Kasvuhoone - puidust - puitraam (maksumus)

Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Kasvuhoone - puidust - puitraam (maksumus)

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Tere. Paar inimest soovivad siin kasvuhoonet teha. Kahel on plaan puidust, üks veel ei tea.

Ma ise pooldan ka puitu, meenub isegi nõuka aegne puit kasvuhoone raam pidas vastu oma 20 aastat (immutamata materjal). Tahaks näha mõnda plekk või alumiinium käkerdist, mis oma makrolon kihiga nii palju vastu peab. Ehk siis maalt ja hobusega, puitraam ja kile ja liistud :) Olen mitmetel tuttvatel näinud kuidas nii tuul minema viinud kui ka lumi sodiks vajutanud neid 1,5 plekkraamil kasvuhooneid. Seega neid ärge soovitage.

Silma jäi, meil siin maakonnas see pakkumine, kasvhoone see on siis karkassi üks sektsioon või osa.

Et on siin tehtud mitmeid puidust kasvuhooneid aga alati on kõige nõrgem koht see põhikonstruktsiooni raam (täna ei ole puudu mitte oskusest vaid sellele kuluvast ajast).

Mida arvata hinnast, odav - kallis. Hetkel mulle tundus et see 5,4m pikkuse raami saaks kätte juba 185EUR. Ma ise siin tegin puitkasvuhoonele kalkulli (ei olnud immutatud materjali arvestatud) ja no hind tuli siiski kallim. Võõrale ma enda materjali nii ehk naa ei anna (polegi teist niipalju) ning peaks selle ostma.

Kas teha ise algusest lõpuni või osta need raamid, tõmmata lattidega kokku ja teha uks sisse.

Iseehitajale lõputult ideid: Puidust kasvuhooned

Kas on eestikeelset lehte kus kasvuhoone plaani või jooniseid leida võib?

Hüva nõu - teretulnud!

:hello:

Pilt

Kasvuhoone, kasvhooned, ehitame ise, teeme ise, isetehtud, puit, puidust, kilemaja,
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Külaline
külaline

Re: Kasvuhoone - puidust - puitraam (maksumus)

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ajakirjades on ka väiksemaid olnud. Ära küsi, millal/kus. Kellel vaja, tuuseldab ise välja.
Netis tõesti hulga. Sammsammult plaanide ja jooniste puhul pole ju väga vahet, mis keeles on. Ja kui tulevadki aktsendiga tomatid..
Eskiisprojektid
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Eskiisprojektid »

Tere!

Nii. Sirgeldasin üle pika aja natukene "Ketšupiga". Näe karkassipostide samm 400mm. Mõõtmed p6*l3*k2 meetrit. Kahes otsas 1900*1000mm ukseavad, et saaks kasvuhoonet kenasti tuulutada ja saaksid aiakäruga mulda sisse vedada ja kurke / tomateid välja vedada.

Pildil puuduvad diagonaalid, ei hakanud neid panema, kuna need oleks joonise hetkel jamaks muutnud.

Karkassimaterjal - alumine vöö (100*50), ülemine vöö (100*50), karkassipostid (75*50), pennid (100*50), sarikad (100*50), distantsliist (20*50) ---- Kõik puitmaterjal kokku 0,95 tm * 140€/tm = 133 €.

Kaks meest teevad seda max 2-3 päeva, sõltvalt sellest, kas on kuhu seda kasvuhoonet potsatada ka (kas on vajadus hakata kaevama ja mässama aluspinnaga või kogemata on eelmise kasvuhoone vundament veel olemas).

Arca-Novast võid tellida küll, kui sellisel juhul kui 900mm on karkassi samm, on kile vahetus üsna regulaarne tegevus. Viidatud lingil oli justnimelt "kilemaja", mitte kasvuhoone - Seal puudus teises otsas isegi õhuava, et saaks kasvuhoones saaks soojadel ilmadel õhk ringi liikuda ja vahetuda. "Sobib nii klassikalise kilemaja, kui ka polükarbonaadiga paneelide lahenduse puhul." - polükarbonaadil ja kilel on minuteada ikkagi "väikene" tugevuse vahe.

Sai 2011 kevadel ehitatud selliseid 3*6 meetrit loomasid 2 tk - käisin just hiljuti ühte üle vaatamas, et kuidas kile on vastu pidanud - väga edumeelselt. Peremees rääkis, et vanal kasvuhoonel oli tal kile vahetus iga-aastane tegevus.

Nb 1 - kui muidu kruve ei kasuta, siis distantsliistu paigaldamisel kile kinnitamiseks oleks siiski ratsionaalne seda teha ja mitte kruvipead meeletustesse sügavustesse liistu sees ära uputada.

Nb 2 - kodus on mul 3*6 meetrit alu karkassil klaaskasvuhoone. Alu karkass on kestnud ca 20 aastat. Väga maha teda ei teeks.
asdasqweqwe.jpg
asdasqweqwe.jpg (169.9 KiB) Vaadatud 9320 korda
Eskiisprojektid
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Eskiisprojektid »

PS! Kui "eestikeelseid" jooniseid tahad, siis ma võin sümboolse summa eest need sulle teha - kapitalistlik s*ga , nagu ma olen. :) :jooma - Huvi korral kirjuta meil.
AHEL
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas AHEL »

tegin endale just 32x100 materjalist,sellise2,2x4,2m kasvuhoone ja täpselt ei tea aga umbes 70 euri läks puidule.
Loll pea on ikka käte jalgade nuhtlus
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

teen_ise kirjutas:Tahaks näha mõnda plekk või alumiinium käkerdist, mis oma makrolon kihiga nii palju vastu peab
Ära tee maha asja, millest ei tea.
Väga hea on nõukogudeaegne alumiiniumist kasvuhoone, kahjuks ei tea mis tehase toodang. Mul on umbes 40 aastat vana, millel 10 aastat tagasi klaasid maha võtsin ja ühes tükis uuele betoonvundamendile nihutasin. Vana vundament oli silikaadist ja külmaga katki kerkinud . Osad klaasid ka sellepärast katki. Puhastasin vanast kitist ja nägi 30 aastasena välja nagu uus. Nüüd 10 aastaga on jälle tuhmimaks tõmmanud aga midagi ei ole viga. Minu eluea elab see küll üle.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kust hea hinnaga polükarbonaati saab?
Vasta