Soojustus kipsi alla?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Einar
külaline

Soojustus kipsi alla?

Lugemata postitus Postitas Einar »

Korteris remont pooleli ja nüüd on aeg hakata tegema siseviimistlust. Tegemist siis 1990-ndatel ehitatud kolmekordse kivimajaga, millel välisseinad veel soojustamata.
Ehitusmees, kes mul ilmselt hakkab siseviimistlust tegema, ütles, et mõnele seinale tuleb ilmselt panna ka karkass peale, et saaks sirgem. Ja selle karkassi peale siis kipsplaat. Ta ütles, et karkassi vahele võib panna õhukese kihi (50mm) villa (hetkel räägime mitte korteri enda vaheseintest vaid välisseinast). MIna aga olen palju siit lugenud siseseinte soojustamise negatiivsetest mõjudest (niiskus, hallitus jne). Samas tundub ka veidi imelik, panna seinale karkass ja see siis seest tühjaks jätta. Mis on teie arvamused?
Lisaks küsimused:
* kui soov panna kõikidele seintele kipsplaat, kas siis peab kindlasti all olema karkass või võib ka otse betoonseinale plaadid kinnitada (eeldusel, et sein on sirge)?
* kas kogu korteri kipsplaadi alla panemine on õige samm või kaasnevad sellega pikemas perspektiivis mingid riskid? Tahaks kipsi panna just seetõttu, et siis saab seinad ilusad sirged ning sinna on mugav värvi või tapeeti kanda. Hetke seinad on nagu nad on - mingi krohv peal ning selle peal siis mingi vanakooli tapeet (mitu kihti loomulikult).

Tänan, kes viitsib vastata.
Nicolas911
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Re: Soojustus kipsi alla?

Lugemata postitus Postitas Nicolas911 »

Välisseina soojustamine seest poolt ei ole ikka vist väga hea idee. Küll ei tea täpseid arvutusi, kui palju see 5cm villa kastepunkti võiks sissepoole liigutada, aga kui kindlalt ei tea on kindlam mitte riskida. Pärast uuesti tegemine hulga keerulisem.

Kui aga su meistrimees peab vajalikuks kipsi sinna seina panna, siis saab seda teha nii kipsi liimi, vahu kui ka näiteks mp-75`ga. Viimasega olen ajanud sirge(ma)ks ka seina millel ühe plaadi kohta 4cm kõikumist.
Vasta