Selge, logistika.
Kuid siiski, loe plaun mu postitus uuesti läbi. FÜÜSIKALISELT EI OLE VÕIMALIK MUUTA 1 KW*H ELEKTRIT SUUREMAKS SOOJUSHULGAKS KUI 1 KW*H KASUTADES SELLEKS KÜTTEKEHA (elektriradikas, küttespiraal jne)!!!! Mul tundub, et sul on plokk ees mentaalselt seal, kus peaks olema arusaamine nende erinevusest: võimsus (sul on radiaatirite võimsus 8 kW) ja soojushulk (kui su radiaatorid kütavad 1 tund järjest maksimaalsel võimsusel, siis saad sealt 8 kW*h soojust).
Sestap, mina soovitan, kui sul on olemas katlaruum, võtta näiteks pelletikatel. Kui katlaruumi pole, siis õhk-õhk või õhk vesi soojuspump.
Boileriga radiaatorid soojaks?
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- autodidakt
- On tänanud: 380 korda
- On tänatud: 420 korda
Re: Boileriga radiaatorid soojaks?
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kui ikka kange tahtmine, et oleks midagi boilerisarnast, siis installeeri endale see http://www.torujyri.ee/daline8 või siit midagi http://www.starlevel.ee/index.php?page=44
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas speedo »
Rikas pole see kes palju teenib vaid see kes oskab kokku hoida.simpson logita kirjutas:Mina soovitaks rohkem logistikaga tegeleda, jätkub füüri elektri maksmiseks ja that´s it! Otsekütte asemele keerukam otseküte panna, energia jäävuse seadus kehtib ikkagi. Täna lähen ka ühe logistiku juurde, sel ka pappi nagu putru ja ulmeideed...
Et kokku hoida peab omandama teadmisi erinevates valdkondades, mida ka ma hetkel teen.
Kuna minu mõte on maha laidetud ja "keemik" on pakkunud siiski välja idee kasutada välist müristajat, ehk õhk-vesi süsteemi siis uurin väheke nende kohta.
Tänud kaasamõtlejatele.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Khmmmmmm »
Kui vaja nö. otse elektriga kütta, siis tasub ehk ka mõelda ka elektriliste infrapuna-kiirgurite peale: http://www.kiirgur.com/?page_id=123 Samas kui neid peab ostma u. 1000 eur eest, siis ega väga kiiresti ennast rahaliselt ära ei tasu. Saavutad võibolla näiteks. 10% elektri kokkuhoidu, 20 000 Kwh aastase tarbimise puhul, arvestades maha elektri kulu vee soojendamiseks, valgustuseks jms, siis tasuvusaeg u. 6-7 a. Sama asi ka elektriliste soojussalvestitega, mis kütavad end öise elektri ajal üles ja annavad siis päeval soojust välja ilma elektrit tarbimata, nende tasuvusajaks u. 10 a.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu