See väide pole niimoodi tõestatud. Kõigepealt tuleks kokku leppida ja ära tõestada kompressori nimitöötemperatuur. Kõik kompressorid, mida ma tean, pole kasutusjuhendis kirjas, et külmalt töötamine võib kahjustada tema tervist. Enamus neist on töötanud ON-OFF üle kümnekonna aasta ja pole neil mingeid probleeme. Kompressorid töötavad õues. Samuti on soojuslik inerts üsna suur, et ON-OFF il ei jahtu kompressor midagi maha, kui on piisavalt sage ON-OFF lülitamine.No näiteks võib põhjendada sellega, et kompressori kasutegur ja eluiga on parimad, kui kompressori temperatuur on lähedane ta "nimitöötemperatuurile". On/off seadme puhul jahtub välisseadmes olev kompressor iga natukese aja tagant maha ja siis jälle soojeneb.
Iseehitamise jutuga kõigiti nõus. Tavainimesel on väga raske saada soojuspumpade osasid ja freooniga täitmine on minu jaoks "impossible mission". Iseehitades võib üsna kergesti lekkima hakata ükskõik mis liitmik. ega seda kohe teada ei saa. Mul sõber ventilatsioonialalt üksvahe katsetas iseehitatud soojusvaheteid. Kuigi viimaseid said pea olematu hinna eest kokku panna (N:kaks vana autoradikat koos tsirkulatsioonipumbaga) siis iseehitatud seadme soojusvaheti kasutegur oli vaid 30%, samas tööstusliku oma 70%. Samamoodi võib rappa sattuda soojuspumpadega.[/quote]