Vannitoa ümberehitus

saunad, santehnika, boilerid jne
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Re: Vannitoa ümberehitus

Lugemata postitus Postitas maik »

Kui lugeda Cartmani postitust.
cartman kirjutas:Plaatimisi ei tehta maitse vaid hydro pärst- No plaaditakse, kuna kasutatakse hydroisolatsiooni mastiksit ja see on vaja katta. Seda ei kaeta pahtli ja värvi, vaid plaadiga. Need vedelikud, mida kutsutakse niiskustõkkeks/primeriks(olenevalt kuda keegi neid nimetab) ei oma seda toimet, mida hydroisolatsioon. Need on pm aint nakke eesmärgil. Primer segudele ja niiskustõke on hydrole krundiks.
Enne seda hõiskas üks tegelane ...
madis64 kirjutas: miks me peame uues ruumis tingimata neid ruudustikke silme ees hoidma ja nii ei läinud seina mitte ühtegi plaati (ka dušiosa on värvitud seintega).
Küsin, kellel on õigus?
Kas Madis, peab lähi-tulevikus kapitaalse remondi oma märg-ruumis ette-võtma?
Või, suurte kogemustega plaatija pingutab vähe üle?
Lähtudes loogikast, arvan, et Cartmanil on õigus.
:jooma
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

cartman kirjutas:Plaatimisi ei tehta maitse vaid hydro pärst- No plaaditakse, kuna kasutatakse hydroisolatsiooni mastiksit ja see on vaja katta. Seda ei kaeta pahtli ja värvi, vaid plaadiga. Need vedelikud, mida kutsutakse niiskustõkkeks/primeriks(olenevalt kuda keegi neid nimetab) ei oma seda toimet, mida hydroisolatsioon.
Tundub, et sõltumata Soomes töölkäimisest, ei jaga sa materjalidest ega nende kasutusotstarvetest (rääkimata standardlahendustest ja -tehnoloogiatest) ööd ega mütsi :banghead:

Ehk teiste sõnadega - kui suvaline jorss otsustab omapäi sertifitseeritud tehnoloogias nõutud teatud omadustega kruntvärvi suvalise "niiskustõkke/primer"-iga asendada, ettenähtud kangakihi hoopis olematuks "ratsida" ning peale seda kihitagune kips ära laguneb, siis milles sertifitseeritud tehnoloogia "süüdi on"?

Sinu põhiargumendile, mis sisuliselt tähendab "plaaditakse seepärast, et veetõkke suudab moodustada ainult see roheline mögin, mille pind nii ebatasane jääb, et seda värvida ei ole mõtet" vastaksin lihtsa küsimusega - kes ja millal on (väljaspool aurusauna) näinud vanni- ja duširuumide laes plaate?
Või nende ruumide laed niiskust ja vett ei saagi?
cartman kirjutas:Küsin, kellel on õigus?
Kas Madis, peab lähi-tulevikus kapitaalse remondi oma märg-ruumis ette-võtma?
...
Lähtudes loogikast, arvan, et Cartmanil on õigus.
Meil on vaba maa ja igaühel on õigus omale arvamusele, kuid minu arvamus on see, et niipalju "cartman"-e pole veel kodumaale sündinud, kes ühegi VTT-sertifikaadi tühiseks suudavad tõendada :hello:
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Ok, prooviks rahulikult ja emotsiooni vabalt.
Käisin Kiilto lehel ja ei avastanud seal midagi mis kõlbaks värvi-alla märg-ruumi?
madis64 kirjutas: Ise tegin omale duširuumi/saunaeesruumi puitkarkassmajja nii, et minerit-plaadist (dušiosa) ja tavalisest kipslaadist (ülejäänud ruum) lõin "kuubiku" kokku, kuubiku sisepinnale täies mahus (põrand/seinad/lagi) Kiilto niiskustõkketooted (vastavalt nende kasutusjuhenditele) ja pinnale veekindel värv (oli vist Tikkurila Luja, lakke läks veel fiiberkangas ka täies ulatuses).
Siiani kestab.
Mul ei ole vähimatki kahtlust, et ei kesta, aga olgem ausad enamus märg-ruumid tehakse traditsiooniliselt plaadi alla koos nn. paksu hüdroga, sellest ka pärit minu huvi, sinu lahenduse ja kasutatud mat. vastu.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

maik kirjutas:Käisin Kiilto lehel ja ei avastanud seal midagi mis kõlbaks värvi-alla märg-ruumi?
Ja ongi kõik - käisid Kiilto kodulehel, seal midagi ei leidnud ja riputad hambad varna?

Käi veel, otsi veel (kui ikka tõesti midagi ei leia, siis loe eespool lehtedel toodud värvitootjate linke) :wave:
'
maik kirjutas:Mul ei ole vähimatki kahtlust, et ei kesta, aga olgem ausad enamus märg-ruumid tehakse traditsiooniliselt plaadi alla koos nn. paksu hüdroga,
No see on ainult nende "tean-ainult-ühte-lahendust-ja-lajatan-seda-igale-poole-küll-kõlbab"-tüüpi tegijate viga, et nad muu maailma askeldustega ei viitsi end kursis hoida ;)
Ning mitte vähe tähtis ei ole tõenäoliselt asjaolu, et nii on võimalik ühel objektil paigal püsides tellijalt oluliselt rohkem raha kätte saada kui seinapinda paar korda rulli/pintsliga üle võõbates.

PS! Raske on emotsioonivabalt suhtuda tegijatesse, kes käituvad/esinevad väliselt kui profid, kuid tegelikult valdavad oma valdkonda algkooli tasemel (mitte et korrutustabel oleks kasutu, kuid sellest matemaatika alles algab).
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Hüdroisolatsioon-alamfoorumi vastavates teemades mainitule natuke netist taustateavet otsides jäid ette mõned lingid:

http://www.fescon.fi/instancedata/prime ... etesti.pdf

http://www.linkkitori.net/vesieris.htm

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8812491

, mis "paksu mögina imeväe"-pimeusulistel ehk ööund natuke rikuvad, kuid vannitoaomanikel kasulik teada on - eriti olukorras, kus ehitusmees süütult küsib, et ehk asendaks ettenähtud/pakutud toote "selle teisega, mille hetkel soodsamalt kätte saab?".
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Alustame sellest, et ma pole plaatija. Tegelen PVC katete paigaldusega ja kõik muu selle juurde kuuluv. Kuna firma, kus töötan tegeleb plaatimisega ja PVC+plaat käivad tihedalt käsikäes siis puutun kokku mõlematega(kui vaja tegelen ka plaatimisega).
Vaatasin seda Tikkurila kangas/värvi, mida kasutatakse niisketesse ruumidesse. Kuna ma poel kuulnud, et keegi seda kuskil paigaldaks või soovitaks siis mina kyll ei julgeks kliendile seda soovitada. Seda enam , et tikkurila muud toooted, kui tava värvid, on kyll igavene jama. Omal paarkorda olnud võimalus kasutada Tikkurila epoxivärvi laadset toodet, mis peaks tekitama põrandale veekindla pinna. Tulemuseks on , et igayks jäägu oma liistude juurde. Ja summadest rääkides, ka ssee tikkurilla niiskeruumi stuff tuleb ikka odavam(kuskilt käis summa jutt läbi)
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

cartman kirjutas:Alustame sellest, et ma pole plaatija. Tegelen PVC katete paigaldusega ja kõik muu selle juurde kuuluv. Kuna firma, kus töötan tegeleb plaatimisega ja PVC+plaat käivad tihedalt käsikäes siis puutun kokku mõlematega(kui vaja tegelen ka plaatimisega).
Seda oleks siis kena ka nõuküsijale alguses teavitada, enne kui teemast suurem vaidlus tõusetub ;)
cartman kirjutas:Kuna ma poel kuulnud, et keegi seda kuskil paigaldaks või soovitaks siis mina kyll ei julgeks kliendile seda soovitada.
Aga mina olen kasutanud, uurinud ja tulemust näinud ning julgen ilma mingi südametuunistusepiinadeta soovitada seda varianti huvilistel põhjalikumalt uurida.
cartman kirjutas:Seda enam , et tikkurila muud toooted, kui tava värvid, on kyll igavene jama.
Võib olla nii, võib ka mitte olla nii, kuid üldiselt on kogu brändi halvustamine mingi üksiku toote (või tootepartiiga) tekkinud halva kogemuse põhjal üsna libe tee - kui seda teed minna, siis ilmselt leidub ämbreid kõigi tootjate ajaloos.
cartman kirjutas:Ja summadest rääkides, ka ssee tikkurilla niiskeruumi stuff tuleb ikka odavam(kuskilt käis summa jutt läbi)
Vaadates kulunud materjalikogusele "otsa" arvaksin, et peaks ikka tulema odavam küll, kuid pead ei julge anda (ka plaadi ja plaadi hinnal on suur vahe), kuna enda puhul polnud motivaatoriks mitte eelarve piiratus, vaid soov igaveseks ajaks mustunud vuukidest silme ees lahti saada ning omada võimalust lihtsal viisil mõne aja pärast ruumile uue värvilahendusega uus ilme anda.
Viimati muutis madis64, 24 Veebr 2013, 11:48, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Lugedes siinseid "spetsialiste" saab teada et vannituba peab üleni hüdroisolatsiooniga (olgu siis vedelalt paigaldatava või plastik katte kujul) kaetud olema. Ning et vaid hüdro peab/sobib tagama piirete aurutiheduse. :thumbsup:
Nii et duššikabiinid on "saadanast" kui hüdrot ei ole tehtud vannitoale, rääkimata et teha hüdro vaid veega kokkupuutuvatele pindadele.
Vägev värk. :blink:
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

madis64 kirjutas: kuubiku sisepinnale täies mahus (põrand/seinad/lagi) Kiilto niiskustõkketooted (vastavalt nende kasutusjuhenditele)
http://www.linkkitori.net/vesieris.htm

Lingil tehtud testis põrub Kiilto räigelt oma toodetega?
Niisama küsin, et kas ei pane muretsema?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Lugedes siinseid "spetsialiste" saab teada et vannituba peab üleni hüdroisolatsiooniga (olgu siis vedelalt paigaldatava või plastik katte kujul) kaetud olema. Ning et vaid hüdro peab/sobib tagama piirete aurutiheduse. :thumbsup:
Nii et duššikabiinid on "saadanast" kui hüdrot ei ole tehtud vannitoale, rääkimata et teha hüdro vaid veega kokkupuutuvatele pindadele.
Vägev värk. :blink:
Roki, nii lahmida võib, aga nii pole ilus.

Vannitubasid on "väiksemaid" ja "väga suuri", korraliku ventilatsiooniga ja kehva ventilatsiooniga, parema küttega ja kehvema küttega - neile sobivad töövõimelised lahendused on ilmselt praktikas natuke erinevad.

Kui on tegemist väikse vannitoaga, siis ma teeksin selle kogu ulatuses selleise "hüdroga" üle, mis on ette nähtud märjale tsoonile, kui on tegemist oluliselt suurema vannitoaga, siis lähtuksin märgade ja niiskete tsoonide jaotusest ning isoleeriksin neid vastavalt nendele kehtivatele nõuetele.

Ning laed peavad (minu võimalike tulevikuvannitubade osas) saama ka oma isolatsiooni, kuna dušitsoonis saavad nad lausvett aeg-ajalt kaela ning ülejäänud osas (kui on tegemist väiksema vannitoaga) saavad nad oma osa duši ait tõusvast kuuma ja niiske õhu voolust.

Nii arvan mina ("autodidaktist spetsialistina") :wave:
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

maik kirjutas:Lingil tehtud testis põrub Kiilto räigelt oma toodetega?
Niisama küsin, et kas ei pane muretsema?
Põrub küll (Kerafiber-tootega) - ja see oli ka üks põhjus, miks ma selle testitulemustelingi siia üles panin (et ostjad/ehitajad teaksid poes müügitöötajatele küsimusi esitada).

Muretsemise kohta ütlen nii:

a) mis tehtud, see tehtud, ega ma selle testi tulemuste peale ikka oma pesuruume maha lõhkuma ei hakka;

b) mina ehitasin aastal 2007, test tehti tootega, mis oli poodides aastal 2010:
- ma ei mäleta, kas minu kasutatud toote nimetus oli KeraGum või KeraFiber;
- KeraFiber aastal 2010 ei pruugi olla teps mitte sama toode, mis ta oli aastal 2007 (ega tänagi Makroflex-i silti kandvast pudelist ei välju sama koostisega vaht, mis kümme aastat tagasi) ;

c) põrandaküte on kogu aeg sees, mis põranda üsna hästi ära kuivatab (vähemalt vuugisegu värvi järgi otsustades);

d) kuna mul on pesuruum maja teisel korrusel, sis ma olen aeg ajalt heitnud (vaatlusluugi kaudu) pilgu sellele, mis toimub teise korruse põranda all ning mingit tilkumis- või niiskumisjälge seal näha ei ole (5 aastat on ruum olnud kasutusel);

e) lühiajaline testitulemus ei näita midagi pikajalise töövõime kohta nii et kui Toode1 praguneb kolm päeva peale kihi moodustamist, siis ei tähenda see seda, et Toode 2 on säilitanud oma omadused ja töövõime 5 aasta pärast.

Kokkuvõtteks - eks ta üks paras õnnemäng ole, kuid kui töö on tehtud vastavalt kehtivatele nõuetele ja reeglitele, siis on lootus, et "ehk jääb kestma", kuna materjalid ostame me poest nagunii sellistena nagu nad poeletil parasjagu saadaval on.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere! Väga hea teema! Kunagi sajandi algul paigaldasime Soomes enne hüdrotramist just neid:
Vigilan Oy: Humi Kosteusanturi anturit. Palun vaadake Googlíst. Väga kiire on ja pole aega viibimiseks!
Andres
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Andresto kirjutas:Kunagi sajandi algul paigaldasime Soomes enne hüdrotramist just neid:
Vigilan Oy: Humi Kosteusanturi anturit.
Oeh, ja nüüd sa tuled selle teabega :cry:

Oleks need asjakesed

http://www.vigilan.fi/kosteusanturi/hum ... rkatilaan/

Tallinna ehitusmaterjalipoodides riiulitel saadaval olnud, oleksin ma tõenäoliselt mõne nendest ka "sisse müürinud" :banghead:
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

madis64 kirjutas:
Andresto kirjutas:
Oeh, ja nüüd sa tuled selle teabega :cry:

http://www.vigilan.fi/kosteusanturi/hum ... rkatilaan/ ... :banghead:
No jahh, aga ega Sa küsinud ka õigel ajal. Tegel. olen neist asjust siin ja samas, korra-paar isegi jutu üles võtnud, aga keegi ei reageerinud ja nii jäigi.
Järgmist dushi- v. muud ruumi ehitades ära häbene - on veel mõni "pörutav tösiasi".
Aga mul on tunne, et Väiksel Reinul nüüdseks vannitoa ümberehituse soov kadunud ja ilmselt hakkab linnasaunas käima. Nii segaseks olete vaid näiliselt, nii lihtsana tunduva asja ajanud! Andres
Väike Rein
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Väike Rein »

Andresto kirjutas: ...Aga mul on tunne, et Väiksel Reinul nüüdseks vannitoa ümberehituse soov kadunud ja ilmselt hakkab linnasaunas käima. Nii segaseks olete vaid näiliselt, nii lihtsana tunduva asja ajanud...
Jah, nii see ongi.
Ma võin ju iseenda ja kellegi siinse rahustuseks mõned sellised lätakad betooni valada (juba nädala alguses tahaks põranda ära valada)...
...aga mida teen teadmisega, et need mul seal põrandas on?
Ei tahtnud ma ju oma vanale majale Maarjamaa kõige popimat põrandat vaid Taara Targa nõuannet
:cray:

Andresto, kust siin eestis saaksin need andurid ja mõõteaparaati ennast ei tohi kah unustada?
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

[quote="Väike Rein"] ...aga mida teen teadmisega, et need mul seal põrandas on?

Ega teegi, sest neid andureid ei maksa nüüd nii väga südamesse ka võtta. Ei vabasta nende andurite olemasolu,
nõuetekohase hüdroisolatsiooni tegemisest ja olenemat sellest, milline on viimistlusmaterjal: värvitud LUJA´ga,
nagu Madisel (luja on ju küll väga heade omadustega) või plaaditud. Ainus, mis ei nõua hüdroisol.ni, on cartman´i
paigaldatav PVC rullmaterjal, mille liited keevitatakse ja mis on ühtlasi ka hüdro eest. Millise neist materjalist
ka ei valiks, peaks varakult välja mõtlema, sest töökäigus üht teisega asendada, ei pruugi õnnestuda.

Ei me ole Taara Targad, aga loobu neist andureist, sest kui ükskord see masin peaks "pasundama" hakkama" siis on juba häda juhtunud ja tuleb lammutama hakata. Mõtle võimalik lõppmaterjal välja, eks siis saab edasi arutada...
Andresto
Väike Rein
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Andresto kirjutas:
Väike Rein kirjutas: ...Mõtle võimalik lõppmaterjal välja, eks siis saab edasi arutada...
Minu plaan:
Kogu põrand ja duššinurk (1/4 ruumist) plaatimisse. Kõik plaadialune 3xMira 4400.
Ülejäänud seinad ja lagi värviga. Lähen lähiajal Espak'i värviosakonda ja küsin neilt kõige parema vannitoavärvi koos juurdekuuluvate vedelikega kuni "vannitoa kipsplaadini".
;)
Väike Rein
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Kipsplaadi karkass

Karkassi teeks 40cm sammuga. Kas võiksin teha kipsplaadile karkassi puitmaterjalist (vedeleb vabalt pööningul, ei vaja ostmist)?
Hetkel välisseinas must laud, samuti pool siseseintest. Teine pool siseseintest on silikaat - selle plaanis tasaseks krohvida ja plaat otse peale liimida.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Väike Rein kirjutas: ...Kas võiksin teha kipsplaadile karkassi puitmaterjalist (vedeleb vabalt pööningul, ei vaja ostmist)?...
Võib küll ja maha kangutama seda seinalt sul ka keegi ei hakka, aga ise ei julgeks soovitada, sest vannituba on ikkagi kõrgendatud niiskusega ruum ja puit on siiski materjal, millel on omadus ümbritsevast õhust omandada niiskust ja seda uuesti vabaks lasta ehk hakkab mängima ja eksisteerib oht, et sellise "mängimise" puhul võivad kipsplaadi vuukidesse tekkida praod (värvitud osa all).
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Väike Rein
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Tänud, Urmas! Läheb metallkarkass.
Väike Rein
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Aurutõket kipsplaadi alla ei pane!? Ei lakke, ei seina, sest selle asemel on värvi ja plaadi alune hüdro ja toimiv sundventilatsioon!
Kas sain õigesti aru?
:confused:
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

tERE!
Rootsis nt kasutatakse enamjaolt kogu aeg kipskarkass seinte jaoks puitkarkassi ja pole veel kuulnud,et kellegil oleks selle tõttu probleeme olnud.
Plaatimistööd üle Eesti. AIVERIOU@GMAIL.COM
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

onu41 kirjutas:tERE!
Rootsis nt kasutatakse enamjaolt kogu aeg kipskarkass seinte jaoks puitkarkassi ja pole veel kuulnud,et kellegil oleks selle tõttu probleeme olnud.
Ma ei tea kuidas on Rootsis, aga mõned korrad Soomes käinuna mind küll natuke häiris, et seintel sai kõik kiplaadid üle lugeda, nurkades praod, kipslaatide vuugid olid pragudega jnejne. Soomlased ise on harjunud, nende endi elukvaliteeti see muidugi ei halvenda ja on sellega rahul, siis miks mitte. Samas pean tunnistama, et olen ise professionaalse kretinismi ohver. :)
Kas Rootsis on vannitoad samuti värvitud nagu Väikse Reinu tahtmine või plaaditud?
Urmas
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

Rootsiga seoses, meenus 97-98 aasta talv. Kui olime töödega jõudnud dushiruumide ja pelleriteni siis majaomaniku ehitusjärelvalve või kuidas teda ka ei kutsustud, soovitas kõik need ruumid, nii seinad (kips), kui põrandad (PLP), katta PVC´ga.
Ütles nii, et kunagi ei tea, mis seal plaaditud pinna taga, nii ca 20 aasta järel juhtub. Juhtus aga nii, et ei kulunud 10-ki aastat, kui Rootsis hakkasid kipsid hallitama. Toodigi PVC, mille liimisime seina ja põrandale, vuugid aga keevitasime. Peale läks siis plaat.
Andres
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Lugemata postitus Postitas cartman »

Andresto kirjutas:Rootsiga seoses, meenus 97-98 aasta talv. Kui olime töödega jõudnud dushiruumide ja pelleriteni siis majaomaniku ehitusjärelvalve või kuidas teda ka ei kutsustud, soovitas kõik need ruumid, nii seinad (kips), kui põrandad (PLP), katta PVC´ga.
Ütles nii, et kunagi ei tea, mis seal plaaditud pinna taga, nii ca 20 aasta järel juhtub. Juhtus aga nii, et ei kulunud 10-ki aastat, kui Rootsis hakkasid kipsid hallitama. Toodigi PVC, mille liimisime seina ja põrandale, vuugid aga keevitasime. Peale läks siis plaat.
Andres
Kas saan õigesti aru, et PVC oli hallituses syydi?
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Vasta