tellis korstnale katuse kohal

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
garet1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

tellis korstnale katuse kohal

Lugemata postitus Postitas garet1 »

Tere,

lammutasin oma vana 1957 a. ehitatud korstna viilkatuse pööningu põrandani, ehk kokku 41 kihti. Soov oli laduda uus ilus korsten. Läksin poodi ja seal mulle soovitati laduda Aseri VTT tellisest. Seda ma teengi. Küsisin eraldi ka selle korstna osa kohta, mis jääb katuse peale. Öeldi, et kasutaga sama tellist, nii et ostsingi pea 600 tellist ja hakkasin nelja lõõriga korstent laduma. Nüüd lugedes postitusi siin ja mujal tuleb välja, et Aseri VTT ei sobi korstna välja jääva osa ladumiseks. Ainult Lode VTT sobib selleks. Kas ma saan sellest siis õigesti aru ja kas ma pean nüüd ostma juurde VAT tellist ja laduma külma osa VAT tellisest? Arvutasin välja, et umbes 150 tellist jääb külma kätte, ehk 150 VTT tellist oli ilmaasjata ostetud.

Keskmised tellised on mul pandud serviti, kuna nii oli laotud varem ja ma ei tahtnud lõõri läbimõõtu vähendada.

Mu plaan on jätkata ladumist VAT ja VTT tellisega nii, et VAT on väljas ja soojustuse sees ja VTT on toas (või Aseri VTT tellist ikkagi võib välistingimustes kasutada?). Ehk kiht on jätkuvalt 10 tellist pluss lõõride vaheseinad. Korstnale tuleb kindlasti ka müts.
IMG148.jpg
IMG148.jpg (94.63 KiB) Vaadatud 3137 korda
Nii näeb praegu välja 17,5 kihti.
paneelikas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: tellis korstnale katuse kohal

Lugemata postitus Postitas paneelikas »

Lode "VTT" (tegelikut Lodel sellist toodet ei ole, nimetus on meie kaupmeeste leiutis) ka tegelt pitsi ei sobi, Lodel on selle jaoks toode "korstnatellis" mille külmakindlus on F2 ehk 100 tsüklit. (sama mis Aseri VAT tellised)

Tegelikult on päris kurb kuidas meie ehituspoodides on see telliste asi müüjatel segamini nagu pudru ja kapsad, lähed vaatad telliste "vitriini", kõik kivid segamini, hindu, tootekoode juures pole, valed hinnad, jne.. Kui lähed üldehituse letist midagi küsima siis keegi sulle midagi öelda ei oska või aetakse sulle mingit paska. Müts maha ühe pealinna E tähega poe ees kus on tellisteletis vähemalt kivid, hinnad ja tootekoodid välja toodud, lisaks Aseri ja Lode kataloogid varnast võtta.

Mida teha vlede kividega? Aseri lehel on olemas selline dokument nagu "telliste kasutamise juhend". Võta see poodi kaasa ja räägi rahulikult konkreetse müüjaga kes sul mittekülmakindlast tellisest pitsi lubas ehitada, ehk pood on nõus oma kuludega valed tellised välja vahetama?
Kõik jutud noh..
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Lihtne on asjale sedasi läheneda, et korstna pitsile sobivad tellised on aukudega. Siiski vaheseinas sa servi aukudega kivi kasutada ei saa. Sinna soovitaks aukudega 85 mm kivi ja panna lappi, nii ei jää seinad augulised ja saab ka pitsi osas lõõri kitsamaks, mis parandab tõmmet. Vaheseinad siduda kindlasti traadiga.
Üldiselt servi kivist vaheseina teha ei tasu, kuigi varem tehti. Kipub varisema.
Loomulikult Lode korstnakivi sobib ka...aga ole nüüd kindel, mida poest saad, kuna kivi väliselt võimatu eristada ja poes pole kuulnudki, et on eraldi ahjule ja korstnale...
garet1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas garet1 »

aga kui ma jätkan VTT tellise panekut vaheseintes lõpuni välja, kas siis vaheseinad lagunevad ikkagi ära, isegi kui mul on müts peal?
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Kui külmas osas kasutada sisetellist siis kivi ikkagi niiskub sooja ja külma vaheldumisega. Seega, ära kasuta seda pitsis.
Vasta