Peale- ja tagasivool kortermajas

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
vabrik
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Peale- ja tagasivool kortermajas

Lugemata postitus Postitas vabrik »

Selline probleem siis: tagasivoolu torul on mingi survevoolik vahel ja tahaks selle ära vahetada, sest natuke immitseb läbi ja kardan et ükskord lööb puruks. Elan 3. korrusel (majal 5 korrust). Pealevoolul on kraan vahel, tagasivoolul ei ole. Minu küsimus on, et kui ma keeran pealevoolu kraani kinni, kas siis ei tule tagasivoolust ka vett? Keerasin pealevoolu kinni ja proovisin seda voolikut lahti keerata aga hakkas kohe hirmsasti vahelt välja pritsima. Et kas see vesi, mis sealt välja pritsis, oli siis 5. korruse torudes olev vesi? Kui 5. korruse vee välja lasen, siis rohkem vett tagasivoolu torust ei tule kui pealevoolu kraan on kinni?
Viimati muutis vabrik, 05 Veebr 2013, 09:23, muudetud 1 kord kokku.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Peale- ja tagasivool kortermajas

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui immitsib kutsu ühistu parandama. See on nende rida ja kohustus
vabrik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

See ju minu korterisisene asi. Mul uus survevoolik olemas ka. Kui pealevoolu kinni keeran, siis mingi aja pärast jahtub tagasivool ka maha. Siis järelikult vist ikkagi ringlemist pole ja väga midagi pritsida ei saa. Ja kui pritsibki natuke, siis mingit suurt uputust ikka ei tule. Vahetan ruttu selle surveka ära ja korras. Algul keeran vooliku ühe otsa lahti ja panen alla minevale tagasivoolu torule pimeda ette. Siis on aega teise otsaga tegeleda ja ei uputa. Ühe vooliku peaks saama ju põhimõtteliselt jooksva veega ka vahetatud saama.
vabrik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Või mis te arvate?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Kui tagasivool on korras ja süsteemis ummistusi pole siis peabki sealt purskama isegi kui pealevool on kinni. Ehk siis hetkel tundub kirjelduse põhjal kõik korras olema. Survevoolik kipub tõesti aja jooksul lekkima. Sest igasugste hüdrolöökide ajal ta logiseb ja lõpuks see kumm mis seal sees on läheb katki. Surve all veega mängimine nõuab kogemust. Külma või kuuma veega on veel igasugu jama kah. Kui väga tahad punnitada siis hoolitse, et see vesi laiali lennates võimalikult vähe ebasobivasse kohta satuks. Lisaks on igasugu süsteemides torude vahetamisel paha komme kõiksugu sadestunud sodi lahti kangutada. Muud hullu polegi kui, et kuskil seinal on suur s!tavärvi larakas, mille mahakraapimine on igavesti tüütu tegevus. Aga kui sa pead seal hakkama veel keermeid tihendama siis mõtle natuke kas ikka on vaja seda asja surve all teha.
Viimati muutis dumbuser, 04 Veebr 2013, 21:06, muudetud 1 kord kokku.
vabrik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kas tagasivool pressib siis alt üles ka? Või ainult ülevalt alla? Et kui ma panen pealevoolu kraani kinni ja võtan selle vooliku tagasivoolust lahti, siis kaua ta vett välja ajab? Lõputult? Muidu üks ots on survekal sisekeermega ja sellel on tihend ja sinna ei pea takku panema. Teisele otsale peab takku ka panema aga see pole probleem. Plaanin selle õhtul ära vahetada, sest homme olen pika päeva ära ja ei taha, et korteri ära uputaks. Et siis pressib tagasivoolust nii ülevalt alla, kui alt üles? Siis ma tean, kumb ots ennem lahti võtta.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

vabrik kirjutas:tagasivoolu torul on mingi survevoolik ... Elan 4. korrusel (majal 5 korrust)
Kas küttesüsteemides on tõesti lubatud kasutada survevooliku juppe ja veel korrusmajas?
vabrik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Minuarust selle vooliku sinna mingid torumehed panid, sanlux vms firma see oli. Aga ikkagi, kuidas siis on- kas pressib ainult ülevalt alla või alt üles ka see tagasivool?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

No vesi voolab ju läbi sealt. Kui sa nüüd selle toru lahti teed siis see mis peale tuleb läheb katkisest kohast välja. See kuskaudu peaks ära voolama, seal olev vesi oli ka surve all ja tal on samuti lihtsam katkisest kohast välja minna. Edasi. Kui sa nüüd pealejooksu kinni paned siis sinna jääb ikka rõhk. Kuna me lõhkusime ära sama süsteemi siis oleks üsna loll eeldada, et peale katkist kohta on kohe rõhk kadunud. Ta kaob sealt alles siis kui liigne vesi välja tuleb. Kuna aga süsteem on rõhu all ja suurus on teadmata siis ei tea ka seda kui palju peab vedelikku välja tulema, et rõhk kaoks. Mina sinu asemel topiks enne seda õnnetut survetoru esimese asjana mõlemasse otsa kraani. Kuna ühes otsas juba on siis järelikult tuleb see panna äravoolule.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

:shock: Ma loodan et sul on korralik vastutuskindlustus sõlmitud mis ka omad lollused katab. :this:
vabrik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vahetasin selle vooliku uue vastu aga tulevikus peab ilmselt mingi jäiga toru sinna vahele panema kindluse mõttes. Kaua survevoolikute eluiga on?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Keegi krt ei tea seda. Need mis pelleripotile olen pannud pole 5 aasta jooksul küll katki läinud. Mingi pesumasin oma aga kestis kõva pool aastat.
intensiivne
külaline

Lugemata postitus Postitas intensiivne »

survevoolikute eluiga vğib olla ka paar tundi juhul kui soe vesi tuleb keskküttest.Kirjeldan juhust ,reede,kğik on kodus,kell 21. 00,kes vannis kes peseb nğusid ühesğnaga ohralt kasutatakse vett.Samas lülitus vəlja elekter terves majas,kğik elanikud üheaegselt panid vee kinni,surve tğuseb momentaalselt kolm neli atm . Jəreldus tee ise.
Vasta