Majja küttesüsteemi valimas

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline
külaline

Re: Majja küttesüsteemi valimas

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Pikalt külmade ilmadega tarbivad kõiksugused küttemeetodid rohkem kütust (raha!) :scratch:
msaviste
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas msaviste »

Kas ametnikud on konkreetselt kirjalikult keelanud maakütte torustiku paigalduse või on see üks neist "vallas ehitusspetsialist rääkis" olukordadest.
Omast üle aastasest kogemusest soovitan samuti maakütet. Ei saa küll kiidelda niivõrd ökonoomsete näitajatega kui Laurit või Alexx puhul, aga soodne ja mugav igapäevaseks kasutamiseks on maasoojus igaljuhul.
Maja kütab ja sooja vee tagab Thermia Diplomat TWS 10kW ja 580m horisontaalset pinnasekollektorit.
Külaline
külaline

msaviste kirjutas:Kas ametnikud on konkreetselt kirjalikult keelanud maakütte torustiku paigalduse või on see üks neist "vallas ehitusspetsialist rääkis" olukordadest.
Omast üle aastasest kogemusest soovitan samuti maakütet. Ei saa küll kiidelda niivõrd ökonoomsete näitajatega kui Laurit või Alexx puhul, aga soodne ja mugav igapäevaseks kasutamiseks on maasoojus igaljuhul.

Millele tuginedes vald üldse saab maakütte torustiku paigaldust keelata?
Külaline
külaline

näiteks põhjavee kaitsele või kõrghaljastuse rikkumatusele vms.
meenutuseks, et põhimõtteliselt on ju asi nii et labida sügavusel võid ise sonkida ja kõik tegevused sügavamal peab niikuinii saama kooskõlastuse.

niisama pole mõtet omavalitsusse plõksima mina ja eriti pole mõtet räuskama hakata ja rind kummis oma õigust nõuda
nendega saab vaid läbi paberite asju ajada - teed korraliku projekti koos igasuguste ekspertarvamuste ja vajadusel keskonnmõjude hindamise aktide jms. ning siis ootad nende ametlikku kaalutletud ja põhjendatud vastust.
Külaline
külaline

Tere
Ise valisin küttesüsteemiks tahkelkütusel töötava katla koos akupaagiga ja ei kahetse. Kogu süsteem maksis krooniaja lõpul 100000.
Selle sees oli kogu katlamaja ja radiaatorid kahel korrusel. Radiaatoritesse minevat vett juhib automaatika läbi 3-T ventiili. Saab teha temp. alandusi näiteks öösel ja seeläbi energiat kokku hoida.
Kindlast peavad sellist süsteemi paljud väga töömahukaks, kuid mina nii ei arva. Kui puudega mässasin siis tsipa oli jah. Nüüd olen viimased aastad kütnud puitbriketiga. Ostan seda suurtes ca. 1 tonnistes kottides. Hind on siin minukandis 110 euri/t. Briketi ladustamine salve võtab ca. 1h aega. Kütmine koos tuha eemaldusega võtab päevas ca. 0,5 h aega. Ahi briketti täis ja põlema, kuskil kahe tunnipärast viskan veel natuke peale ja akupaagi temp. on lõpuks 70 kraadi. Sellest piisab, et -10 kraadi juures järgmise õhtuni välja vedada. Tuhka eemaldan imuriga, ei mingit tolmu. Katlamajas käin toimetamas linnariietega.
Saan põletad igasugu remondi käigus tekkinud puitu, mida varem oleks pidanud minema viskama. Samuti paljud sõbrad tuttavad toovad mulle oma puidukraami, mis remondi või ehitusetegevuse käigus üle jäänud. Võtan kõik lahkesti vastu. Ajakulu küll on selle tükeldamisel aga see on mulle ju tasuta energia.
kaarel40
külaline

Lugemata postitus Postitas kaarel40 »

Ise ostsin kunagi ca.8 aastat tagasi Thermia maasoojuspumba ja olen selle investeeringuga üli rahul.
Pump tuksub siiani ja on oma investeeringu võrreldes ükskõik millise muu kütteliigiga minu jaoks kindlasti tagasi teinud. NIBE pumbad on ka päris head kui niipalju, kui mina tean alustati esimese maasoojuspumbana eestis Thermia müüki. Ehitamas ka just uut maja ja tegelen just maasoojupumba valikuga, teen ikka valiku vist Thermia kasuksm, nüüdsest küll ei müü seda enam Movek vaid Citykliima ja mõned teised diilerid vist.Edu küttesüsteemi valikul.
Vasta