Turu solkimine

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Re: Turu solkimine

Lugemata postitus Postitas maik »

Konkurents kirjutas:Kogu foorum on nõus asjaoluga, et makse peab maksma, kuid ainult üks mees ei taha sellega leppida
Tuleta mulle meelde kuna, kus olen väitnud, et makse ei pea maksma?
Konkurents kirjutas: Isik kes arvab, et tema tehtud lepingud on teistest seadustes üle
Järjekordselt valesti tõlgendad, ettevõtjana peaksid teadma, et korraliku ja sisutihedat lepingut ei kanguta miski.
Konkurents kirjutas: Makse ei maksa, solgin turgu ning siis veel olen uhke selle üle ja targutan ka pealekauba.
Järjekordne sinu foobia!
Minu maksud on makstud, turgu ei solgi, uhke olen ma nii-ehk-naa.
Huvitav kes siin siis targutab? Julgesin avaldada arvamust, tõin näitena skeemi (mille toimimist saa ise tõestasid) ja nüüd on vaja keegi risti lüüa, sest me oleme ju kõik nii targad.
Minu toimetamised ja koduleht ei haaku absoluutselt teemaga.
Kui argumendid otsas võiks ju närvi puhata, mitte ronida libedale teele ja kellegi üle kohut mõistma asuda.
Huvitav kus sinu tehtuid töid saaks vaadelda ja mis masti ausa konkurendiga tegu on?
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Külaline kirjutas: Maksuseadused lülituvad mängu vääramatult ja alati (nagu surm). Ehk olgu lepingu pealkirjaks kas või "Antsu ausõna" ning tasu maksmine küttepuudes või ussimunades, maksuamet võtab ikkagi oma.
Kes viitsib, saab lugeda ja veenduda, et ei ole ilmas eksimatuid inimesi ja MTA pekstakse tihti madalamaks kui muru.
http://www.maksumaksjad.ee/modules/AMS/ ... storyid=23
Erinevalt kuivadest seadustest on igal lahendusel selgitus jne.
:jooma
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

maik kirjutas:... Järjekordselt valesti tõlgendad, ettevõtjana peaksid teadma, et korraliku ja sisutihedat lepingut ei kanguta miski ...
Erinevate tõlgendusvormidega Lepingud ei ole korralikud ega sisutihedad! Leping peab olema üheselt mõistetav ja arusaadav mõlemale poolele! Seadus(t)ega vastuolus olevad Lepingud on õigustühised!
Ühe kliendiga, kus materjalidega varustamine toimus Tellija poolt kirjutasin Lepingusse punkti, et Töövõtjana ei anna garantiid Tellija poolt soetatud materjalidele ja oi, kuidas taheti mul seda punkti välja puksida ja kui ei saanud, siis püüti ümber sõnastada igatepidi, aga jäin siiski omale kindlaks, et see minu lause on igatepidi üheselt mõistetav. Lühidalt öeldes püüti täisgarantiid mulle pähe määrida. Tellija oli juriidilise haridusega. :)
Urmas
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Külaline kirjutas: Erinevate tõlgendusvormidega Lepingud ei ole korralikud ega sisutihedad! Leping peab olema üheselt mõistetav ja arusaadav mõlemale poolele! Seadus(t)ega vastuolus olevad Lepingud on õigustühised!
Urmas
Nõus.
Selgitan veelkord; meie poolt vaieldavas skeemis lepivadki kaks osapoolt täiesti "seaduslikult" kokku selles, et kelle kanda jäävad "maksud".
Keegi kolmas osapool ei saa kahelda maksuseadusega selle leppe õigustühisuses, sest Jaani tahe makse maksta on must-valgel kirjas. Ja skeemi toimimist on vähemalt korra tõestatud.
Külaline
külaline

Maiki pandud viite sisu räägib maikile vastu :roll:
12.10.2011
Kohus selgitab tsiviilasjas, et kohustus maksta saadud elatiselt tulumaksu tuleneb maksuseadusest ja seda kohustust ei saa poolte kokkuleppel muuta
12.06.1997
Tsiviilasjas selgitab kohus, et töölepingus kokkulepitud töötasu sisaldab tulumaksu ning tulumaksukohustust ei saa poolte kokkuleppel üle anda tööandjale
Ehk makse ei saa kokkuleppega üle anda ega ka vältida.
Imelik.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Külaline kirjutas: Ehk makse ei saa kokkuleppega üle anda ega ka vältida.
Imelik.
Kes räägib vältimisest?
Sinu toodud viited on kardinaalselt mõõda! Olen korduvalt rõhutanud, et tavainimene ei saa lambist külge pookida erinevatele kaasustele erinevaid seadusi ja lahendusi, tulemus on sama nagu naabrile hambaravi osutamine koos pimesoole demontaaziga.
Veel üks MTA ämber ja kui tähelepanelikult loed siis näed enda linkide mõttetust.

http://www.maksumaksjad.ee/modules/smar ... võtuleping

Palun mitte seostada jälle üks-ühele J&J skeemiga.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Ehk on saabunud aeg jätta maik oma mulli sisse edasi toimetama - siin paaril viimasel postitustelehel on järeltulevatele lugejapõlvedele juba piisavalt folkloori ja lugemismaterjali kokku kogunenud :scratch:
Külaline
külaline

Väärib tähelepanu, et ühe ehitusala meister viitsib siin veel ilmselt siidikäppadega pikalt mokalaata pidada. Respekt, nii öeldaks tavaliselt minu erialases foorumis ja mis kõige tähtsam, ei minda isiklikuks. Muidugi, need pole ka eestlased :lol:
Oleks meil selliseid ehitusmeistreid rohkem!

taastaja
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Minu arvates oled sina madis siin paaril viimasel lehel, ämbrid jalgade-otsas, rehalt-rehale üritanud kekselda ja
kogu aeg isiklikuks minnes.
Vahest loodad MTA-lt medalit saada, nn. nende tulihingeline fänn ja huvide kaitsja.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Urmas kirjutas:Kas Soomes eramaja ja korterite omanikud ei saa mitte tuludeklaratsioonis maha arvestada kuludena oma maja/korteri ehitusel-renoveerimisel tehtud ja tõestatavad (ametlikud) mingi osa investeeringust?
Selline värk seal on jah. Tööraha (firmad esitavad arve kus materjal ja töö eraldi kirjas mitte "maja katuse vahetus-10000€.") saab teatud osas maksustatavast tulust maha arvata. Hetkel ülempiiriks 2000 € inimese kohta ehk perel 4000 € http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakka ... usvahennys . See arvestus tiba keerulisem aga kui huvi siis siin saab kalkulaatorit "näppida" https://www.etera.fi/FI/VAKUUTA_VERKOSS ... ennys.aspx Kõlbulike tööde nimekiri http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakka ... tyot(9231)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Väärib tähelepanu, et ühe ehitusala meister viitsib siin veel ilmselt siidikäppadega pikalt mokalaata pidada.
Esmalt "aitäh" "komplimendi" eest aga .... ah ei viitsi.
Külaline
külaline

rokikas kirjutas:
Külaline kirjutas:Väärib tähelepanu, et ühe ehitusala meister viitsib siin veel ilmselt siidikäppadega pikalt mokalaata pidada.
Esmalt "aitäh" "komplimendi" eest aga .... ah ei viitsi.
Sina ka ....jumal tänatud! :shock:

taastaja
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

rokikas kirjutas: Esmalt "aitäh" "komplimendi" eest aga .... ah ei viitsi.
Rokikas, ei tasuks minust nii halvasti ka arvata, see siiras aitäh on juba edastatud.
Külaline
külaline

Ei ole ehitajad ainukesed, kes turusolkijatega hädas. http://www.tarbija24.ee/1144686/ripsmet ... inni-panna
Kommentaaride järgi otsustades võib varsti ka EV oma eksistentsi lõpetada.
Külaline
külaline

"Murakas :
1. Ametkonnad võiks oma palka nüüd välja teenima hakata ja jälgima reklaamkuulutusi kodutegijatest internetikeskkondades. Kontrollima, kes täidab seaduseid ja kes mitte.
2. Selle tulemusena lõpetavad kodutegijad töö oma kodus või registreerivad ennast ära ning maksavad makse.
3. Selle tulemusena peavad ka kodutegijad tõstma hinda.
4. Selle tulemusena saab lõpuks palgata ka neid inimesi tööle, kes tahaks salongis tööd teha, aga ei oska / taha ettevõtet juhtida.
5. Selle tulemusena hakkaks raha rohkem ringlema.
6. Selle tulemusena saaks me ühel päeval ka ehk arstidele ja õpetajatele paremat palka maksta ja me ei peaks Eestist ära minema?
KÕIK algab rohujuure tasandilt. Ja seni kuni me ISE lambad oleme ja aasime "ripsmetehnikute" (kes kurat need veel on!?) või "35 euroste hindade" kallal, märkamata et hindade allalöömisega teeme me omale kahju - seni me peamegi nälgima ja koogutama turisti ees, kes on meile kui jumala õnnistusena siia saadetud.
Ka mina olen iluteeninduse alal, aga olen kindel, et sama "turumajanduslik" olukord on ka muudel erialadel. Eestlane on lihtsalt nii lammas, et ei võta sõna. Seega - mul on hea meel, et keegi lõpuks minuga arvamust jagab ja ma ei ole üksi mõrd, kes teistele liiga teeb."

"Oh teid :
Kurat, 2/3 siinsetest kommentaatoritest on ikka väga kaheperselised olevused. Ise nõuate alampalga tõusu, suuremat pensioni ja muid hüvesid riigilt, aga kui üks kontingent ei soovi maksta kasvõi pisukesti lõivu selle hüvanguks ja teine osa kiidab takka ja soosib taolist tegevust, siis pole ime, et osad tahavad siit ruttu-ruttu varvast lasta. Mille arvelt need hüved peaksid tulema? Teil, soosijatel tuleks tulevasest pensionist mingi % maha kraapida ja elage vanaduses oma kokkuhoitud raha eest või küsige pensioni nendelt, kellele te mustalt maksite."
:good:
Külaline
külaline

Naiivsus kuubis. Ükskõik kui palju raha riigile ära anda - tal saadanal jääb sellest alati väheks. vähemalt hetke poliitilise süsteemi ja üldise majandusruumi valguses. Ministeeriumid paisuvad, igasugu ametkonnad paisuvad, juhtkonna palgad tõusevad jne. Olen ise küllaltki lähedalt näinud, kuidas käib elu ühes, no ütleme ametkonnas. Igal aastal nõutakse raha juurde riigi käest. Isikkoosseis suureneb pidevalt igasugu nõunike nõunikest ja muust taolisest ballastist. Et olla kindel oma ettevõtmise edasises vajalikkuses, siis ilmub ajakirjanduses tihtipeale valulikke röögatusi ja sotsialistlik-utopistlikke raporteid. Nüüd lasevad veel omale uue maja ehitada ja hakkavad seda ehitajalt rentima. Nn.töö mida seal päevast päeva tehakse, seisneb erinevate ettevõtete peedistamises. Oma ülesanded saavad nad meie kalli riigi käest, ehk sisuliselt teostatakse tellimus maksumaksja rahadega. Mina sellist teenust omale tellinud ei ole. Sina ka ilmselt mitte. Ja selliseid "vajalikke" asutusi on lademetes. Tegeletakse mitte millegagi, kõigi meie arvelt.

Kuna on selge, et taoline süsteem vajub üsna pea oma raskuse all kokku, siis ei ole mingit mõtet seda agooniat pikendada. Las nad siis toimetavad seal omi asju aga selge see, et mida rohkem neid oma ausa maksumaksmisega toetada, seda kauem see jama kestab. Parem maksan töö teostajale veidi rohkem ja saan ehk korralikuma töö selle eest. Ei tõuse ausast maksumaksmisest politseinike ega õpetajate palgad, ei pensionid ega lastetoetused. Kui, siis väga minimaalselt, aga see pole kindlasti väärt oma higi ja verega teenitud närustelt kopikatelt pea poole äraandmist selle eest, et saan siin oma elu elada. Kui härrastele ei sobi, siis tõepoolest, tuleb kaabut kergitada ja leida koht, mis on parem, ausam ja ilusam. Kasvõi venemaale minna.

Ei kutsu kedagi üles maksude mittemaksmisele - see ei ole ka paraku võimalik. Ostes kasvõi ühe tikutopsi,olen ma juba seda paisuvat ja igast otsast kärisevat süsteemi toetanud, kui just salatikke ei juhtu ostma. Viimasel ajal pole juhtunud. Riik üritab alati võtta sealt, kust seda võimalikult lihtsalt teha õnnestub - tavalise inimese käest. Paadunud miljardär teab väga hästi, kuidas maksusid optimeerida ja usun, et samamoodi ei tule pudelikorjamisest elatise teenijale silla alla maksuametnik seda vähestki ära võtma. Selge on see, et maksud olid, on ja jäävad. Proovigem siiski inimväärikus säilitada.
taksidermist
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

See on tulemus kui kähriku asemel oma pea täis toppida.
Head teed!
Külaline
külaline

rokikas kirjutas:See on tulemus kui kähriku asemel oma pea täis toppida.
Head teed!

Rokikas, miks saa nii tige oled? See ei sobi sulle!

taastaja
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Juu ma siis olen kuri inimene. :oops:
Ja nii loll olen ka et olen 100% nõus nende artikli juurest siis kopeeritud kommentaaridega. Ja ka olen rahul et meil on Eesti Vabariik vaatamata kõikidele tema "kasvuraskustele".
Ja ma tahaksin selle "külalise" (Naiivsus kuubis) kutsuda KL maleva koosolekule kus osalevad realiikmed. Seal võiks see siine anonüümne riigikukutaja ning teiste kulul elav "rehepapp" tutvustada oma ideoloogiat avalikult ning oma näoga.
Vot nii halb inimene olen! :beee:

Või lihtsalt olen liiga palju siinse teema üle mõtelnud ning liialt tõsiselt seda "maailmaparandamist" võtnud. :blush: :bye:
Külaline
külaline

Kuna emotsioonid on siin laes, kell saab varsti 10, tulemas on presidendi vastuvõtt ja delfi avaldas "uudise";
siis kuulub siia juurde (minu arust) väike muusikaline vahepala. ;)
Imelik.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Paraku pole selle riigikukutaja jutu kohta öelda muud kui, et ega ta ei valeta.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Nii et maksame võimalikult vähe makse ja ootame kuni riik kokku kukub. :scratch:
Kui selline on fox populi siis on siinne 23 lk. vaid tühi mokalaat tõesti.
An-Neljas
külaline

Lugemata postitus Postitas An-Neljas »

vox

Laat jah. Suurim mass turu solkijatest selliseid asju ei loe. Sest ei ole antud..
Kellele on antud, suudab midatahes sõnadesse panna.

Kes ei tõmba, sellel on üsna tõenäoliselt mingi seljatagune, et turul hakkama saada ja püsida.
Aga ma ei taha neist asjust sõnu juurde siia teha.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

rokikas kirjutas:Nii et maksame võimalikult vähe makse ja ootame kuni riik kokku kukub. :scratch:
Roki, vanarahvas teab rääkida, et lolliga vaidlemisel on üheks halvaks tulemuseks see, et pealtnägijad ei suuda mõne aja pärast enam aru saada, kumb on suurem loll - kas see "tõeline loll" või see, kes temaga vaidleb ja püüab teda tema loomuomasest lollusest hoolimata targaks teha :hello:

Aga mis kõigisse neisse igas teises netikommentaaris "aga mina lähen nüüd siit kohe minema"-kilkajatesse puutub, siis loodus tühja kohta ei salli ning teist omandi tagastamist viisil nagu 90-tel juhtus tulevikus kindlasti olema ei saa.
-riigikukutaja-
külaline

Lugemata postitus Postitas -riigikukutaja- »

Mnjaa, rokika ega ka teiste foorumlaste arvel ei ole elanud. Makse olen maksnud kombekalt seni ja teen seda olude sunnil arvatavasti ka edaspidi. Kaitseliidu koosolekule asja pole olnud. Kui on huvi, siis võin ju tulla mõnele koosolemisele esinema küll, ainult et mida ma seal oskan rääkida või ütelda. Pole eriline avalikkuses esineja tüüp pealekauba. Selline piinlik tunne on, et rääkisin kogemata välja mõne tähtsa saladuse, millest lehed ei kirjuta? Enam ei tee siis, kui härra omakaitsemees nii nõuab.
Sinu jutust õhkus läbi nagu mingit füüsilist ähvardust? Et tule ja räägi ja pärast...Võibolla sain valesti aru ja see lihtsalt tundus.

Kui sul endal asjad ehk kõige paremini ei lähe, kas siis maksab teisi selle eest peksta? Pasa sees oleme kõik ühtemoodi. Kogu euroopaga. Rääkimata meie väikesest armsast eestist. Nii ilusaid rukkililli pole kusagil mujal. Ja nii maitsvaid suitsupääsukesi koduõlle kõrvale krõbistamiseks. Ja nii sinist taevast ja kobedat mulda. Kahjuks on seoses euronormide arutu täitmise ja muu sarnasega vana hea eesti asi ära lõrtsitud. Õnneks tehakse nüüd korralik ERM, et tulevikus siinsed elanikud meie tegemistest aimu võiksid saada. Hetkel on €liit tulnud, et jääda ja pigistada siit lõpuks välja see viimanegi. Me maksame maksu ja kõigil läheb iga päevaga paremaks. Andke oma raha siia, sest ainult meie teame, kuidas seda ÕIGESTI kasutada, võite veel endale muidu viga teha mammonaga. Homme on kindlasti parem, kui oli täna ja nii edasi. Kahjuks ei kõla see jutt just väga veenvalt. Väike pilk lähiajalukku näitab, et viimase saja aasta jooksul oleme üle elanud vähemalt viis poliitilist süsteemi, mis kõik oma tuleku hetkel on kehastanud viimase instantsi tõde ja lubanud jääda igaveseks. Kas peab üles loendama? Olgu. Vene tsaaririik - I Eesti vabariik - NSVL - Kolmas Reich - NSVL - II Vabariik - €liit. Kuhu edasi? Konfõderatsioon? 1984? Islamivabariik? Kõik variandid on võimalikud kahjuks.

Aga tõepoolest, pange parem oma paragraafidega üksteisele vastu päid ja piki kodaraid edasi, kui nii hea hakkab. Mina aga võtan head kuivad õled pea seest välja ja lähen topin vahepalaks ühe toreda kähriku täis. Teeb vähemalt miskit kasulikku. :hello:
Vasta