Mõõtmistulemused

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 44 korda

Re: Mõõtmistulemused

Lugemata postitus Postitas fanatic »

madis64 kirjutas:
fanatic kirjutas:Ma juba lootsin, et see soovitus reguleerib ka ahju antavaid õhukoguseid automaatselt.
Telli Elionilt "Kodujuhtimine", kirjelda seal omad, reeglid, osta andur ja täitur (kui neid veel olemas pole, siis telli väljatöötlus) ning "kõik reguleerub automaagiliselt" ;)
fanatic kirjutas:Aga tõsiselt, kas neid päris korstna temperatuuri andureid raadio teel juhitavaid ei ole?
Kindlasti on, kuid mis nende hinnaklass ka on? Ise alustaksin uurimist Tevalost ja Ronexist.

Alternatiiviks on asendada selle "ilmajaama" anduriosa termopea mingi kuumakindlama variandiga - neid hakkaksin uurima näiteks SKS-Tehnikast.
Imelik, et nad pole sellise tuleviku teenuse peale veel tulnud ja tõenõoliselt ka mitte mõelnud, ehk siis, 1.5 tunniks kojutellitav õhukoguse mõõtja, miks mitte?

Ja jälle mina, esmalt telli ahju mõõdistamine, et veenduda, et kivihunnikuga keset maja vastu pükse pole saanud ja nüüd otsi veel ise termomeeter ka pitsile.

Kaminahi, siin tundub olevat mõned lisad, mida võiks klientide tungival soovil ahjude tellimise privaat listi lisada.

Tõsisemalt. Ma ei tea palju maksab ahju mõõdistamise teenus ja seadmed mõõdistamiseks, aga nagu olen aru saanud pole see üldse mingi raketiteadus (muidu raketid ju ei lendaks) Mõõdistamine, tulemuste analüüsimine ja järelduste tegemine on meil siin kohapeal täiesti tume maa, või siis salastatud, avalikult, tõsisemast analüüsist rääkimata, ehk igaüks veab oma kivihunnikut ja tõekspidamisi eri suunas. Kas siin kohapeal on mõni soovituslikke EN norme järgiv käsitööliste tehtud ahi, mida saab näha ja mis oleks ka mõõdistatud?

Käsitöölised oma ahjudega võiks(peaks) pakkuda soovi korral täisteenust, sisuliselt pitsitermomeetriteni välja. Enda korstna termomeetri vajaduseni jõudsin ise, sest oli lihtsalt huvi näha, palju ma ilma kütan, samas optimaalse õhukoguse saavutamiseks pole ikka täit selgust.

Ehk veelkord, kõik proovivad arendada ahjude ehitust, efektiivsust ja kõike muud, aga seda lihtsat tänast tellijat ja kütjat ei arenda uute ahjude puhul keegi ja nii me saamegi lugeda mõõdistamistest, kus korstnas 250C. Tellijad lihtsalt ei oska nõuda.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Glasuurpott ahju ladumine

Lugemata postitus Postitas rokikas »

fanatic kirjutas: Ehk veelkord, kõik proovivad arendada ahjude ehitust, efektiivsust ja kõike muud, aga seda lihtsat tänast tellijat ja kütjat ei arenda uute ahjude puhul keegi ja nii me saamegi lugeda mõõdistamistest, kus korstnas 250C. Tellijad lihtsalt ei oska nõuda.
Nagu näha siis levinud ja kiiduväärne on suhtumine "tuba soe - järelikult kõik korras". Kui juba professionaalid ei soovi rohkemat, kuidas siis "tädi Maali" oskaks seda tahta? :glare:
meelisvaiksaar kirjutas: Ilma super arvutus metoodikata ja võõrsõnadeta.Kui inimesel on tuba soe..........siis ju kõik ok.
Selle järgi hinnatakse meistrit.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kui juba supermõõtmiseks kisub, siis on olemas , teatavasti :scratch: , keskokonnauuringute keskuse ahjulabor. Annese esimene reageering sellele oli pehmeltväljendudes üleolev, kuna kõik pidi olema valesti ja selle hinnangu sai meie "korufee" anda pimesi. Kutsusin teatavasti sinna ka Tartu pottseppade parlamendi liikmeid aga no kes see ennast minu kutsele alandab :beee:
Aga ma mõtlen siiani, et miks ei saa teha koostööd ja miks üldse ühed jobud peavad ennast pottseppade parlamendiks ja iga mees eraldi veel selle presidendiks :)
Madisele tegi väljakannatamatut valu ahjulabori ehitus aga omal moel. Temagi ei suutnud leppida minu initsiatiiviga ja leidis, et teen lausa riigile liiga. Oi kuidas ma selliseid irisejaid ei salli, vaatamata sellele, et omaarust on nad tedustuusad.
Elagu üks mai!
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
edevuse laat
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas edevuse laat »

kaminahi kirjutas:Kui juba supermõõtmiseks kisub, siis on olemas , teatavasti :scratch: , keskokonnauuringute keskuse ahjulabor. Annese esimene reageering sellele oli pehmeltväljendudes üleolev, kuna kõik pidi olema valesti ja selle hinnangu sai meie "korufee" anda pimesi. Kutsusin teatavasti sinna ka Tartu pottseppade parlamendi liikmeid aga no kes see ennast minu kutsele alandab :beee:
Aga ma mõtlen siiani, et miks ei saa teha koostööd ja miks üldse ühed jobud peavad ennast pottseppade parlamendiks ja iga mees eraldi veel selle presidendiks :)
Madisele tegi väljakannatamatut valu ahjulabori ehitus aga omal moel. Temagi ei suutnud leppida minu initsiatiiviga ja leidis, et teen lausa riigile liiga. Oi kuidas ma selliseid irisejaid ei salli, vaatamata sellele, et omaarust on nad tedustuusad.
Elagu üks mai!
Tere.
Pikemalt foorumist eemal oldud ning osa teemasid modede poolt ka kustutatud, seega vabandan ette kui küsimus korduma kipub. Äkki täpsustad Kaminahi kas need Keskonnauuringute Keskuse mõõtmistulemused on nüüd lõpuks kuskil kättesaadavad ning mis sai Annese palvest koos Mart Hoviga sinna ehitatud ahjusid ja pliiti mõõtma minna ?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Miks sa seda minult küsid :shock: Usun, et sa tead vajalikke aadresse :blink:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
edevuse laat
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas edevuse laat »

kaminahi kirjutas:Miks sa seda minult küsid :shock: Usun, et sa tead vajalikke aadresse :blink:
Lugu ongi selles, et ma ei leia EKUK`i kodulehelt mingeid andmeid nende mõõtetulemuste kohta. Kuna väidad, et asi tehti ära sinu initsiatiivil, siis küsingi tegijalt otse- millisel lingil need andmed asuvad :?:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Võtame asja siiski nii nagu tõesti olen tüdimatuseni selgitanud ja see on siin foorumis ka tuhandeks kirjas. Ma ei hakka taaskord sinuga eraldi seda jurama. Peralegi, oled väge näruseid postitusi minu aadressil teinud ja nüüd tahad "abi". Sama ka Annesega, kes tegi pimesi labori maha ja nüüd tahaks seal VEUKO meestele esineda. Esinege ja olge, aga ilma minuta.
PS Mina näiteks sain siinsed andmed ka ahju omaniku kaudu, mitte mõõtjatelt. Nemad on vait nagu kult rukkis. Oskad sa neid äratada ;) Minuga lubas Annes kokku leppida Randvere ahju mõõtmise ja... sinna see jäigi...Minul tuli aga aeg võtta ja peremehega kokkulepe saada ja üldse, narr lugu seegi. :blush:
Ahjulabori andmed aga panen kindlasti üles kui need saavad mul olema. Pole kahtlustki.

kena päeva.
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

fanatic kirjutas:Tõsisemalt. Ma ei tea palju maksab ahju mõõdistamise teenus ja seadmed mõõdistamiseks, aga nagu olen aru saanud pole see üldse mingi raketiteadus (muidu raketid ju ei lendaks) Mõõdistamine, tulemuste analüüsimine ja järelduste tegemine on meil siin kohapeal täiesti tume maa, või siis salastatud, avalikult, tõsisemast analüüsist rääkimata, ehk igaüks veab oma kivihunnikut ja tõekspidamisi eri suunas. Kas siin kohapeal on mõni soovituslikke EN norme järgiv käsitööliste tehtud ahi, mida saab näha ja mis oleks ka mõõdistatud?
Nüüd tabasid sa naelapea pihta - tellija seisukohalt on ju normaalne, kui valmistoode üle mõõdetakse, et veenduda, kas (lepingu sõlmimisel) algselt lubatu ka vett peab s.t. tarnitud on. Samas eeldab selline kord aga kokkulepitud metoodika (mida, kuidas, milliste vahenditega ja millistes tingimustes mõõdetakse) olemasolu.

Kuni sellist kokkulepitud standardmetoodikat ei eksisteeri (või ei ole tunnustatud), on olemas reaalne oht, et need kliendid/tegijad, kes lubavad oma ahjud üle mõõta, võivad sattuda turul halvemasse olukorda võrreldes nende tegijatega, kelle ahjusid ei mõõdistata või mõõdistatakse "omal viisil" (nagu auto kütusekulu saab ju mõõta ka pärituult ja allamage veeredes).

Samas kliendi (ahju tellija) seisukohast vaadatuna on ju mul ikkagi oluline teada, millistes tingimustes milline kütteviis (ahjuküte, päikeseküte, soojuspump jne) mu rahakotile kõige soodsam on.

Ning loomulikult ei ole selles teemas üldse küsimuseks see, et kas ahi soojaks läheb või mitte (küll nad kõik ikka lähevad kui piisavalt hagu alla ajada), vaid see, kui palju see "soe" ahjuomanikule lõpuks maksma läheb.
Samuti on ikkagi ka klientidele oluline teada eri ahjutüüpide reaalseid "testitulemusi" reaalsetes/erinevates kasutusoludes - ega muidu soomlased näiteks VTT-lt oma soojuspumbamudelite teste ei telliks.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Palaganiks muutuv teema on ennast ammendanud kuna puudub mõõtjate esindaja kommentaar ja hinnang tehtule. Nagu ma tean, mõõdeti ju ka teisi ahjusi samade riistadega, samade meeste poolt, sama metoodikaga.
Kas selle tulemused esitatakse ka VEUKO kongressil?
------------------
www.ehituspenskarid.com
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Avaldatud viite põhjal ei oska küll mingeid järeldusi teha.
Nõustuda tuleb Kaminahju väitega arutelu mõttetuse kohta, kuna ...
...puudub mõõtjate esindaja kommentaar ja hinnang tehtule.

Kui vastab tõele väide...
Nagu ma tean, mõõdeti ju ka teisi ahjusi samade riistadega, samade meeste poolt, sama metoodikaga.
... siis on mõõtmistingimused ligilähedaselt võrdsed ning sellest tulenevad järeldused ka sama kaaluga. Ei tohiks olla "kobisemist".

Siiski paar tähelepanekut.
1) Kirjade järgi asus andur 2 kahes kohas korraga???
Graafikul esitatud andur 2 temperatuurid mõõdeti- millises punktis?
2) Korstna temp.andur puudub graafikult (on olemas kirjelduses)? Miks?
3) Temp.andur lõõristikus (sulgsiibri ees) mõõtis temperatuuri millisel skaalal?
4) Suitsugaasi temperatuur käitus õhuhulga reguleerimisele hüppeliselt?
5) Miks on energiaväljastus pinnaühiku kohta ahju mõõte arvestades
kui soojavahetuses/ mõõtmistel osales ka leso ja osa korstnast?
6) Oletuse põhjal saadav kasutegur? Graafiku langusnurga järgi?
Sellised siis asjatundmatu küsimused.
Arvan endiselt, et "tüüpahje" tuleks mõõta laboris (kontrollitavates tingimustes) ning see nõuab oluliselt suuremat ressurssi kui antud hetkel kasutada oli.
Minu lugupidamine mõõtmiste teostajatele (et on võtnud asja uurida ja andmeid koguda) ja omanikule - kasutaja fanatic (et võimaldas selleks oma küttekeha) :hello:
Eraldi teema oli potiladujate suhtes mõistlik käitumine :good:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Omanikule minultki tänu. Aga kas maksab ikka sõnumitoojat hukata :) Noh, et kuna mõõtmistulemused ei vasta ootustele, siis leiame põhjuse nende eiramiseks, kuna andur 2 oli paigaldatud valesti :)
------------------
www.ehituspenskarid.com
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ei, ei ,ei - pean hüüatama lugedes eelnevat postitust.
Saa palun aru, et tehnosüsteeme ei saa hinnata nende teostaja või omaniku meeldimise/ ootuste järgi.
Hindamiseks peavad olema selged kriteeriumid (maakeeli - kokkulepitud hindamise aluseks mõõdupuud ) ja need peavad lähtuma süsteemi ülesandest,
mitte moonutama tulemust (näiteks meeldimise või mittemeeldimise suunas).

Ma ei tea midagi sellest, kas oli valesti või õieti. Andur 2 temperatuur olenevalt asukohast annab lihtsalt täiesti vastandlikku infot. Ei muud.
Sa ei arva nii?
Ütlesin ka juba eelmises postituses, et samaväärse mõõteprotsessi tulemused on samaväärsed. Kus Sa leiad siin eitust või eiramist/vaidlustamist.

Mulle teeb hoopis head meelt, et tähelepanu on juhitud õhuhulga reguleerimise vajadusele, suitsugaasi termomeetrile. Ilmselt on mõistlik ka leso kasutamine (siin on koht, kus võiksid ahjutüübi esindajana mind harida). Termopilt näitab ahju suhteliselt ühtlast soojenemist (mis on kiitmist väärt). Võimsus jääb aga mulle siinkohal küsimärgiks.

Kui kellegil on argumente teistsuguse arvamuse jaoks on need siin ju tere-tulnud?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Miks ma sellist juttu ei mõista.
Mis puudutab selle ahju mõõtmist, sii olen üldjuhul sama meelt kuid oleksin lepliku meelega kui oleks ka teiste, seni enamkiidetud ja eeskujuks toodud ahjude võrdlus sama metoodika ja riistvaraga.

PS Ma panen ka selle sajase jälle välja, millest kuidagi lahti ei suuda saada. Seekord siis termopildi eest, mis oleks sell ahju termopildiga vähemalt samaväärne. Vaielda ju võib aga pime ei saa olla :)
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Imelik kirjutas: Mulle teeb hoopis head meelt, et tähelepanu on juhitud õhuhulga reguleerimise vajadusele, suitsugaasi termomeetrile. Ilmselt on mõistlik ka leso kasutamine (siin on koht, kus võiksid ahjutüübi esindajana mind harida). Termopilt näitab ahju suhteliselt ühtlast soojenemist (mis on kiitmist väärt). Võimsus jääb aga mulle siinkohal küsimärgiks.
Ma olen selle ahjutüübi esndajana :) rääkinud oma mõõtmistest, aga käesolev teema on jätk sellele kuidas minu poolt kirjeldatut ümber arvutatti :write: , mulle siin ernevates teemades ette laotatti, häbi-häbi tehti :cry: ja nüüd mõõtmisega ämbritesse kolistatti.
Annes pajatas siin enne lahkumist, et on mõõtnud koldetemperatuure. Mulle jääb mõistmata, mil viisil seda tehti, et see tähtis töö selle ahju puhul võimatuks ostus. :scratch: Võin huvilistele kinnitada, et temperatuur kolde laes püsib 800-900 ja rohkem enamiku põlemisajast kui mõned korrad reguleerida ka põlemisõhu kogust.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kuidas minu poolt kirjeldatut ümber arvutatti :write: , mulle siin ernevates teemades ette laotatti, häbi-häbi tehti :cry: ja nüüd mõõtmisega ämbritesse kolistatti.
Näide oleks tervitatav, saaksin paremini aru.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Millise eraldi näite pean siinsest kogumikust esile tooma?

Ühe eraldi "nonsessi" võin välja tuua viewtopic.php?f=1&t=15490&p=77777#p77777

lisa: search.php?author_id=4406&sr=posts
------------------
www.ehituspenskarid.com
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

On eksimusi. Kellel poleks? Kes see mees oli kes gaasi puhul kõrgusest ja leegi pikkusest rääkis?
Et ühte ahjutüüpi ei tunnistata on muidugi vale. On küll ilmselt vähem teaduslikult uuritud aga see ei anna alust eitamiseks.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Imelik kirjutas:On eksimusi. Kellel poleks? Kes see mees oli kes gaasi puhul kõrgusest ja leegi pikkusest rääkis?
Et ühte ahjutüüpi ei tunnistata on muidugi vale. On küll ilmselt vähem teaduslikult uuritud aga see ei anna alust eitamiseks.
See, et austerlased ei ole meie ahjutüüpe uurinud ei tähenda, et keegi teine seda teinud ei ole ja neid uuringuid valeks peab pidama. Miks ei või leppida, et näiteks mina olen uurinud :) Uuringute tulemused on kivisse ju laotud. Saab ju kontrollida, enne kui eitada.
Seda gaasi kõrguse ja pikkuse meest ei oska arvatagi.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Leevi »

Vaatasin täna termopilte ja graafikuid. Ideaalne lisakütteahi, just nii nagu Hyytiäinen kirjutab, et 8-10h peale tuld saavutab max võimsuse. See 42 kraadi pinnatempi, millega ülbitseti , oli selle kütteseadme max. Kesk-Euroopas ei loeta säärase pinnatempiga asjandust ahjuks, sry. Kordan, Hyytiäinen on ok ja igati tubli, ta fanaatilisedf järgijad ajavad aga moonutatud jama. Massiivne, soojusisolatsiooniga ahi on pika vinnaga ja inertne, ei sobi põhikütteks. Füüsikaseadused ei võimada ehirada ahju, mille hetkevõimsus oleks suur ja mis püsiks kollm ööpäeva soe. Kesk-Euroopas on võetud ideaalseks keskmiseks 12h toasooja. Kaminahi väide, et nn austerllast tuleb kütta neli korda päevas, on pahatahtlikult eksitav, sest max küttekordade arvuks seal 2-3., kusjuures 3 juba vägagi äärmuslik. Küll aga on neli küttekorda iseloomulik soomekatele: http://www.tulisijat.tv/
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas fanatic »

Leevi kirjutas:Vaatasin täna termopilte ja graafikuid. Ideaalne lisakütteahi, just nii nagu Hyytiäinen kirjutab, et 8-10h peale tuld saavutab max võimsuse. See 42 kraadi pinnatempi, millega ülbitseti , oli selle kütteseadme max. Kesk-Euroopas ei loeta säärase pinnatempiga asjandust ahjuks, sry. Kordan, Hyytiäinen on ok ja igati tubli, ta fanaatilisedf järgijad ajavad aga moonutatud jama. Massiivne, soojusisolatsiooniga ahi on pika vinnaga ja inertne, ei sobi põhikütteks. Füüsikaseadused ei võimada ehirada ahju, mille hetkevõimsus oleks suur ja mis püsiks kollm ööpäeva soe. Kesk-Euroopas on võetud ideaalseks keskmiseks 12h toasooja. Kaminahi väide, et nn austerllast tuleb kütta neli korda päevas, on pahatahtlikult eksitav, sest max küttekordade arvuks seal 2-3., kusjuures 3 juba vägagi äärmuslik. Küll aga on neli küttekorda iseloomulik soomekatele: http://www.tulisijat.tv/
Miks võrreldakse Eestit Kesk-Euroopaga, kas keskmised ja miinimum õhutemperatuurid on samad?
Mulle jääb nüüd arusaamatuks, kuidas mul õnnestus see talv järelikult abikütte ahjuga ja sellise puude kogusega edukalt üle elada?
Milleks sobib massiivne, soojusisolatsiooniga, pika vinnaga ja inertne ahi?

Teeme nüüd nii, et mina olen klient ja küsin Leevilt, mis põhikütteahju sa mulle soovitad ja ka ehitaksid? Kas selles ahjus kulub vähem halge, kui olemasolevas. Ehk kas see ahi oleks veel parema kasuteguriga ja efektiivsem? Kütma olen nõus korra 24 tunni tagant, nagu seni. Info maja ja sellel talvel kulunud halgude koguse kohta on siin teemas üleval olemas.
Soovin lihtsale kliendile arusaadavat ja mõistetavat vastust.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Leevi kirjutas:Vaatasin täna termopilte ja graafikuid. Ideaalne lisakütteahi, just nii nagu Hyytiäinen kirjutab, et 8-10h peale tuld saavutab max võimsuse. See 42 kraadi pinnatempi, millega ülbitseti , oli selle kütteseadme max. Kesk-Euroopas ei loeta säärase pinnatempiga asjandust ahjuks, sry. Kordan, Hyytiäinen on ok ja igati tubli, ta fanaatilisedf järgijad ajavad aga moonutatud jama. Massiivne, soojusisolatsiooniga ahi on pika vinnaga ja inertne, ei sobi põhikütteks. Füüsikaseadused ei võimada ehirada ahju, mille hetkevõimsus oleks suur ja mis püsiks kollm ööpäeva soe. Kesk-Euroopas on võetud ideaalseks keskmiseks 12h toasooja. Kaminahi väide, et nn austerllast tuleb kütta neli korda päevas, on pahatahtlikult eksitav, sest max küttekordade arvuks seal 2-3., kusjuures 3 juba vägagi äärmuslik. Küll aga on neli küttekorda iseloomulik soomekatele: http://www.tulisijat.tv/
1.Ahju köetakse ikka iga päev ja see, et peale kütmist on max temperatuur vastu hommikut, näitab ahju suurepärast küttevõimet. Nagu see, et ahi on kuni järgmise küttekorrani võimeline tuba hoidma ühtlases temperatuuris.
2.Kui sa loed välja, et möötjad ülbitsesid selle 42 (?) kraadi maximaalseks, siis oled rumal jällegi sina. Sellise ahju max võib olla ka koos füüsikareeglitega 80 kraadi või rohkem kui on vajadus. See on väga tuntud Annese jutt, et alla 40 kraadine ahi ei küta. No mida. Soojusisolatsioonist saab rääkida vaid kolde tagaseinas ja ei ei enam.
3. Hyytiäisega kohtusin viimati sellel talvel ja me ei ole kõiges üksteisega sama meelt, veelvähem on keegi kellegi fanaatik.
4. See, et Euroopas on 12 tundi ideaalne, see ongi nende probleem Minu kliendid on teisel , 24 tunnisel arvamusel.
5. Ma oleks töötu kui pakuks ahjusi, mida tuleb 2-3 korda ööpäevas kütta, sest siis peaksid ka kliendid olema töötud.
6. Neli küttekorda ja sinu link ei oma midagi ühist.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kommentaar Äripäevas:
Hitler oli ka Austriast pärit.
------------------
www.ehituspenskarid.com
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Leevi kirjutas:Ideaalne lisakütteahi, just nii nagu Hyytiäinen kirjutab, et 8-10h peale tuld saavutab max võimsuse.
Leevi,
palun seleta mulle, kliendile, miks peaks lisakütteahi olema pikema vinnaga, kui põhikütteahi? Kas ei ole lisakütteahi selleks, et saada sooja juurde siis, kui põhiküttest jääb väheks või ei suuda see piisavalt kiirelt regeerida (näiteks minu põrandaküte reageerib tubli 3-4 tunnise "hilinemisega")?
Ma olen ilmselt loll aga mulle tundub hetkel, et põhikütteahjuks kiidad seadet, mida tuleb ööpäevas pigem 2 korda kütta ja lisakütteahjuks seadet, mida tuleb kord ööpäevas kütta. Et kui juba ahiküte on põhikütteks, siis oleks parem kui sellega tuleks igal hommikul ja õhtul tegeleda, muidu ei tundu ahi piisavalt tähtsana? Minu jaoks on müstiline, et samal ajal kui pottsepp hindab oma aega kõrgelt (ehitatakse valmis moodulitest või vähemasti rõhutatakse "kiirelt ja mugavalt töödeldava ja mõõdus oleva" materjali tähtsust), siis kliendi aja hinnaks leitakse negatiivne väärtus. Warum?
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Samuti peetakse tähtsaks, et tuhka peab saama koldest eemaldada enne igat küttekorda ja ahjuukse kaudu, sest just kesk Euroopas on selline traditsioon. :beee:
------------------
www.ehituspenskarid.com
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

Vot viimasest Leevi postist ei saa ma ka sotti! Põhiküte ikka võiks pikema inertsiga olla, selge see et, tembi üleskütmine võtab rohkem halge, kui õhem, aga inimeste aeg on kallis ja hiljem stabiilse kütmistsükli ajal on ju mugav +stabiilsem toatemp...oleneb muidugi majast.
Vasta