudeid?

Ise ma pädevustunnistust ei oma...
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Võib ka TN-C-s, kui katkestad lõpptarbija kõik faasid koos PEN-ga siis vahet pole.
Vanale paigaldisele kehtivad tolleaegsed nõuded - ehk kui oli lubatud peenike juhe siis on OK
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

trebla kirjutas:TNC juhistikus ei saa RVK-d kasutada, sest PEN juhti ei tohi mingil juhul katkestada ... ei pea veel vana paigaldise osa (PEN juht) täitma PE-le esitatavaid (jämedus)nõudeid?
PEN juhti ei tohi loomulikult katkestada, aga vanades korterites, kus on ühefaasiline toide ei olegi PEN juhti. Seda endist nulli ei saa ometi peniks nimetada olgu ta nii jäme, kui tahes.
Samuti kolmefaasilise lõpptarbija (näiteks boiler) puhul, nagu Kalvis juba märkis.
Vasta