Turu solkimine

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Re: Turu solkimine

Lugemata postitus Postitas maik »

madis tegi otsa lahti vanasõnadega, lisan siis omalt-poolt vähe lühemalt;
"Egan ilman põle tuldud sitale, vad tükka tegema." (Helme)
:jooma
Konkurents
külaline

Lugemata postitus Postitas Konkurents »

-riigikukutaja- kirjutas:Mnjaa, rokika ega ka teiste foorumlaste arvel ei ole elanud. Makse olen maksnud kombekalt seni ja teen seda olude sunnil arvatavasti ka edaspidi. Kaitseliidu koosolekule asja pole olnud. Kui on huvi, siis võin ju tulla mõnele koosolemisele esinema küll, ainult et mida ma seal oskan rääkida või ütelda. Pole eriline avalikkuses esineja tüüp pealekauba. Selline piinlik tunne on, et rääkisin kogemata välja mõne tähtsa saladuse, millest lehed ei kirjuta? Enam ei tee siis, kui härra omakaitsemees nii nõuab.
Sinu jutust õhkus läbi nagu mingit füüsilist ähvardust? Et tule ja räägi ja pärast...Võibolla sain valesti aru ja see lihtsalt tundus.

Kui sul endal asjad ehk kõige paremini ei lähe, kas siis maksab teisi selle eest peksta? Pasa sees oleme kõik ühtemoodi. Kogu euroopaga. Rääkimata meie väikesest armsast eestist. Nii ilusaid rukkililli pole kusagil mujal. Ja nii maitsvaid suitsupääsukesi koduõlle kõrvale krõbistamiseks. Ja nii sinist taevast ja kobedat mulda. Kahjuks on seoses euronormide arutu täitmise ja muu sarnasega vana hea eesti asi ära lõrtsitud. Õnneks tehakse nüüd korralik ERM, et tulevikus siinsed elanikud meie tegemistest aimu võiksid saada. Hetkel on €liit tulnud, et jääda ja pigistada siit lõpuks välja see viimanegi. Me maksame maksu ja kõigil läheb iga päevaga paremaks. Andke oma raha siia, sest ainult meie teame, kuidas seda ÕIGESTI kasutada, võite veel endale muidu viga teha mammonaga. Homme on kindlasti parem, kui oli täna ja nii edasi. Kahjuks ei kõla see jutt just väga veenvalt. Väike pilk lähiajalukku näitab, et viimase saja aasta jooksul oleme üle elanud vähemalt viis poliitilist süsteemi, mis kõik oma tuleku hetkel on kehastanud viimase instantsi tõde ja lubanud jääda igaveseks. Kas peab üles loendama? Olgu. Vene tsaaririik - I Eesti vabariik - NSVL - Kolmas Reich - NSVL - II Vabariik - €liit. Kuhu edasi? Konfõderatsioon? 1984? Islamivabariik? Kõik variandid on võimalikud kahjuks.

Aga tõepoolest, pange parem oma paragraafidega üksteisele vastu päid ja piki kodaraid edasi, kui nii hea hakkab. Mina aga võtan head kuivad õled pea seest välja ja lähen topin vahepalaks ühe toreda kähriku täis. Teeb vähemalt miskit kasulikku. :hello:
Sinu jutus on isegi tõetera sees. Arvan, et riik teeb õigesti kui sellise suhtumisega inimeselt nagu sina raha kokku kogub ja ümber jaotab. Sa vist hea meelega elaks keldris küünlavalgel ja näriks küüsi?
Kaks korda lugesin ja ikka ei leidnud ühtegi asja mis sinu arust hästi on.
Äkki siis palun kirjutad kuidas võiks olla ja tood mõne näite ka meie planeedilt millele toetud? Oleme ilma riigita kõik suured sõbrad ja jookseme paljalt ringi?

Kindlasti on veel palju selliseid kes tahaks kõik endale jätta ja ei saa aru mis on riigi mõte (olgu selleks siis vene tsaaririik või EL.). Meile elementaarseks muutunud hüved kaoks päevadega.
Ei tasu lasta ennast pimestada nendest summadest mis riik hüvede eest küsib.
Kui haigus kallal siis oled nagu viis kopikat haigla ukse taga neljakäpukil maas - pamagite, pamagite. Siis on küll maru hea, et riik olemas. Või arvad, et haiglat hoitakse sinu 3-5 eurisest visiiditasust üleval?

Küsin siis uuesti. Millisest olukorrast sina siis unistad? Palun kirjelda sama detailselt nagu eelmises postituses laitsid.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Parem maksan töö teostajale veidi rohkem ja saan ehk korralikuma töö selle eest. Ei tõuse ausast maksumaksmisest politseinike ega õpetajate palgad, ei pensionid ega lastetoetused.
Mnjaa, rokika ega ka teiste foorumlaste arvel ei ole elanud. Makse olen maksnud kombekalt seni ja teen seda olude sunnil arvatavasti ka edaspidi.
Paneb kukalt sügama ja tõdema... :oops:
Kuigi olen nõus, et varaste kätte rahakoti andmine ei ole mõistlik tegevus... aga kas siis probleem on rahakotis või varastes? samamoodi võib küsida -kas probleem on seadustes või nende valikuta täitmises.
Imelik.
"Egan ilman põle tuldud sitale, vad tükka tegema." (Helme)
Ilmas võib selliseid "tükka" teha, et seda "s..ta" jätkub veel järeltulevatele põlvedelegi.
Meeldetuletus.
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Täna juhuslikult leidsin sobrates vanades projektides. Ka 16 aastat tagasi heietati maksudest.

vabandan pildi kehva kvaliteedi pärast
vana fotokas 003.JPG
vana fotokas 003.JPG (152.12 KiB) Vaadatud 3824 korda
ärge sõimake,aidake mind.
Kokurents
külaline

Lugemata postitus Postitas Kokurents »

taastaja kirjutas:Täna juhuslikult leidsin sobrates vanades projektides. Ka 16 aastat tagasi heietati maksudest.

vabandan pildi kehva kvaliteedi pärast
vana fotokas 003.JPG
Ei tea kas kahjuks või õnneks aga tänapäeval mustalt tegijad ei tee kaks korda odavamalt.
Nad teevad tihti küll soodsama pakkumise kui ametlik ehitaja, kuid arvestades, et peaaegu kogu raha pannakse otse taskusse on see hind igal juhul väga kallis. Ehk siis maksude raha kühveldatakse ka endale taskusse.

Kui ametlik tegija küsib töö eest 3000 eur siis mitteametlik mees küsib 2500 eur.
Üks saab tulu 3000 - maksud - ettevõtte kulud - transpordi kulud - tööriistad - garantiitööd = 500 eur taskus (heal juhul)
Teine aga 2500 - transpordi kulud - tööriistad = 2000 eur taskus

Ehk kui ametlik firma peab kuu aega rügama, et miskit teenida siis mitteametlik sell teeb ühe otsa kuus ja ongi korras, kõht täis.
Ainult numbreid vaadates võib öelda, et väga kasumlik on olla mustalt tegija, kuid nagu kõik teavad sisi varastada pidigi kasumlik olema kui vahele ei jää.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Külaline kirjutas: Ilmas võib selliseid "tükka" teha, et seda "s..ta" jätkub veel järeltulevatele põlvedelegi.
Hea tuuning!
Selgus, et vähemalt Imelikul on huumori-soolikas säilinud.
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas fanatic »

Ütelus oli vist nii, et selle raha(teenistuse) eest võib kohe koos perega paar aastat istuda. :D
ilmaparandaja1
külaline

Lugemata postitus Postitas ilmaparandaja1 »

Kokurents kirjutas:Ehk siis maksude raha kühveldatakse ka endale taskusse.
Kuidas ikkagi nii? Ilmselt mõtlemine käib siin omaenda rikutuse tasemel.
Kui telllija või kauba ostja teeb ettepaneku tehingu sooritada ilma arveta, siis on ju alati tingimus see soov, et hind oleks käibemaksu või ka muude maksude, kulude võrra odavam.
Järelikult saab kasu käibemaksu või palgamaksude võrra teenuse või kauba ostja. Vähemalt on see praeguses solgitud turuolukorras see tavaliselt nii. Vastupidi võib see olla ainult erandjuhtudel, kui kauba või teenuse pakkuja on monopoolses seisundis ja seda nahhaalselt ära kasutab. See, kas ja millise hinnaga ettevõtja selle tehingu oma raamatupidamisest läbi laseb, seda ostja ei tea ja ei saa kuidagi teada, sest see on ettevõtja ärisaladus.
Kusjuures kogu see teema ei puuduta kaugeltki ainult ehitusettevõtlust. Jlma tšekita müük käib igasuguses äris ja väga laialdaselt. Samas ei saa kohe eeldada või järeldada , et kui kliendi soovil arvet ei ei väljastatud, siis ettevõte tehingut oma raamatupidamises ei kajasta. Õigusriigis, kus valitseb süütuse presumptsioon ,ei saa enne kedagi kurjategijaks tembeldada, kui süüd pole tõendatud.
Samaas, tseki väljastamata jätmine ettevõtja poolt ei pruugi üldse olla maksude optimeerimise eesmärgil. Kui klieint tšekkiei soovi, siis milleks ressurssi ilmaegu raisata?
Külaline
külaline

Kokurents kirjutas:
Ei tea kas kahjuks või õnneks aga tänapäeval mustalt tegijad ei tee kaks korda odavamalt.
Nad teevad tihti küll soodsama pakkumise kui ametlik ehitaja, kuid arvestades, et peaaegu kogu raha pannakse otse taskusse on see hind igal juhul väga kallis. Ehk siis maksude raha kühveldatakse ka endale taskusse.

Kui ametlik tegija küsib töö eest 3000 eur siis mitteametlik mees küsib 2500 eur.
Üks saab tulu 3000 - maksud - ettevõtte kulud - transpordi kulud - tööriistad - garantiitööd = 500 eur taskus (heal juhul)
Teine aga 2500 - transpordi kulud - tööriistad = 2000 eur taskus

Ehk kui ametlik firma peab kuu aega rügama, et miskit teenida siis mitteametlik sell teeb ühe otsa kuus ja ongi korras, kõht täis.
Ainult numbreid vaadates võib öelda, et väga kasumlik on olla mustalt tegija, kuid nagu kõik teavad sisi varastada pidigi kasumlik olema kui vahele ei jää.

Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis auväärne pidas seda paar lehte tagasi, mitte turu solkimiseks vaid konkurentsiks :(
Mu meelest on mustal teenusel alati kaks osapoolt ...pakkuja ja see kes selle pakkumise valib. Tähendab turg on olemas....ja pole ainult pakkujad ühti mustad lambad. Võrdne võimalus on mõlemal ka teine tee valida.

Kui oma firmast endale teenuse valid, ka siis on kaks osapoolt :lol: ja me maksame muidugi kõik selle ausalt koos maksudega kinni :lol: ...me muidugi ei kasuta firma teenust ja vara tuima näoga kunagi mustalt..... :good:

Kas leidub mõni aus? Julgeb keegi käe püsti tõsta? Mina küll mitte...kahjuks :(

taastaja
Konkurents
külaline

Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis auväärne pidas seda paar lehte tagasi, mitte turu solkimiseks vaid konkurentsiks
Kui mustalt ehitaja pole konkurent siis palun ütle kes või mis ta on?
Et kui üks turuosaline hakkab turgu sokima siis ta enam pole konkurent? :banghead:
Palun tee endale elementaarsed mõisted selgeks.
Abiks google, kirjuta "konkurents" sisse. Palju uut ja huvitavat sulle.
Mu meelest on mustal teenusel alati kaks osapoolt ...pakkuja ja see kes selle pakkumise valib. Tähendab turg on olemas....ja pole ainult pakkujad ühti mustad lambad. Võrdne võimalus on mõlemal ka teine tee valida.
Otsid vabandusi?
Turg on olemas küll jah aga mitte tänu mustadele tegijatele vaid korralikele firmadele. Ilma nendeta kukuks kõik kokku ja poleks mingit turgu. Maksupettur on vaid üks puuk või parasiit kes teiste najal elab ja peturlusega endale eelise tekitab.

Kui oma firmast endale teenuse valid, ka siis on kaks osapoolt :lol: ja me maksame muidugi kõik selle ausalt koos maksudega kinni :lol: ...me muidugi ei kasuta firma teenust ja vara tuima näoga kunagi mustalt..... :good:
Ei saa sinu mõttekäigust aru.
Oma firmaga tehingute sõlmimist nimetatakse soodustatud isikutega hangeldamiseks ning see on selgelt reglementeeritud.
Kas leidub mõni aus? Julgeb keegi käe püsti tõsta? Mina küll mitte...kahjuks :(
Mina pole kunagi teenust mustalt pakkunud.

Siin on ka väga suur vahe kas kellegi "ärimudel" on üles ehitatud sellele, et teen eraisikuna ja kühveldan kõik endale kukrusse või tehakse erandkorras vanamemmel katus korda soodsamalt (makse maksmata) kuna tal lihtsalt puudub finants seda tööd teistmoodi tellida.

Küsimus pole selles kes kuna ja mitu korda on mustalt teenust pakkunud vaid põhimõttes kas inimene pürgib normaalsuse suunas ehk tal on selge soov pakkuda teenust ametlikult ja maksta makse või ollakse olukorraga igati rahul leides ettekäändeid ja vabandusi oma sihilikule peturlusele.
Mina teen Töövõtulepinguga ja ma ei peagi makse maksma, sest minu lepingud on maksuseadustes üle. Riik nagunii ei oska rahaga midagi peale hakata ja üleüldse on mõtetu maksta. Tellijad ise tahavad, et ma mustalt teeks seega on hoopis nemad süüdi mitte mina.

Mul oleks häbi sellist juttu ajada.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Konkurents kirjutas: Lühidalt uuesti.
Pakud teenust ühe korra lühiajaliselt, võid ise maksta tulumaksu enda eest.
Kui juhtub, et pakud teenust rohkem kui ühe korra ja/või pikaajaliselt ühele kliendile siis peab tööandja maksma kõik palga maksud.
Olukord kus hüppad ühelt tööandjalt teise juurde nimetatakse aga juba ettevõtluseks ja sellisel juhul on isiku enda otsustada kas tema tulude pealt makstakse palgamakse või registreerib ennast ettevõtteks.
Veel hiljuti teadsid kuidas asjad käivad, siis jälle lajatad sellise laus-lolluse siia?
Konkurents kirjutas: Mina teen Töövõtulepinguga ja ma ei peagi makse maksma, sest minu lepingud on maksuseadustes üle. Riik nagunii ei oska rahaga midagi peale hakata ja üleüldse on mõtetu maksta. Tellijad ise tahavad, et ma mustalt teeks seega on hoopis nemad süüdi mitte mina.
Sa ei ole ikka end tutvustanud, et mis ametimehega tegu on, või mis masti ettevõtjaga me siin anonüümselt suhtleme?
Julgemalt
julgemalt, ilma häbenemata.
Konkurents
külaline

maik kirjutas:
Konkurents kirjutas: Lühidalt uuesti.
Pakud teenust ühe korra lühiajaliselt, võid ise maksta tulumaksu enda eest.
Kui juhtub, et pakud teenust rohkem kui ühe korra ja/või pikaajaliselt ühele kliendile siis peab tööandja maksma kõik palga maksud.
Olukord kus hüppad ühelt tööandjalt teise juurde nimetatakse aga juba ettevõtluseks ja sellisel juhul on isiku enda otsustada kas tema tulude pealt makstakse palgamakse või registreerib ennast ettevõtteks.
Veel hiljuti teadsid kuidas asjad käivad, siis jälle lajatad sellise laus-lolluse siia?
Enamus siin põhjendavad või vähemalt üritavad põhjendada omi argumente.
Sul oleks ka aega sellega alustada.
"Loll postitus" on üsna sisutühi minu arvates.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Konkurents kirjutas: Mina teen Töövõtulepinguga ja ma ei peagi makse maksma, sest minu lepingud on maksuseadustes üle.
See lause riivab silma!
Minu tagasihoidlik küsimus on ikka vastamata?
Külaline
külaline

maik kirjutas:See lause riivab silma!
Kui "Konkurents" lubab, siis sõnastan tema lause ümber nii, et lugeja ka selle mõttest aru saab.
Sinu eelneva väite mõte oli labaselt väljendudes järgmine- mina sätestan maksud võlaõiguslikus töövõtulepingus ja te võite oma maksuseadused "püksi panna".
Mina tõin Sinu lingilt mitu kohtulahendit, kus selgelt öeldud, et kokkuleppega ei saa makse sätestada ( kokkuleppe iseloom ja pealkiri ei ole antud juhul asjassepuutuv). Sina väitsid siinkirjutaja kuuluvaks "lollide armeesse" aga tõestus...???
Soovid argumenteerida seaduse, kohtulahendi, või muu tõestatava väitega?...-aga palun. Kui mitte siis -"shut up".
Imelik.
Külaline
külaline

Konkurents kirjutas:

Mina pole kunagi teenust mustalt pakkunud.

....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Räägid ilmselt minuga.....
Annad mõista, et pole pakkunud. Jälle mõtled, et ainult pakkujad on mustad ja kõiges süüdi. Ei ütelnud, et pole ise musta teenust kuskil tarbinud!
Kuidas siis pakutakse mustalt, kui väidad, et pakutakse mustalt! Kas nii, et kuulutatakse , et teen mustalt tööd? Anna andeks, ma ei tea! Pole kunagi ühestki enampakkumisest ega konkursist osa võtnud. Pole ka ühegi tööandja juures käinud, müts pihus, tööd lunimas.

Kuidas siis see asi käib? Ehk selgitaks oma süüdistusi.

taastaja
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Konkurents kirjutas:... Kui mustalt ehitaja pole konkurent siis palun ütle kes või mis ta on?
Et kui üks turuosaline hakkab turgu sokima siis ta enam pole konkurent? :banghead:
Palun tee endale elementaarsed mõisted selgeks...
"konkurents"- maj turusuhetes osalejate omavaheline võistlus http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=konkurents&F=M
Võistlusel on üldiselt olemas kindlad reeglid, mille järgi võisteldakse ja kui keegi (Tellija) kehtestab omad reeglid, mille järgi ta valib võistlejate seast välja võitja, on see jama (BS) ega pole mingi võistlus ja seoses sellega ka konkurents. Ja see "kohtunik" (Tellija) on täpselt samasugune turusolkija nagu see sinu poolt nimetatud "konkurent".
Keeleliselt võime seda ju konkurentsiks nimetada, sisuliselt küll mitte.
Külaline Konkurents, ma ei saa hästi aru sinu "konkurentide" (turusolkijate) lembusest? Äkki põhjendad!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Näib, et külaline nimega "konkurents" kirjutab foorumisse ainult tööpäevadel ja töö ajal. Ei tea, kas töötab konkurentsi ametis või? :mrgreen:
Töö ajast töö arvutiga käib lollidele ehitajatele õpetusi jagamas või?
Puhkepäeval on muid tegemisi, nii, et enne esmaspäeva pole Ta vastust mõtet oodata. :lol: :lol: :lol:
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Külaline kirjutas: Mina tõin Sinu lingilt mitu kohtulahendit, kus selgelt öeldud, et kokkuleppega ei saa makse sätestada ( kokkuleppe iseloom ja pealkiri ei ole antud juhul asjassepuutuv)
Ekslikult on jäänud mulje, et Imeliku näol on tegemist keskmiselt targema oponendiga.
Sinu vihjatud linkidest üks on elatise vaidlus ja teine töövaidlus, mõlemad jäävad VÕS-st välja st.ei haaku, ei ole lihtsalt võimalik näitena presenteerida.
Palusin minu pandud linki tähelepanelikult lugeda, sealt koorub selgelt välja kuidas MTA astus ämbrisse oma MS ja oli sunnitud tunnistama VÕS ülimust.

http://www.maksumaksjad.ee/modules/smar ... võtuleping

Kordan veel, ma tõin lihtsalt näite kuidas talunik Jüri ei taha kuulda MTA-st ja sõlmib Jaaniga lühiajalise TVL kus on kirjas, et Jaan ausa mehena maksab ise oma maksud saadud tasust. MS on hambutu kuna tahe makse maksta on olemas. Kui väärastunud peab olema inimese mõttemaailm, et siit mingi kuritegu välja imeda?
Kui paljud Jürid ja Jaanid maal üldse sellist lepingut vaevuvad sõlmima?
KUi paljud siin üldse hoomavad mis maal toimub?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

maik kirjutas:Palusin minu pandud linki tähelepanelikult lugeda, sealt koorub selgelt välja kuidas MTA astus ämbrisse oma MS ja oli sunnitud tunnistama VÕS ülimust.

http://www.maksumaksjad.ee/modules/smar ... võtuleping
Kas sa ise ka sellist teksti, millel viiteid tood, mõttestatult lugeda oaksad?

Kui jah, siis palun kirjuta siia, mil viisil lingitud tekstis see "VÕS-i ülimus" välja toodud on, vastasel juhul aga oleks ehk targem hoiduda sellistele tekstidele viitamast, mis ilmselt ületavad mõistmisvõime taset :hello:
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

madis64 kirjutas: Kas sa ise ka sellist teksti, millel viiteid tood, mõttestatult lugeda oaksad?
Ah, et korra lugesid diagonaalis läbi ja kõik?
No, aga loe veel ja kui ikka ei mõista siis palka endale keegi kes juhendab sind "puude taga metsa nägema"
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

maik kirjutas:Ah, et korra lugesid diagonaalis läbi ja kõik?
Piisava harjumuse ja kogemuse olemasolul ei ole sellise teksti tagantpoolt ettepoole läbilugemine sellest arusaamiseks vajalik :hello:
maik kirjutas:No, aga loe veel ja kui ikka ei mõista siis palka endale keegi kes juhendab sind "puude taga metsa nägema"
Ei-ei, ikka sina kui teksti väljatooja, selgitad siin rahvale, kus kivi all need vähid peidus on. Minu väide on lihtne - seda, mida sa väidad, selles tekstis ei sisaldu :wave:
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

madis64 kirjutas: Minu väide on lihtne - seda, mida sa väidad, selles tekstis ei sisaldu
No enam lihtsamini ei saa.
http://www.e24.ee/198923/eesti-post-paa ... sunoudest/
MTA üritas VÕS-i lepingutega töötavatel postiljonidele mütsi silmini tõmmata, aga astus rehale.
Mis loomulikult ei välista, et väheke teistsugustel asjaoludel oleks, RK-lahend olnud kardinaalselt erinev, tänasest.
Külaline
külaline

Maik, palun tee vahet Lepingutest füüsilisest isikuna ettevõtja (FIE-juriidiline isik) ja juriidilise isiku (EP) vahel ning füüsiliste isikute (Jüri ja Jaan) vahel!
Urmas
Vasta