Ehitusala kutsestandardid
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Nüüd vähemalt teoreetiliselt asi kirjas, olgu tegeliku elu ja spetsialiseerumistega, kuis on.. Eile kodumaa kingsepp, homme v'lismaa müürsepp, ülehomme lähivälismaa maaler.
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: Ehitusala kutsestandardid
Lugemata postitus Postitas Katusepakkuja »
-
- külaline
Kuigi miks üldse keegi eksamile minema peaks, kui neid kutseid kellelgi pärast enam vajagi pole..
-
- külaline
-
- Regulaarpostitaja
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas praktik »
en sunnitud nentima , et siin on ametühingutel kindlasti positiivne roll.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Kõik õige, aga siis tuleb ka mõelda sellele, kust tuleb see palgalisa. Olen ise üks nendest, kellel kutsetunnistus on ette näidata. Pole küll veel kohanud kedagi, kes mulle selle eest rohkem maksta sooviks.praktik kirjutas:...enne meil selles vallas midagi oluliselt ei muutu , kui sellest hakkab otseselt sõltuma ka palk. ...
Ehk "praktik" teab kedagi?
-
- külaline
Kahjuks Eestis ei !vuuk kirjutas:Kõik õige, aga siis tuleb ka mõelda sellele, kust tuleb see palgalisa. Olen ise üks nendest, kellel kutsetunnistus on ette näidata. Pole küll veel kohanud kedagi, kes mulle selle eest rohkem maksta sooviks.praktik kirjutas:...enne meil selles vallas midagi oluliselt ei muutu , kui sellest hakkab otseselt sõltuma ka palk. ...
Ehk "praktik" teab kedagi?
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Palk on ju viimane asi, mis sellest sõltuma hakkab (palk on tööprotsessi tulemus, mitte algus) - kui ikka kümme "paberiteta" tegijat teeb sama töö ära, siis milleks üheteistkümnendale "paberite" eest juurde maksta?praktik kirjutas:... enne meil selles vallas midagi oluliselt ei muutu , kui sellest hakkab otseselt sõltuma ka palk.
Tegelikult peaks nõudlus kutsestandardite järele algama rahastajate s.t. arendajate ja laenuandjate poolelt. Ma ise küll - oma raha oletuslikult mängu pannes - küsiksin, et kui lubada ehitama "suvaline kamp", siis kuidas ma põhimõtteliselt saan lõpptulemuses kindel olla. Loomulikult on olemas rriskikapitalistid ja muu samalaadset vene ruletti harrastav rahastajate seltskond, kuid millegipärast on mul tunne, et enamik rahastajaid sooviks oma "normatiivse tootluse" võimalikult kindllal viisil tagada

- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Ei ole sellega ka seal eriti hõisata. Tõsi ta on et erialasest haridusest tiba sõltub millise kategooria miinimumpalgast http://rakennusliitto.fi/ee/files/2013/ ... nusala.pdf sulle vähem ei või maksta aga ega keegi ei sunni tööandjat sind palkama kui ta näeb et töötulemus ja haridus (palgaklass) ei klapi omavahel.praktik kirjutas:Nii on näiteks Soomes. kus sinu palk sõltub otseselt omistatud kutsest ( alla sellele vastava tunnipalga ei saa maksta) ja see on kindlasti parim stiimul.
Tükitöö tasustamise puhul on eriti tähtsusetu see kutsetunnistus.
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
Jah, kuid niiskeid ruume sind vist ilme vastava tunnistuse (ei ole vist sama, mis kutsetunnistus) olemasoluta sealkandis lihtsalt ei lubata?rokikas kirjutas:Tükitöö tasustamise puhul on eriti tähtsusetu see kutsetunnistus.
- rokikas
- Ehituspenskar
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Praktik »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- Regulaarpostitaja
- rokikas
- Ehituspenskar
Ära päris nii ühe kaikaga ka löö. Kinnisvaraarendus on (võiks olla) täitsa aus ja vajalik tegevusala ning selle eriala professionaalid väärivad samuti tiba respekti.Katusepakkuja kirjutas:ehitusärikad ja kinnisvaraarendajad(mis üks ja sama)
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Mehed metsast tegid või mingite kaugete eeskujude põhjal?
-
- külaline
Ega see nii lihtne ei olegi kui paistab , puusepad ja müürsepad pole reeglina suuremad kirjutajad , igasugu kõrgema aseme vennad jälle ei jaga alati detaile...
Teiste maade omi ka üle võtta ilma muutusteta ei saa , sest tavad on teised.
-
- külaline
Praegu toetub päratu süsteem standarditele, mida töötegijal, tööandjal ega tellijal tarvis pole, kui uurimusi uskuda. No sellisel kujul.
Ma ise oleks kasvõi seda hädist kutset tahtnud aga detailidesse laskumata võtaks kokku, et pole kutset pole probleemi. Koolipingis tapetud ajast kahju ainult.
Kõiki neid kutsestandardeid ma lugenud muidugi polegi.
Oot, aga miks üldse selline hinnang, et "hädine"? Kes siin ütles nii? Katusepakkuja, miks hädised, mille poolest?
-
- külaline
Midagi peab ju olema , et hinnata oskusi ja taset .Hetkel peab olema nii , et oskused ja tase peavad kogu Euroopas olema sarnased seoses tööjõu vaba liikumisega ja mujal on aluseks samuti kutsestandardid. Kuna standardid suures osas kirjutatud teoreetikute poolt , siis praktikas sageli ka hindamine baseerub enamuses teooriale.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Eesti areng »
See, et kutsestandardi kûsimustes pole harmoniseeritud ûlejäänud EUga on natuke piinlik.
Mul tuleb meelde kui Eestisse ajutisel tagasipöördumisel väliseestlased hoiatasid, et ÄRA MITTE ôPETA kodueestlasi. Paljudel eestis on hoiak, et mis need väljaspool kogemusi omandanud inimesed nûûd siia tulevad ôpetama. . . Kurb.
samas on palju ka postkommunistlikus ûhiskonnas inimesi, kes teadlikult vôui oma rumalusest takistavad vaba eesti arengut.
Loodan tôesti, et asjad arenevad. . .

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas logimata kp »
1.Puudub praktilise tööülesande nõue, kobakäpp võib teooria pähetuupida, aga objektile ei tohiks lasta.Külaline kirjutas:Just selle pärast ei võta ega hakka, et tean, ma ei saa hakkama.
Praegu toetub päratu süsteem standarditele, mida töötegijal, tööandjal ega tellijal tarvis pole, kui uurimusi uskuda. No sellisel kujul.
Ma ise oleks kasvõi seda hädist kutset tahtnud aga detailidesse laskumata võtaks kokku, et pole kutset pole probleemi. Koolipingis tapetud ajast kahju ainult.
Kõiki neid kutsestandardeid ma lugenud muidugi polegi.
Oot, aga miks üldse selline hinnang, et "hädine"? Kes siin ütles nii? Katusepakkuja, miks hädised, mille poolest?
2.Väga ebaühtlased ja erinevad osad erineva osakaaluga, mõnda pisidetaili on kirjeldatud ülitäpselt, samas olulised asjad üldse puudu.
3.Paljudel erialadel üldse puudub, või kirjeldatud teise eriala standardis paari sõnaga.
Aga kõige oulisem ikkagi nende ebavajalikkus, ehk standarditaseme omamisest ei sõltu midagi, ei töö saamine, ei töötasu suurus-järelikult sellisel kujul ebavajalikud.
-
- Regulaarpostitaja
Pigem probleem viimased 20 aastat.Nõukaajal kutsestandardite süsteem toimis.Viimased 20 aastat on pseudokapitalismuse sildi all lihtsalt isiklikke äriplaane ellu viidud ning kutsestandardid ilmselt oleksid seganud.Eesti areng kirjutas:Ma arvan, et oma osa on ka eesti okupeerimisel töölisrahva diktatuuri poolt ca 50 a jooksul. See surmas motivatsiooni, eraomandi, algatusvôime, kvaliteedi jne.
See, et kutsestandardi kûsimustes pole harmoniseeritud ûlejäänud EUga on natuke piinlik.
Mul tuleb meelde kui Eestisse ajutisel tagasipöördumisel väliseestlased hoiatasid, et ÄRA MITTE ôPETA kodueestlasi. Paljudel eestis on hoiak, et mis need väljaspool kogemusi omandanud inimesed nûûd siia tulevad ôpetama. . . Kurb.
samas on palju ka postkommunistlikus ûhiskonnas inimesi, kes teadlikult vôui oma rumalusest takistavad vaba eesti arengut.
Loodan tôesti, et asjad arenevad. . .
Sama seis kogu ehitusreeglitega, SNIP oli 60.-ndatel lääne parimatest ees.Momendil "müügiesindajad" üritavad kohusetundlikult Brüsselis tuleva 100%-lieslt ellu rakenda, samas sakslased-prantslased-inglased irvitavad ainult ja ei lase oma ära rikkuda.
-
- Ehituspenskar
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=66084056
"Esmaspäeva õhtul puhkes tulekahju Vasalemmas, kus põleb lahtise leegiga ehitusjärgus spordihoone katus ja välissein. Hoones oli põleng ka eelmise aasta detsembris.
...
Tegemist polnud esimese põlenguga selles ehitusjärgus hoones, võimla põles ka eelmise aasta lõpus, 5. detsembril"
peaks samuti kutsestandardi osa olema

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu