Avatud elektriturg - minu esimene leping
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 8 korda
Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping
Lugemata postitus Postitas tommy4 »
Võrdlesin eraldi ka päevase ja öise elektri hindasid :
päevane enne : 4,09 s; nüüd : 6,43 s. Hinnatõus : 57,2%
öine enne : 1,896 s; nüüd : 5,15 s. Hinnatõus : 171,6%
Hinnad on koos käibemaksuga.
Üks huvitav asi veel : kui detsembris oli arve peal ampripõhine võimsustasu ehk nn. peakaitsme maks nii elektrienergia (12,80€+k.m.) kui ka võrguteenuse (15,60€+k.m.) juures, ehk siis maksustati peakaitsme tasu topelt, siis jaanuaris on see maks ainult võrguteenusel (16,80€+k.m.) . Peakaitse on mul 40A.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Need kaks tasu on minu arusaamise järgi ikka sisult erinevad - võrguteenuse kaitsmetasu on "abonenttasu", elektrihinnas olev "ampripõhine võimsustasu" on üks komponent sellisest kauba hindlusmeetodist, kus klient soostub maksma mingi osa kauba hinnast sõltumata tegelikust tarbimisest, mille järel ülejäänud osale tarbitust rakenduvad "eritariifid" (väheke analoogne mobiilside mahupõhiste internetipakettidega).tommy4 kirjutas:Üks huvitav asi veel : kui detsembris oli arve peal ampripõhine võimsustasu ehk nn. peakaitsme maks nii elektrienergia (12,80€+k.m.) kui ka võrguteenuse (15,60€+k.m.) juures, ehk siis maksustati peakaitsme tasu topelt,
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas el.küte200m2 »
päev 2014 kwh
EE üldteenuse kogusumma 495.89 € ehk siis koos käibemaksu, aktsiisi, rohelise ja ampritasudega
11,71 senti/kwh
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Sa maja soojustamise peale ei ole mõelnud? Mul üle 200m2 maja, 5 inimest ning arved on poole väiksemad (maaküte).el.küte200m2 kirjutas:öö 2220 kwh
päev 2014 kwh
EE üldteenuse kogusumma 495.89 € ehk siis koos käibemaksu, aktsiisi, rohelise ja ampritasudega
11,71 senti/kwh
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
180m³ on tõesti päris väike - umbes 70m².Külaline kirjutas:maja jällegi 180m3 suur
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Ja palun tasuvusarvutust, palju maksab 200m2 maja viimine maakütte peale ja veel lisa soojustamine, millal see nende numbrite puhul ennast ära tasub?Külaline kirjutas:Sa maja soojustamise peale ei ole mõelnud? Mul üle 200m2 maja, 5 inimest ning arved on poole väiksemad (maaküte).el.küte200m2 kirjutas:öö 2220 kwh
päev 2014 kwh
11,71 senti/kwh
Ära näe vaeva, enne amortiseerub maapump, kui see majanduslikult ära tasuks.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas el.küte200m2 »
mul oli puude kulu 0, palju sul oli?Külaline kirjutas:Mul on maja jällegi 180m3 suur, kah 5 inimest. Elektriarve 4x väiksem (120), ahjuküte. Siiski olen ka soojustuse peale mõelnud.
-
- külaline
Kas on võimalik elektri hind alla 10 sendi ajada? Alla 9?
-
- Ehituspenskar
Sa mõtled ikka elektrit koos võrguteenusega?Külaline kirjutas:Kas on võimalik elektri hind alla 10 sendi ajada? Alla 9?
-
- külaline
keskmine puude kulu kuus (terve aasta keskmine) on umbes 20 eurot.el.küte200m2 kirjutas:mul oli puude kulu 0, palju sul oli?Külaline kirjutas:Mul on maja jällegi 180m3 suur, kah 5 inimest. Elektriarve 4x väiksem (120), ahjuküte. Siiski olen ka soojustuse peale mõelnud.
Lugemata postitus Postitas msaviste »
Tsiteerin madis64 poolt juba korra tsiteeritut.madis64 kirjutas:Miks nüüd kohe "tüng" - "elektri hind" teemas ( viewtopic.php?f=8&t=38361 )on tkko kirjutanud mingi börsihinna jupi jagu kõrgemaks:Küülaline kirjutas:Samuti EE Kindel Tüng.
Minul tunniarvestusega börsihind+0,26 senti/kWh
589 kWh 5,46 senti/kWh
, nii et nutmiseks nagu palju põhjust tänaseni veel ei paista
See "kohustuslik eestlase masohhism"![]()
![]()
Tundub, et kasutajal tkko on juba tunniarvestusega arvesti. Selle kohaselt ei ole tõesti väga mõtet asjaga kiirustada. Kõikidel siinkõnelejatel on olnud elektri hinna osa madalam kui temal.
Samas eile suhtlesin 1 EE inimesega, kes tunnistas, et Elektrilevi alles töötab välja lõplikke tingimusi alla 64A peakaitsmega klientidele tunniarvestusega arvestitele üleminekuks.
-
- külaline
kes kellele saadab arve
millal saadab arve ja kuidas
kuidas lõpetada lepingut ja kuidas alustada uut
kuidas vahetada paketti jne.
ligipääsud andmelaole ja andmelao kasutamise reeglid
JNE. JNE. JNE.
need on kõik toored lahendused ilma valmis metoodikata
teada oli el. turg avaneb ja seda juba aastaid ette sest seda lükati edasi seega need aastat imeti pöialt ja jäeti kogu asi viimasele minutile ehk isegi juba selleks ajask kui asja reaalselt peaks vaja olema
majandusministeerium ja konkurentsiamet on selle eest samuti vastutatavad nagu ka EE / elektrilevi.
rääkimata siis inimesele arusaadavalt asja selgitamisest - aga see oleks olnud liiast sest tagantjärele on näha, et nad pole selleks võimslised olnud.
punt käpardeid.
TEISALT inimesed vaadake numbrit ja siis mõne teise ettevõte numbrit või teise paketi numbrit - hinnanumbrit ja halamiseks pole põhjust vahe on ju marginaalne üksikutes sentised. bensiini hinna kõikumine tanklas on kõigile paratamatus arusaadav ja mis veel vähemalt ei ulu keegi iga päev telekas ja raadios miks see elekter siis niipalju erilisem on ? ja bensiini/diislit tarbime me kõik see on iga toote ja teenuse hinnas sees.
-
- külaline
madis64 kirjutas:Sa mõtled ikka elektrit koos võrguteenusega?Külaline kirjutas:Kas on võimalik elektri hind alla 10 sendi ajada? Alla 9?
jah, ikka. Ja ka koos maksudega. oma kulu ühesõnaga
-
- külaline
Jah, sest ainult maaküte maksab - katla, ahju või elektrikütte paigaldamine on ju tasuta.Külaline kirjutas:Ja palun tasuvusarvutust, palju maksab 200m2 maja viimine maakütte peale ja veel lisa soojustamine, millal see nende numbrite puhul ennast ära tasub?Külaline kirjutas:Sa maja soojustamise peale ei ole mõelnud? Mul üle 200m2 maja, 5 inimest ning arved on poole väiksemad (maaküte).el.küte200m2 kirjutas:öö 2220 kwh
päev 2014 kwh
11,71 senti/kwh
Tänapäeva inimesel on maja ehitamisel kaks varianti - katel või maaküte, hind on samasse auku. Nüüd on ainuke küsimus selles kas inimesel on puud omast käest võtta (endal suur mets) ja kui palju ta hindab oma aega ja mugavust. Samuti tulevad mängu pisemad faktorid nagu kui paikse eluga inimene on, kas on talvisel ajal võimalik iga päev kodu kütta või peab vahepeal kuskil reisima.
Ühesõnaga minu ainuõige valik oli maapump, kui kellelgi on teisi mõtteid (koos viisakate põhjendustega) siis kuulan hea meelega.
(Ahi jäi valikuvariantidest välja kuna meeldib ühtlane soojus ja soe põrand, Ühe räigelt kuuma objekti omamine keset tuba ning temperatuurideerinevus toa erikohtades 10 kraadi on nagu eelmise sajandi lahendus.)
-
- Ehituspenskar
Su jutt käib ka nagu eelmise sajandi alguse hõreda palktare kohta - uue maja ehitamisel peaks sellise temperatuurivahe saavutamine toa eri kohtades isegi ahjukütte puhul paras kunsttükk olemaKülaline kirjutas:Ühe räigelt kuuma objekti omamine keset tuba ning temperatuurideerinevus toa erikohtades 10 kraadi on nagu eelmise sajandi lahendus.

Kui sa veel hr kaminahjult suvatsed ahju tellida, siis tema lubab sulle kõikumist ööpäevas poolteist...kaks kraadi.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Eelmine kuu oli 0,09866
Öö/päev peaaegu võrdsed. Seega maksan mingite troppide "me oleme nüüd kah vabal turul tegijad" idiootsuse eest lihtsalt 12% rohkem.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- külaline
Vau, härra kaminahi suudab ehitada ahju mis füüsika reegleid eirab!madis64 kirjutas:Su jutt käib ka nagu eelmise sajandi alguse hõreda palktare kohta - uue maja ehitamisel peaks sellise temperatuurivahe saavutamine toa eri kohtades isegi ahjukütte puhul paras kunsttükk olemaKülaline kirjutas:Ühe räigelt kuuma objekti omamine keset tuba ning temperatuurideerinevus toa erikohtades 10 kraadi on nagu eelmise sajandi lahendus.![]()
Kui sa veel hr kaminahjult suvatsed ahju tellida, siis tema lubab sulle kõikumist ööpäevas poolteist...kaks kraadi.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- Ehituspenskar
Aga äkki tal on "oma füüsika"Külaline kirjutas:Vau, härra kaminahi suudab ehitada ahju mis füüsika reegleid eirab!

-
- külaline
Kuna meeldib ühtlane soojus, kütab minu maja kaminahiahi, sooja põranda annab 33mm kuuse laudpõrand. Veel meeldib õhtul kaminahjus elusat tuld nautida ja leivaahjus hõrgutisi küpsetada ja vahel on hea leso peal niisama lesida ja ennast soojendada. Seda ei asenda ükski soojaks köetud elutu põrand, seda peab kogemaKülaline kirjutas:Jah, sest ainult maaküte maksab - katla, ahju või elektrikütte paigaldamine on ju tasuta.Külaline kirjutas:Ja palun tasuvusarvutust, palju maksab 200m2 maja viimine maakütte peale ja veel lisa soojustamine, millal see nende numbrite puhul ennast ära tasub?Külaline kirjutas:Sa maja soojustamise peale ei ole mõelnud? Mul üle 200m2 maja, 5 inimest ning arved on poole väiksemad (maaküte).el.küte200m2 kirjutas:öö 2220 kwh
päev 2014 kwh
11,71 senti/kwh
Tänapäeva inimesel on maja ehitamisel kaks varianti - katel või maaküte, hind on samasse auku. Nüüd on ainuke küsimus selles kas inimesel on puud omast käest võtta (endal suur mets) ja kui palju ta hindab oma aega ja mugavust. Samuti tulevad mängu pisemad faktorid nagu kui paikse eluga inimene on, kas on talvisel ajal võimalik iga päev kodu kütta või peab vahepeal kuskil reisima.
Ühesõnaga minu ainuõige valik oli maapump, kui kellelgi on teisi mõtteid (koos viisakate põhjendustega) siis kuulan hea meelega.
(Ahi jäi valikuvariantidest välja kuna meeldib ühtlane soojus ja soe põrand, Ühe räigelt kuuma objekti omamine keset tuba ning temperatuurideerinevus toa erikohtades 10 kraadi on nagu eelmise sajandi lahendus.)

Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu