pliit

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Re: pliit

Lugemata postitus Postitas Imelik »

ahjumees kirjutas:... jääb kummitama miks pliit kylmalt tõmbas,vist mingi seletamatu koterman,mitte et see mulle meeldiks jääb nyyd pikemaks ajaks kummitama
Mulle jälle kohe üldse ei meeldi sellised "järeldused".
Suitsugaasi rõhukadu muutus nii suureks et ei ületanud lõõri kogutakistust....
Kus tekib rõhukadu?
Aga siin nimetatakse seda vastikuks ja ebavajalikuks ning põlastus- ja naeruväärseks teooriaks.
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »

Külmalt tõmbab,soojenedes ei tõmba ?
Kusagilt lähemalt (kui kolle )võetakse lisaõhku.Juurdetulev õhk tekitab nn õhukardina.
Pildilt vaadates tundub korsten olevat laotud müüriladumise tehnikaga.See aga tähendab,et korsten võib olla hõre.Kivi paigaldades jääb alumine nurk seguga korralikult täitmata. ......(vuukrauaga üle käies petetakse visuaalselt ära - probleem aga jääb )
Sama olukord tekib ,kui üritada juhtida suitsu kahte korstnalõõri korraga ( teinekord üritatakse seda ekslikult teha kui üks lõõr liiga väike )
Ja sama toimub kui korstna kahe lõõri vaheseina paigaldatud ( pahatahtlikult ) servi auktellis ( kaks korstnalõõri omavahel ühendatud näiteks korstna pitsi alumises osas)

Lugupidamisega
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Tere. Arvan, et probleemi põhjus on kirjeldamist leidnud selles postituses.
Peetripojale. Tänan teema arendamise eest. Pilti kõnealusest kütteseadmest ei suutnud teemast tuvastada.
Lõõri suur ebatihedus põhjustab takistust suitsugaasi liikumisel, kuid teeb seda olenemata lõõri soojenemisest?
Teemaalgatajal tekkis probleem lõõri soojenemisel.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ma kaldun arvama, et mingi aja mõõdudes süütamisest, gaaside maht suureneb ja kui nad ei mahu lõõrist läbi, siis tuleb sealt kust saab. Piirates tuhaukse kaudu õhu hulka, probleem"kaob", nagu olen ise märganud. Ülimalt hea korstna puhul muidugi gaaside liikumine kiirem ja probleemid ei näita ennast välja.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

vuuk kirjutas:
ahjumees kirjutas:leso lõõr 14korda 14cm.
Kas see 14 x 14 napivõitu ei ole?
Korter asub teisel korrusel. Mitu korrust kokku on? Ehk on ka korstna samba kõrgus pliitast minimaalne?
Eks tõmbeprobleemid tavaliselt tulenevad mitme ebasoodsa asjaolu kokkulangemisel.
Nii, et arvasin õigesti: leso lõõr 14 x 14 osutus väikeseks.
Ehkki jah ei välista, et kui kõik muud tegurid on soodsad, siis ka napivõitu lõõriga süsteem laitamatult võib töötada.
Vasta