Kui kips on niiskust saanud

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Külaline
külaline

Kui kips on niiskust saanud

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere.
Mõtlesin, et vahetan elutoas tapeeti. Üllatuseks mulle, kui põrandaliistu ära võtsin, tuli kaasa ka 10cm laiune vana värviriba, mis tapeedi all oli. Ma saan aru, et kips on vett või niiskust saanud, kuid päris täielikku vastust ma ei tea, miks see seal niiskust saanud on. Viimasest tapeetimisest on u. 5 aastat möödas ja värvimisest 7-8 aastat. Mõtlesin, et lihvin kipsi ja allesjäänud värvi piirjoone ning värv peale ja seejärel tapeet, kuid arvan, et see pole kõige õigem lahendus. Seina ma esialgu siiski veel välja ei vahetaks, kuid mida siis ikkagi kõige targem selle niiskust saanud kipsiga teha oleks? Niiskuskindlat pahtlit? värvi?

Ette tänades,
Timo
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: Kui kips on niiskust saanud

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:... tuli kaasa ka 10cm laiune vana värviriba, mis tapeedi all oli. Ma saan aru, et kips on vett või niiskust saanud, kuid päris täielikku vastust ma ei tea, miks see seal niiskust saanud on .... Seina ma esialgu siiski veel välja ei vahetaks, kuid mida siis ikkagi kõige targem selle niiskust saanud kipsiga teha oleks? Niiskuskindlat pahtlit? värvi? ...
Ei pruugi olla niiskust saanud, vaid lihtsalt tolleaegse maalri tööstiili ilmekas näide, kus "optimeerimise" huvides võidi jätta seina tolmust puhastamise ning kruntvärvimise etapp vahelt ära ja peale pahtli lihvimist värviti kohe põhivärviga üle.
Kui on tugevalt niiskust saanud, siis üldjuhul tuleb ka kipsplaadi kattepaber lahti või on seinale jäänud pahtel pude (kui ikka oli lauspahteldus tehtud) ja tuleb sõrmega nühkides maha.
Tee mingi nakkedispersiooniga üle, ühtlusta pahteldamisega see rant, lihvi, puhasta tolmust, krundi kruntvärviga ja seejärel värvi, tapeedi või tee sinna midagi omal valikul.
Kui on tõesti mingil moel tugevalt niiskust saanud, siis ei päästa sind ka niiskuskindlad materjalid.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
timburi
külaline

Re: Kui kips on niiskust saanud

Lugemata postitus Postitas timburi »

"optimeerimise" huvides pandi ilmselt liist ka enne paika, kui aluspind täielikult ära oli kuivanud.
Vasta