Kuna joonises on viga, siis oleks vaja abi selle parndamiseks.
Juba varutakse materjale aga mul pole ikka veel vastust kuidas soovitate lahendada ülevalt teises reas puuduva vertikaalvuugi ehk kuidas sillata ukseava.

Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas motamees »
Eks neid on praegu mitu, mida esmavaatlusel nägin. Osa neist võib arvata joonestamise apsakateks aga osa ka lihtsalt tervikpildi mittenägemise viga.kaminahi kirjutas:Kuna joonises on viga, siis oleks vaja abi selle parndamiseks.
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Võiks ta seal allosas ka punane olla aga kindlasti mitte ülaosas. Oluline on selle sisevoodri ülaosa paksuse suurendamine 65 mm-ni,(vaid ahju külgseintes) just selle kuumustkartva kollase viimistlustellisega vooderdusel, mis sisaldab ca 40 % lupja.Robi 1 kirjutas:Mille ime pärast see sisevoder seal madalas tulekindel peaks olema? Kas see ei tundu veidike ebaloogiline, aga samas ega väga lihtne õhemat punast tellist poest leida pole...
Lugemata postitus Postitas maik »
Kas see loetakse veaks, et gabariidid on 5mm suuremad. 250+10+250+10+85=605 joonisel 610 250+10+250+10+250+10+85=865 joonisel 870 või on vuuk teadlikult, kivi tolerantsi eeldades suuremaks mängitud?kaminahi kirjutas: Kuna joonises on viga, siis oleks vaja abi selle parndamiseks.
Nutikas tähelepnekmaik kirjutas:Kas see loetakse veaks, et gabariidid on 5mm suuremad. 250+10+250+10+85=605 joonisel 610 250+10+250+10+250+10+85=865 joonisel 870 või on vuuk teadlikult, kivi tolerantsi eeldades suuremaks mängitud?kaminahi kirjutas: Kuna joonises on viga, siis oleks vaja abi selle parndamiseks.
Lugemata postitus Postitas edevuse laat »
Miks on ülaosa paksuse suurendamine oluline ning kas sellele oleks ka alternatiive. Saan aru, et deformatsioonivuugis siis 5 mm paksune klaasmatt, kus kohast seda meil osta saab. Minu jaoks on mõiste "klaasmatt " üldse natuke arusaamatu.kaminahi kirjutas:
Oluline on selle sisevoodri ülaosa paksuse suurendamine 65 mm-ni,(vaid ahju külgseintes) just selle kuumustkartva kollase viimistlustellisega vooderdusel, mis sisaldab ca 40 % lupja.
Üleval 85+65+5mm(def.vuuk)= 155mm
Keskel 85+40+5 =130mm
Alumine
ringlõõr 120 =120mm
edevuse laat kirjutas:
Miks on ülaosa paksuse suurendamine oluline ning kas sellele oleks ka alternatiive. Saan aru, et deformatsioonivuugis siis 5 mm paksune klaasmatt, kus kohast seda meil osta saab. Minu jaoks on mõiste "klaasmatt " üldse natuke arusaamatu.
Seal on see nn valge vuuk, mis tagab vertikaalse nihke. Võib kasutada ka "rohelist" vuukiRobi 1 kirjutas: ...et ukse kõrval kolde ja välismüüri vahe on kinni....
Lugemata postitus Postitas edevuse laat »
Tänud. Deformatsioonivuugi kohapealt kohe palju selgem. Kuidas prognoosid kui kaua ahi ühtlaselt soe on, sest minu mõistuse järgi salvestub ikkagi suurem osa soojast ülemisse poolde ning kui seal on ka paksem sisevooder, siis vist alaosa kipub varem jahtuma.kaminahi kirjutas: Deformatsioonivuugis on klaasfiiber mattja samottkivi taga ka õhukene segukiht õhkvahe vältimiseks.
Ülaosa paksuse suurendamine on oluline nagu iga lõõristiku alguse osas ja polegi põhjust otsida alternatiive kui soovitakse kestvat ja ühtlaselt soojenevat ahju. Loomulikult on olemas ka alternatiivid.
Just nii see kõigi ahjudega on, et õhem vooder jahtub ennem. Aga, et ahi ikkagi soojeneks ühtlaselt ja kütmisele vastu peaks, seepärast pole ka alternatiivi, mis siis vastupidiselt kuumemas lõõris õhema seina laseks ehitada. Neid ahjukesi on nähtud ka kus tuli vastu 85mm välisvoodrit keerab. Meistrid ise õnnelikudedevuse laat kirjutas:Tänud. Deformatsioonivuugi kohapealt kohe palju selgem. Kuidas prognoosid kui kaua ahi ühtlaselt soe on, sest minu mõistuse järgi salvestub ikkagi suurem osa soojast ülemisse poolde ning kui seal on ka paksem sisevooder, siis vist alaosa kipub varem jahtuma.kaminahi kirjutas: Deformatsioonivuugis on klaasfiiber mattja samottkivi taga ka õhukene segukiht õhkvahe vältimiseks.
Ülaosa paksuse suurendamine on oluline nagu iga lõõristiku alguse osas ja polegi põhjust otsida alternatiive kui soovitakse kestvat ja ühtlaselt soojenevat ahju. Loomulikult on olemas ka alternatiivid.
Lugemata postitus Postitas teadja »
Aga ahi iseenesest soojeneb ikka yhtlaselt, eks?Robi 1 kirjutas:Ilma voodrita kahele küljele laskuv ahi saab ka lihtsa vaevaga praguliseks kütta, sest küljed saavad liiga kiirelt kuumust ja ülejäänud müür jääb esialgu jahedaks, sest kaitstud villa ja tõusulõõriga .Seepärast ise pean voodrit ülioliliseks ka ahju tervena püsimisel.
No mis nyyd juhtus, said herilaselt nöelata vöi. Loe korralikult, kysisin ainult.Robi 1 kirjutas:Sa ära nüüd Teadja tule jälle juuksekarva pooleks ajama...sest sellist ahju polegi olemas, mis kohe, peale kütmist ja 15 tundi hiljem, on sama ühtlaselt soojad. Erinevad osad ikka soojenevad ja jahtuvad veidike eri aegadel...aga peamine, et salvestunud soojus tuppa tuleb ja oma kasu annab. Kohati väikene soojuse eri jaotumine ei kisu veel ahju lõhki. Selge see, et ahju esi-taga osa ja küljed ei ole täpselt sama paksud, aga pärast tuleb esi ja tagakülge läbi seina otsene kolde soojus. Väga ilus ja tugev ahi on see ja kindlasti ka annab sooja kenasti.
See, mida räägivad Soome pottsepad, on enamvähem teada, minul vähemalt. AgaRobi 1 kirjutas:Teades sinu varasemaid sõnavõtte sellel teemal, siis pole herilast vajagi.
Mina olen igatahes küll näinud neid kahele küljele laskuvaid ahjusid ja pole just ime, et külgedel praod sees. See toimub just vähe kangemate kütjatega nii ja ainult nende ahjudega kus puudub sisevooder. Sama asja on mulle rääkinud ka väga kogenud Soome pottsepp Rane Huovila.
Pean vabandama jah, sain valesti aru. Aga ikkagi väidan, et voodrita ahju löhkikytmiseRobi 1 kirjutas:Kust sa võtad, et ...Mina pole täna sõnagi rääkinud, et vooder ajab lõhki...ikka vastupidi, voodri puudumine tekitab sisepingeid ahjukestas. See, et valesti ehitatud vooder probleeme tekitab, see on ka muidugi teada ja pole uudis.
Aga räägi paisumisest...
Lugemata postitus Postitas virgor »
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025