Imelik, et nad pole sellise tuleviku teenuse peale veel tulnud ja tõenõoliselt ka mitte mõelnud, ehk siis, 1.5 tunniks kojutellitav õhukoguse mõõtja, miks mitte?madis64 kirjutas:Telli Elionilt "Kodujuhtimine", kirjelda seal omad, reeglid, osta andur ja täitur (kui neid veel olemas pole, siis telli väljatöötlus) ning "kõik reguleerub automaagiliselt"fanatic kirjutas:Ma juba lootsin, et see soovitus reguleerib ka ahju antavaid õhukoguseid automaatselt.![]()
Kindlasti on, kuid mis nende hinnaklass ka on? Ise alustaksin uurimist Tevalost ja Ronexist.fanatic kirjutas:Aga tõsiselt, kas neid päris korstna temperatuuri andureid raadio teel juhitavaid ei ole?
Alternatiiviks on asendada selle "ilmajaama" anduriosa termopea mingi kuumakindlama variandiga - neid hakkaksin uurima näiteks SKS-Tehnikast.
Ja jälle mina, esmalt telli ahju mõõdistamine, et veenduda, et kivihunnikuga keset maja vastu pükse pole saanud ja nüüd otsi veel ise termomeeter ka pitsile.
Kaminahi, siin tundub olevat mõned lisad, mida võiks klientide tungival soovil ahjude tellimise privaat listi lisada.
Tõsisemalt. Ma ei tea palju maksab ahju mõõdistamise teenus ja seadmed mõõdistamiseks, aga nagu olen aru saanud pole see üldse mingi raketiteadus (muidu raketid ju ei lendaks) Mõõdistamine, tulemuste analüüsimine ja järelduste tegemine on meil siin kohapeal täiesti tume maa, või siis salastatud, avalikult, tõsisemast analüüsist rääkimata, ehk igaüks veab oma kivihunnikut ja tõekspidamisi eri suunas. Kas siin kohapeal on mõni soovituslikke EN norme järgiv käsitööliste tehtud ahi, mida saab näha ja mis oleks ka mõõdistatud?
Käsitöölised oma ahjudega võiks(peaks) pakkuda soovi korral täisteenust, sisuliselt pitsitermomeetriteni välja. Enda korstna termomeetri vajaduseni jõudsin ise, sest oli lihtsalt huvi näha, palju ma ilma kütan, samas optimaalse õhukoguse saavutamiseks pole ikka täit selgust.
Ehk veelkord, kõik proovivad arendada ahjude ehitust, efektiivsust ja kõike muud, aga seda lihtsat tänast tellijat ja kütjat ei arenda uute ahjude puhul keegi ja nii me saamegi lugeda mõõdistamistest, kus korstnas 250C. Tellijad lihtsalt ei oska nõuda.