Graanulkütte müüjad

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kodanik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Graanulkütte müüjad

Lugemata postitus Postitas Kodanik »

Palun soovitage, kellelt küsida pakkumist graanulkatlale (eramule) koos torutööde ja seadistusega, Tallinnas. Kellel on mis firmaga hea kogemus?
Tänan ette.
UneMati
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas UneMati »

Aasta tagasi nägin ainuõige valikuna enda planeeritaval majal, küttena pelletikütet. Kogusin hinnapakkumisi kõikidelt ettevõtetelt, kes minu andmetel pelletiga tegelesid (kokku üle 10-ne).

Enda jaoks filtreerisin välja TeploImport poolt pakutava http://www.teploimport.ee/file/document ... 3EohV2.pdf ja SB kütteseadmed (esbe.ee) pakutava Pelle katla. Mõlema puhul tuli katel+põleti+mahuti hinnaks veidi üle 50 000.- Liida muu kila-kola korsten, boiler, segusõlmed ja paigaldus juurde, saad katlamaja sisustuse hinnaks ligi 100 000.- või veelgi enam

Sel hetkel oli pelleti hind 1900 kr/t, tänaseks on pelleti hind teinud aga tagasihoidliku hüppe ja hind on 2900 kr/t (andmed graanul.ee hinnakalkulaator). See ei ole aga kindlasti see hind, millega pelletit aasta pärast osta võib.

Minu jaoks piisas väikesest arvutusest, et pellet oma peast pühkida ja asendada see maaküttega.

Võttes arvesse, et pelleti katla müüja soovib katla paigalduseks katlaruumi, mille suurus on 8-10 m2 (graanul.ee soovitab mahuti suuruseks min 6m3). Kui need m2 uue maja puhul rahasse ümber arvestada on keskmise külmiku suurune maasoojuspump, ennast juba kuhjaga ära tasunud. Endale jätsin küll ka ~4 m2 suuruse katlaruumi, et mul oleks võimalus veel enne maja valmimist ümber mõelda mõne muu kütte variandi kasuks, kuid reaalselt pole sel vajadust.

Ei taha kellelegi maakütet pähe määrida, aga minu valik oli selline.
Raulka
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Raulka »

Mul pelletiküttepakkumine oli kallim 25000kr kui maakütte pakkumine. Lisaks igakuine kulu oleks pelletiga kallim kui maaküttega.
Saepuru jäägu saepuruks edasi!
Kodanik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Kodanik »

Kui nüüd jätta maaküte kõrvale, sest ~1000m2; krundile, kus ka suured tammed kasvavad, ei tahaks väga maatorustikku vedada. Seal peab vist toru olema ca.600jm ja torude vahel 1m vaba maad. Ei tule kuidagi välja...
Pellet maksab 2900.-EEK/tonn ???? On`s see tõsi?
UneMati
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas UneMati »

Kodanik kirjutas: Pellet maksab 2900.-EEK/tonn ???? On`s see tõsi?

info pärineb http://mob.ee/graanul/calcQ.php kalkulaatorist
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Kodanik kirjutas:Kui nüüd jätta maaküte kõrvale, sest ~1000m2; krundile, kus ka suured tammed kasvavad, ei tahaks väga maatorustikku vedada. Seal peab vist toru olema ca.600jm ja torude vahel 1m vaba maad. Ei tule kuidagi välja...
Paigalda siis õ-õ soojuspump või õ-v soojuspump või öine el.küte või ööpäevane el.küte või nende kombinatsioon. Neil kõigil alginvesteering pelletiküttest odavam ja kõigil peale ööpäevase el.kütte ka kütmine odavam. Ja ega ööpäevase el.küttega kütmisel ka arved pelletiküttest palju suuremad pole. Võib ka puurkaevudega maakütte panna - sellega on küttekulud kõige väiksemad, aga alginvesteering on suur.
pelle
külaline

graanul pole paha,säästab sinu raha

Lugemata postitus Postitas pelle »

Raulka kirjutas:Mul pelletiküttepakkumine oli kallim 25000kr kui maakütte pakkumine. Lisaks igakuine kulu oleks pelletiga kallim kui maaküttega.
Saepuru jäägu saepuruks edasi!
..no joo,siin on küll midagi sassi aetud..
graanulikatlaga küttesüsteemide hinnad 80-120 tuh täislaks paigas
aga maakütte hinnad alles sellest piirist algavad

graanulitonni hind hetkel 2400.kr/t Flexheat'i toodang
kvaliteetseim,mida olen kuulnud kasutajate käest
kütmine graanuliga maksab ca 53 sent/kWh
Vasta