Kõigepealt täidan Koit'u palve.Koit kirjutas:... Olen ka varem siin kirjutanud, et minu küsitluse põhjal, mis ma olen juba aastaid majas majja ja korterist korterisse käies teinud tarbivad need uued kiviahjud 2-3 korda rohkem kütet, kui vanad ja väsinud pott, või plekkahjud. Kahjuks jääb see väide samale tasemele, mis Robi kõige ökonoomsema kolde jutt, aga tähelepanek siiski. Selline kolle võib hea ja kõik olla, aga minule isiklikult ei meeldi, kui ilusast suurest klaasuksest vahivad mulle lõigatud šamotid vastu ja seestpoolt paistab kitsas kõrge kolle. Laske need kivid sirgelt ette välja ja kasutage kitsamat ust, oleks visuaalselt palju ilusam. Mõni julge võiks panna sellest koldest ja uksest ka pildi, kus seda juba talv otsa kasutatud, siis oleks näha tema paljukiidetud omadused.
Koit.
Omanik väitis puude kulu kohta vastupidist, mida on kirjutatud eelnevas tsitaadis.
Ma võiks õelda Koit väitis, et puude kulu on võrreldes vanade ahjudega (ennem küttis sama ruumi kaks umbkoldega ahju) poole väiksem. Koit aag ütles, et puude kulu on 2-3 korda suurem.

Selgitan: Pildil oleva ahju omanik on ka KOIT. Vat kui kena kokkusattumine. Koit versus Koit.