Vuugipaber
-
- külaline
Vuugipaber
Lugemata postitus Postitas Võõba »
Tekkis selline küsimus, et siiamaani olen vuugipaberit pahtliga paigaldanud aga nüüd üks tark mees soovitas, et miks mitte pahtli asemel mingit sorti tapeediliimi kasutada.. Oskab ehk keegi kommenteerida, et kas see on hea idee või ei ja kui ei siis miks ?
-
- külaline
Re: Vuugipaber
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Asjapulk2 »
-
- külaline
See ei ole urisemine, vaid otsekohesus. Milleks tegeleda lollustega? Kas teemaalgatajal endal mõistus puudub, et aru saada, miks pannakse paberteipi pahtliga? Kas kipsplaatide tootjaid on andud sellisele meetodile oma soovituse? Kuna teema algataja tegeleb maalritöödega, siis kuidas ta saab anda kahtlase väärtusega paberteipi paigaldamise tehnikale garantii või on ta üldse kuulnud midagi garantiist või uhkusest oma tehtud töö üle, et asi jääb ikka pikemaks ajaks pidama. Arvestades tapeediliimi ja vuugipahtli hinnavahet, siis kas see "revolutsiooniline paigaldusviis" on uus koht kokkuhoiuks materjalide arvelt?Asjapulk2 kirjutas:Miks sa urised, võib paigaldada muidugi, aga asja tuum puudub.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas timburi »
Teiseks kas aega ei lähe rohkem - liimid paberi vuuki, ootad et liim kuivaks, ja siis pahteldad? Pahtliga saab ju vuugi ikkagi kohe ära lindistatud.
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas Mõistlik »

-
- külaline
Kasutajanime vaadates eeldaks sisult mõistlikumat kirjutist ja lolluste propageerimine peaks olema karistatav!Mõistlik kirjutas:Vuugilindi kleepimisel võib olla üks hea külg - nimelt on paber paigas ja kuivanud enne kui pahteldama hakkad. Jah, muidugi saab pahteldama hakata alles järgmisel päeval. Oluline on vuugilindi paigasolek juhul kui vähese kogemusega võõba hakkab vuugilinti pahtlikihi peale panema - siis võib tekkida sinna alla õhumulle või jääb paber liiga kõrgele vuugis (üpris tavaline hobiremontijate aps). Kes on suhteliselt vähese kogemusega tegija, sel soovitan küll paberi kleepida ja eelkirjutajatest proffidest mitte lasta end heidutada
Ega algajalt ei eeldatagi, et paberteibi paigaldus tuleks välja esimese korraga 100%-lt ideaalselt . Vigadest õpitaksegi, aga lollidest soovitustest kohe kindlasti mitte. Mis sitasti, see uuesti.
Ja millal see väheste kogemustega võõba hakkab oskama teipi paigaldada ilma teibi alla jäävate mullideta?
Muuseas, ka proffidel jäävad vahest mõned üksikud mullid, sest maalritöö on käsitöö ja nad ei ole mingid automatiseeritud tööpingid, pane või seda vuugiteipi paigaldust tööd kiirendava masinaga.
-
- külaline
Sel juhul tuleks kasutada niiskuskindlat liimi. Ja kes on testinud pahtlite liimide sobivust ja üleüldse seda, kui selline liimimeetodil paigaldatud vuuk natuke deformeerub? Kui asi reaalselt toimib, siis why not, millegipärast mulle tundub see mõttetu jamana.
Ja üleüldse kui peale mitmendat korda proovimist ikka see paberi panek ei õnnestu, siis on üldse kaheldav, kas inimene ka seda tapeediliimi ühtlaselt pintseldada suudab ja hiljem pahtlilabidat käes hoida oskab - pigem tuleks valida teine töö.
Aga võtan kõik sõnad tagasi ja tunnistan oma rumalust, kui näe(ksi)n, et selline süsteem toimib. Aega igatahes ei võida, mis oleks minu jaoks üks põhiargumentidest uusi töövõtteid õppima hakata.
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas maaler41 »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kurikas 001 »
-
- külaline
Re: Vuugipaber liimida OK
Lugemata postitus Postitas eurokas jr »
tere, kuna sa esined kylastaja nime all ja teemat yleval ei hoia, siis ma ei raiska oma aega pikalt siin.Võõba kirjutas:Tere,
Tekkis selline küsimus, et siiamaani olen vuugipaberit pahtliga paigaldanud aga nüüd üks tark mees soovitas, et miks mitte pahtli asemel mingit sorti tapeediliimi kasutada.. Oskab ehk keegi kommenteerida, et kas see on hea idee või ei ja kui ei siis miks ?
euromaaler on seda siin rääkinud ennem.
ma ise ka suurte pindade puhul liiminud. tootlik ja maalribrantsi poolt lubatud. kirjalikult.
Kui oskad asjalikult kysida vôi soovid tulevikus rootsis maalrikogemust siis meili mulle:
msweden54@yahoo.se vôibolla saan aidata(kui aega on)
See foorum siin ja Eesti tarkurid oma olematute standarditega... eestis pole ehit poodides isegi keskmist pahtelt myygil! pôhjalas see ainuloomulik... Vaesed maalri ôpilased, kui turg on nii kirju ja avatud välismôjudele. Isegi ENSV legaliseeritakse XX sajandil!

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: Vuugipaber liimida OK
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kahjuks pole Eesti Vabariigis mitte mingisugust maalribrantsi, ei suulist ega kirjalikku ja seega saavad maalrid selleks, et "oma pee puhas hoida", juhinduda ainult tootejuhenditest. Soomlaste RYL küll vuugpaberi liimimist ei luba või pole ma nii põhjalikult seda 700 lehekülge läbi lugenud.eurokas jr kirjutas: ma ise ka suurte pindade puhul liiminud. tootlik ja maalribrantsi poolt lubatud. kirjalikult.
PS! Kuna ise ei tegele mass-/liinitööga, siis minu jaoks pole mõiste "tootlikkus" mingi põhjendus, millega argumenteerida vuugipaberi liimimist pahtliga paigaldamise asemel.

-
- külaline
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas villu20 »

PS. Vörk kleebiti ja tömmati krohv peale

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas pasa-peeter »
Ise soovitangi oma kodus ikkagi käepäraste vahenditega kõigepealt läbi ajada. Raha eest kuskil nõmedal objektil võib neid "kahtlaseid ja ülemakstuid" väljamõeldud tooteid kasutada.
-
- autodidakt
Eile õhtul kodupoole sõites viskasin pilgu taevasse ja nägin, et ilus poolkuu säras sealt vastu ja mõtlesin veel omaette, et umbes nädala pärast, siis on täiskuu, peaks foorumis arvatavasti hakkama ilmuma ebamäärase sisuga postitusi. Kurat, mööda panin ennustusega, hoopis varem hakkas pihta.pasa-peeter kirjutas:Ükskord tõmbasin tavalise (kasutatud) wc-paberi seina, ei saa öelda, et halvem oleks olnud kui üldse ilma mingi vuugipaberita .....

See, et sa oled üks ütlemata teadlik ja loodussõbralik kodanik, on vahva, aga väike probleem (minu jaoks) jäi tegelikult ikka kergelt kripeldama. See on ju nii tore-nii tore-nii tore, et kasutatud tualettpaber hästi sidus ja arvatavasti seintesse pragusid tekkinud ei ole, aga kas "vuugipaberi" lõhn häirima ei jää või see haitub tuulutamise käigus? Samas kui mõelda, et osad neegrirahvad ehitavad endale sitast ja liivast mitmekorruselised villad on minu mure äkki põhjendamatu. Või on sealkandis klimaatilised tingimused sellised, et ei jää haisema või lihtlabaselt harjub ära selle haisuga või lihtsalt põhjamaa rahvaste jaoks tundub, et loodussõbralik ehitusmaterjal haiseb, aga nende jaoks on see meeldiv oma kodu lõhn?pasa-peeter kirjutas:Küllaltki hästi sidus ära vuugid, samuti ei häirinud pruunikas värv, kuna sein tuli tegelikult tumerohelline.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas eurokas jn »
Mina pôhjalas liimin samuti paberit kôvema liimiga suurte pindade puhul. Eestis veel 2013 on see môte mingi haruldus! Olen sellest rääkinud siin aastaid tagasi.Võõba kirjutas:Tere,
Eestigi liigub sinnapoole. Uusimad tooted on sama pôhimôttega. Nimelt iseliimuvad plast välisnurga kaitseliistud. (spreid( vett tagapinnale).
sama teema arutelud ingliskeeles:
http://www.contractortalk.com/f49/mud-a ... 80/index2/
tervitused naaber sotsialistlikust kuningriigist!

PS. Ei Petseri kinkimisele Putini reziimile!
-
- autodidakt
Vahest tasuks mõelda, miks vuukide teipimisel ja nurgatugevduste paigaldusel surutakse teip ja tugevdus pahtli sisse ning kaetakse pahtliga.eurokas jn kirjutas:Mina pôhjalas liimin samuti paberit kôvema liimiga suurte pindade puhul. Eestis veel 2013 on see môte mingi haruldus! Olen sellest rääkinud siin aastaid tagasi.
Eestigi liigub sinnapoole. Uusimad tooted on sama pôhimôttega. Nimelt iseliimuvad plast välisnurga kaitseliistud. (spreid( vett tagapinnale).
sama teema arutelud ingliskeeles:
http://www.contractortalk.com/f49/mud-a ... 80/index2/
tervitused naaber sotsialistlikust kuningriigist!![]()
PS. Ei Petseri kinkimisele Putini reziimile!
Huvitav, et kui sotsialistliku kuningriigi esindajad käisid mõned aastad tagasi tutvustamas oma uusimaid materjale (pahtlid-nurgateibid-jms kraam), siis ei kõssanud nemad küll sellistest meetoditest mitte sõnagi.
Austrias vaatasin kohalike maalrite töömeetodeid- vuukides kasutati võrkteipi, nurgatugevdused lasti klammerdajaga kuivalt nurga külge, pahtel peale ja sellele omakorda klaaskiudteip. Kas selline meetod vastab Austria standarditele, ei oska öelda, aga seda meetodit õppima ja praktiseerima kohe kindlasti ei hakka.
Nagu mitmeltki poolt olen kuulnud, pidi olema "liinitöö" puhul teha garantiiremonti odavam kui kohe korralikult. Minu klientuuri omapära tõttu (enamus eratellijad) ise sellist varianti lubada ei saa.

Lugemata postitus Postitas voss »
-
- autodidakt
Suurematel objektidel pole selle meetodi juures mittemingisugust pistmist kvaliteediga, vaid kõik taandub kvantiteedile ja mida rohkem seda parem.voss kirjutas:... suuremate objekti puhul liimitaksegi kõik vuugid lae ja seina vahelised kohad ja isegi nurgad ,mitte just tapeedi liimiga vaid spetsdiaalse roosa spreiga mis iimib asja kinni ...
Mida te üleüldse sellest paberist sinna nurkadesse kleebite kui näiteks RYL lubab ka ainult akrüüli sisenurkades (kui vahepeal midagi muudetud ei ole). Saab ju veelgi kiiremini kui paberteibiga mässates.
See, et ma olen näinud niimoodi tehtavat, ei tähenda veel seda, et ma peaks samamoodi tegema ja sellist tegemist propageerima. Kui mõistust ei ole antud arusaamiseks, miks paigaldatakse võrkteip pahtli sisse, siis pole kahjuks minu võimuses seda arunatukest juurde anda. Võiks kõigepealt armeerimise mõningad põhitõed selgeks teha!voss kirjutas:...sest kui te olete näinud siis võrk nt pannakse ju otse vuuki ja siis pahtel peale
http://www.gyproc.ee/paigaldamine/paiga ... mistlemine
Welcome to The Republic of Estonia!voss kirjutas:... välismaal tööl käies olen ysna palju erinevaid meetodeid näinud
Olen seda juba korduvalt maininud, et vähemalt senikaua kui EV-s puuduvad igatsugu standardid vuukide teipimise erinevate meetodite kohta, siis pean tegema nii nagu on tootja poolt ettekirjutatud paigaldusjuhendis kirja pandud ja igasugune isetegevus võib mulle väga valusasti kätte maksta just materiaalses mõttes. Kui ma olen paigaldanud vastavalt juhendile, pole mulle hilisemate pretensioonide korral mitte midagi ette heita. MOTT ja JOKK!
Välismaal tehke mida tahate, aga EV-s kehtivad siiani EV seadused ja ma olen kohustatud nendele alluma.
Võib-olla mulle meeldib Tai või India liikluskultuur ja hakkas siinmail seda juurutama või kuidas? Minu arvates on sealne liiklus väga vahva oma anarhias, ei mingit fooritulede ega "Anna teed" arvestamist, aga liiklus ometi toimib, mis sellest, et liiklussurmade arv on tunduvalt suurem.

-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
Saas nägin ka tööv6tet , kus akryyliti ja värviti sama 6htu jooksul. Seegi suht imelik.
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- autodidakt
Kui maalrid oleks kasutanud paberteipi, siis nende tagumik oleks jäänud puhtaks. Maja vajumine võib olla vabalt pragude tekke tegelik põhjus, kuid antud juhul tellijal hea probleemide ilmnemisel näpuga näidata, et tegemist on paigaldusjuhendite rikkumisega, mida kindlasti kinnitaks ka ehitustehniline ekspertiis, siis maalrid on kohustatud oma kulu ja kirjadega probleemid likvideerima. Kui vabatahtlikult ei soovita, siis tuleb neid sundida seda tegema kasvõi kohtu kaudu.cartman kirjutas:... Asja rikkus see, et kasutasid ainult v6rkku. Kui nyyd hakkavad praod tekkima ja maaler syydistab maja selles aga ise teinud k6ik v6rguga, kuda peaks tellija käituma?...
Kui on mingi imeõhuke kiht seda akrüüli, siis pole hullu, aga paksema akrüüli korral ta ei jõua värske akrüül oma mahukahanemist ära teha ja võib tõmmata hiljem värvikihile prao sisse.cartman kirjutas:... Saas nägin ka tööv6tet , kus akryyliti ja värviti sama 6htu jooksul. Seegi suht imelik.

-
- Ehitusguru
-
- autodidakt
Kas paberteipi kasutades see pool päeva või üks päev kokkuhoitud aega oli seda väärt?cartman kirjutas:Väga hea. V6rgu kasutamise p6hjus oli kiirus, saab rutem(tellijal oli tuli takus ja talle sobis see p6hjendus)

-
- Ehitusguru
Ei no ta ka kysis algul, et kas paberit ei peaks kasutama. Seletati midagi sellist , et vahet erilist pole aga v6rguga saab palju kiiremini. No ta ise ehituskauge inimene.Urmas kirjutas:Kas paberteipi kasutades see pool päeva või üks päev kokkuhoitud aega oli seda väärt?cartman kirjutas:Väga hea. V6rgu kasutamise p6hjus oli kiirus, saab rutem(tellijal oli tuli takus ja talle sobis see p6hjendus)
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu