Vundamenditööd olemasolevale paekivilaudale

Jim
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vundamenditööd olemasolevale paekivilaudale

Lugemata postitus Postitas Jim »

Tere,
Murelapseks on laut,nii 25 m pikk ja 7m lai ,tahaksin teda vaiksel kõpitsema hakata ning siis mingihetk ka suvilaks kohandada.
Vundament on tal ilmselt olematu sest antud hoone oli kohandatud laudaks vanast aidast,oleksin huvitatud talle mingisuguse hüdro tegemisest ning kindlasti trenaazist.
peaksin ma majaaluse lihtsalt lahtikaevama ning töödega alustama või peaksin ma väikese ettevaatlikusega sellesse suhtuma ,olen ennegi kuulnud kuidas paekiviseinad noorhärradele pähe kukuvad ,ning hirmul on suured silmad .

On kellegil häid ideid millest alustada vundamendi parandamisel/valmistamisel,sooviksin head nõu millest alustada ja millega lõpetada
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Re: Vundamenditööd olemasolevale paekivilaudale

Lugemata postitus Postitas keemik »

Milleks drenaazid ja hüdrod jms asjad, kui see on 100 aastat ilma vastu pidanud? Mul on Nõmme ühes kõige vanemas kortermajas korter, 19. sajandi lõpul ehitatud. Vundamendi sügavavus on allapoole maapinda... 30-40 cm. Nõukogude ajal oli see üle krohvitud tsementkrohviga, mis oli tänaseks lahti löönud. Kui see sai eemaldatud, tuli alt välja ilus paekivi sokkel, kus oli näha, et seal kus oli krohv veel peal, oli kivi väga niiske (mitu päeva polnud sadanud), kus oli juba varem krohv varisenud, oli kivi kuiv. Me ei tee muud, kui täidame lubimördiga pudisenud vuugid, kaevame vundamendi alumise servani lahti ja paigaldame sinna kraavi killustiku panduseks ja juhime alles nüüd paigaldatud (eelmine suvi) vihmaveesüsteemist tuleva vee eemale. Ei mingit hüdrot, soojustamist, drenaaži jne, sest puudub vajadus.

Et sulle nõu anda, peaksid kirjeldama praegust olukorda (kivid on omal kohal, kui kõrge on sokkel, mis pinnas, mis maja plaanis, kui vana vundament, kas on ära vajunud mõnest kohast sisse/välja või allapoole) ja siis saab adekvaatset nõu anda.
Vasta