Pelletite kvaliteet

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
toomki
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pelletite kvaliteet

Lugemata postitus Postitas toomki »

Olen siin foorumis uus ja seetõttu vabandan ette kui tõstatatud teema on ammu läbi käidud. Probleem siis pelletite kvaliteedis ja nende kütteväärtuses. Katel on mul Pelle ja põleti ESBE'st ostetud kodumaine. Töötab hästi juba neljas aasta. Ostsin sügisel koguse 6 mm pelleteid. Põleti süütas normaalselt ja põlemistsükkel oli ka nagu normaalne. Detsembris ostsin uue koguse teist sorti 6mm pelleteid ja paari päeva pärast algas jama. Põlemise aeg lühenes (võrreldes nonde eelmiste pelletitega) lausa 25% võrra, aga paar-kolm korda ööpäevas ei suutnud põleti neid süüdata. Tavaliselt märkad, et katel kustunud, alles siis kui ruumid juba jahtuvad. Nüüd umbes nädal tagasi panin punkri jälle noid esimesi pelleteid täis. Nüüd süütamisega probleeme pole, aga põlemiseaeg pikenes selle ca 25% võrra, mis tähendab ju pelletite suuremat kulu. Küsimus siis selles, miks suurema kütteväärtusega pelletid halvasti süttivad?
Ehk on Teil kogemusi või soovitusi.
tkko
külaline

Re: Pelletite kvaliteet

Lugemata postitus Postitas tkko »

Kas oled kindel, et kõik muud tingimused olid täpselt samad (soojatarve, korstna tõmme)? Erineva suurusega (pulgakese pikkus) pelleteid võib tigu anda sama töötamisaja jooksul erineva koguse.
Täpsem ikka kilodes mõõta kulu kui põlemisajaga- liiga palju muutuvtegureid.
toomki
Uus kasutaja
Uus kasutaja

No viimase paari nädala jooksul välistemperatuur väga palju kõikunud pole. Korstna tõmme oleneb kindlasti õhu rõhust. Aga usun, et ka selle kõikumised viimase paari nädala sees väga trastilised pole olnud. Ainus ja oluliselt muutunud tegur - kütmiseks kasutatav pellet ise. 6mm pelletid mõlemad ja ei kõigu see pulgakeste pikkus ka oluliselt midagi.
Kasutaja avatar
erks
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas erks »

Kui need ei ole ilusad heledad puidu värvusega vaid tumedad, siis need ongi kehvema kvaliteediga. Vähemasti enda katla töös olen siis muutusi tähelepannud.
toomki
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Olgu selle põlemisajaga (pelleti kuluga) kuidas on, aga kui ikka paar korda päevas see arvatavalt kõrgema kütteväärtusega pellet ei sütti ja ärkan hommikul päris sageli külmas siis paneb kiruma ikka küll ja küsimus MILLES ASI??? jääb. Esimese hooga vahetasin süütepulga, siis viisin põleti kontrolli ja veendusin spetsialistide abil, et see on korras. Jama süütamisel paar korda päevas kestis edasi. Pärast pelleti vahetust süütamisega probleeme pole. Nagu kirjutasin pikenes tsüklis põlemisaeg.
metsavend
külaline

Lugemata postitus Postitas metsavend »

toomki kirjutas:Olgu selle põlemisajaga (pelleti kuluga) kuidas on, aga kui ikka paar korda päevas see arvatavalt kõrgema kütteväärtusega pellet ei sütti ja ärkan hommikul päris sageli külmas siis paneb kiruma ikka küll ja küsimus MILLES ASI??? jääb. Esimese hooga vahetasin süütepulga, siis viisin põleti kontrolli ja veendusin spetsialistide abil, et see on korras. Jama süütamisel paar korda päevas kestis edasi. Pärast pelleti vahetust süütamisega probleeme pole. Nagu kirjutasin pikenes tsüklis põlemisaeg.
Tuli süttib paremini pehkinud-pudeda puiduga, aga sooja annab korralikult kuivanud puu. Ehk kehtib see ka graanuli koostise kohta??
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

aga siis tuleb panna kaks punkrit ja kaks etteande süsteemi
ühega toimub kindlam süütamine ja teisest saab põlemiseks paremat materjali :mrgreen:
Torm
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Torm »

Tere,

Ei hakanud uut teemat tegema, kuna küsimus seotud ka pelletite kvaliteediga.
Nimelt ostsin prooviks ühe aluse Flexheat premium pelleteid, kuid jama selles, et need ei ole harjumuspäraselt heledad, vaid tumedad. Ma tean küll, et värvi järgi ei saa otseselt kvaliteeti hinnata, kuid nende põlemine on ka hoopis teistsugune, nimelt jubedalt tahmavad ja põleti resti alla tekib vahepeal ka nagu liivaterakesi. Koti avades ei ole üldse tunda puidu lõhna, vaid mingi kemikaali lõhn oleks. Kas kellegi on kogemusi samal teemal ja samade pelletitega? Kas keegi oskaks soovitada kvaliteetseid pelleteid Lõuna-Eesti kandis? Flexheat'i kasuks räägib see, et pelletid ise visuaalselt väga korralikud, ei puru ega tolmu, kuid kahjuks sellest ei piisa.

Tänud juba ette!
T.
suvaline
külaline

Lugemata postitus Postitas suvaline »

Võibolla okaspuust tehtud, see tahmab kergemini
arendaja
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas arendaja »

Flexat olen ahjust läbi ajanud palju ning pelletite värvus on sõltunud ostmise ajahetkest :D Enamasti suvel kogu varu ära võtnud aga kui on olnud talvel lisa vaja siis need on olnud tumedamad kohe palju rohkem. Aga mingeid erinevusi katla töös ei ole täheldanud. Tahmamist rohkem olen märganud, kui katel töötab lühikeste tsüklitena, ilm õues on selline nagu ta on. Päeval soe, öösel talv.
keiti
külaline

Lugemata postitus Postitas keiti »

Just nimelt tumedamad pelletid ei ole nii kvaliteetsed kui heledad pelletid. See on esimene kriteerium mille järgi saate kindlaks teha, kas toode on kvaliteetne või mitte.
Ma ise olen 3 aastat kasutanud pelleteid ja alati on heledad pelletid kvaliteetsemad kui tumedad.
Torm
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Torm »

Tänud vastuste eest. Eile tegin katlal ukse lahti sel ajal, kui pelleteid alles süütati ja oli küll tunda okaspuu lõhna, täpselt nagu kuusk oleks, kuigi pelletikoti avamisel küll puidulõhna ei ole.
Lihtsalt jube tülikas on puhastada katelt kordades tihedamini kui tavaliselt, olen seadistanud ka põletit, et tahmaks vähem, kuid ei ole veel selliseks saanud nagu varem heledate pelletitega oli.
Aga kui keegi oskaks soovitada kvaliteetsete pelletite tootjat Lõuna-Eestis, oleksin väga tänulik. Ma ise ostan ka suurema koguse juba suvel valmis, kuid külm märts tühjendas varusid nii, et pidin ühe aluse juurde võtma.

Edu!
T.
keiti
külaline

Lugemata postitus Postitas keiti »

Lõuna-Eesti on võõras. Aga www.nordicpellets.ee peaks üle eesti tarnima. Kuigi kui ma bauhofist olen ostnud nordic pelletsi poolt toodetud pelleteid siis on nende pellet alati pruun olnud. (seda pruuni pelletit kasutan ma kassidel, mitte küttes).
Soovitan netist otsida ja kindlasti keegi soovitab ka müüjaid. :)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ma saan aru, et kuna värv muutub ja sellega ka kütteväärtus, siis võiks ka hind sellega muutuda.
no aga
külaline

Lugemata postitus Postitas no aga »

Külaline kirjutas:Ma saan aru, et kuna värv muutub ja sellega ka kütteväärtus, siis võiks ka hind sellega muutuda.
Hind ju muutubki kogu aeg kõrgemaks.Ei meenu,et pöhjakihist kokkukraabitud koore-liiva-saepuru segust pressitud madala kütteväärtuse ja põleti normaalset tööd häirivad/kahjustavad junnid oleks onud hinna poolest eriliselt odavamad samas suhtes kütteväärtusega kvaliteetse pelletiga. Eestimaal muuseas nimetatakse sellist teguviisi,kus igasugune s.o.m rämps maximaalse hinnaga maha üritatakse müüa äriks,kes seda veel seniajani ei teadnud.
Läti turul oli varasemalt küll praakpellet (koore-liiva-saepurusegu) oluliselt odavam ,viimase paari aasta kohta ei oska öelda.
Vasta