Mõni küsimus akna välisviimistluse kohta

Kasutaja avatar
Inachus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Mõni küsimus akna välisviimistluse kohta

Lugemata postitus Postitas Inachus »

Tervist

Mul on lähiajal tulemas aknavahetus (vana vene puitaken uue PVC plastakna vastu) ning kahjuks ei ole akna välisviimistlust teostavate tööde hulgas.

Kuna elan kortermajas (KÜ olemas) ning majale on paar aastat tagasi tehtud välifasaadi soojustamine siis mul ei ole erilist aimu kuidas saaks akna välisviimistluse tehtud.

Tean, et on olemas selliseid KÜ-si kes ennem välifasaadi soojustamist lasevad vanad aknad ära vahetada uute vastu kuid minu KÜ seda kahjuks ei teinud. (Peale välifasaadi soojustamist jäi 5'l korteril 36'st vanad aknad veel ette.)
Kuna olen esimene 5'st kes aknaid vahetab peale välifasaadi soojustamist siis ei ole kellegilt küsida ka kuidas nemad oma akna välisviimistluse korda said.

Niipalju ma tean, et kui välifasaadi soojustamine käis, siis KÜ poolt anti majaelanikele teada, et kesiganes plaanib aknaid tulevikus vahetada, need peavad akna välisviimistluse tellima samalt firmalt kes ka majale soojustuse tegi.

Siinkohal on mul mõni küsimus.
Kuigi maja välisosa kuulub KÜ'le kas siis akna välisviimistluse eest peab tasuma KÜ või pean ise selle kinni maksma?
Kes peaks ehitusfirmaga kontakti looma seoses akna välisviimistlusega? Kas KÜ kes juba eelnevalt on sellelt firmalt töö tellinud (välisfasaadi soojustus) või mina, kellel pole selle firmaga mitte mingit kontakti olnud? (Nt on olemas ehitusfirmasid kes eraisikutega ei suhtlegi, suhtlevad vaid ainult teiste firmade ja KÜ'dega.)
Ning lõpetuseks, ehk keegi oskab öelda ligikaudse hinna kui palju võib akna välisviimistlus maksma minna?

--
Ette tänades,
Inachus
Tark inimene kahtleb alati kõiges. Ainult loll on milleski täiesti kindel.
Kasutaja avatar
Inachus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Re: Mõni küsimus akna välisviimistluse kohta

Lugemata postitus Postitas Inachus »

Teema võib sulgeda kuna mu vana aken eelmaldati ilma, et välifasaad oleks üldse kahjustada saanud ning siinkohal ei ole enam vajadust kellegil mu küsimustele vastata.

Ahjaa, vahepeal veidi uurimist ning sain mõnele oma küsimusele ka vastuse.
Nimelt, välifasaadi taastamine ümber uue akna maksab orienteeruvalt 30-80 eurot (sõltub kui palju välifasaad kahjustada sai).
Ning taastamise eest maksab see kelle süü läbi välifasaad kahjustada sai (ehk kui aknavahetuse tellis korteriomanik siis maksab korteriomanik, aga kui tellis KÜ siis maksab ka KÜ).

--
Inachus
Tark inimene kahtleb alati kõiges. Ainult loll on milleski täiesti kindel.
Suletud