põranda tegemine paneelikas

põrandad, põrandatööd
Külaline
külaline

põranda tegemine paneelikas

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vaja siis teha paneelmajas koridori ja kööki uus põrand, mis läheb plaadi alla. Võtsin vana põranda üles (püssiplaat ja isolatsioonimaterjal). Nüüd puhas paneel ehk altnaabri lagi :). Kuidas nüüd edasi? palju penot panna? Kas peno kohe sellele puhtale paneelile või vaja veel midagi teha? Kas kööki on mõtet panna põrandaküte? Paluks abi.
R0mm
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas R0mm »

Tegelesin just sama probleemiga ja lahendatud sai asi nii, et võtsin samuti paneelini puhtaks kõik ja siis selgus, et osa paneele allpool ja osa ülevalpool. Kõikumine oli umbes paar cm. Vaatasin vahepeal, et jube hea oleks alumiselt naabrilt elektrit varastada, sest kõik tema valgustite juhtmed ju minu põrandas aukudes näha :) Kuna esiku põrand läks plaanide kohaselt keraamilise plaadi alla, ja pind oli tunduvalt madalam tubadest ja köögist, siis oli vaja kõik umbes 3 cm kõrgemale saada. Alustuseks tasandasin põranda ära ja ajasin enamvähem loodi. Selleks kasutasin mingit suht odavat betoonvalusegu, mida kulus ikka mitu head 25 kg kotti. Põrand sai siis sirgeks, aga oli veel ikka tunduvalt allpool vajalikku kõrgust. Sai siis maha 2 kihti kipsplaati. Põranda külge ja omavahel kleepisin need kokku plaatimisseguga ja et ikka tugevam jääks, siis tagusin veel igavese portsu naeltüübleid läbi kahe plaadi betooni. Õnnetu altnaaber ei tulnudki uurima miks ma talle lakke auke puurin. Igatahes keraamiline plaat siis kõige otsa ja valmis ongi. Siiamaani pole veel ära lagunenud ja põrandapinnad on kõik ilusti ühetasased. Mingit isolatsioonimaterjali vahele ma ei pand ja ausaltöelda mind ei huvita ka kui kõvasti alla on kuulda kuidas ma oma esikus ringi jalutan.
Külaline
külaline

mul on sarnane probleem, ootan kommentaare

Ellpool kirjutal oli omamoodi lahendus, aga kuna mul on samasugune olukord, siis oleks huvitatud asjatundjate arvamusest, et milline oleks ikkagi kõige õigem ja parem lahendus sellisel puhul. Tahaks teha korralikult.

Olukord:
Koridori põrand. Esimesed kihid maha võetud, jäänud on veel vanade laudade eemaldamine. Need lauad kriiksuvad ja liiguvad osaliselt (ühest koridori otsast) päris kenasti. Laudade alla ei ole veel näinud kahjuks.

Eesmärgiks on panna keraamilised plaadid esikusse.

Soovitatud on erinevaid variante:
- lauad alles jätta, mingi plaat peale panna ja siis keraamilised plaadid peale (ei julge nii teha kuna ühest otsast lauad liiguvad piisavalt palju)
- kõik ära võtta, uued laagid panna, saepuruplaat peale, sinna keraamilised plaadid
- vanade laudade peale panna laminaat (ei tundu eriti tore valik olevat)

Ootaksin kommentaare ülalolevate valikute osas ning äkki on veel mõni variant, mida ma veel kuulnud ei ole.

Tänud ette juba kõigile, kes viitsivad kommenteerida!
UneMati
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas UneMati »

põrandakütte paigaldamisel pead kindlasti penoga soojustama, vastasel juhul hakkad sa laepaneeli kütma.
Rommel
külaline

Re: mul on sarnane probleem, ootan kommentaare

Lugemata postitus Postitas Rommel »

Anonymous kirjutas:Ellpool kirjutal oli omamoodi lahendus, aga kuna mul on samasugune olukord, siis oleks huvitatud asjatundjate arvamusest, et milline oleks ikkagi kõige õigem ja parem lahendus sellisel puhul. Tahaks teha korralikult.

Olukord:
Koridori põrand. Esimesed kihid maha võetud, jäänud on veel vanade laudade eemaldamine. Need lauad kriiksuvad ja liiguvad osaliselt (ühest koridori otsast) päris kenasti. Laudade alla ei ole veel näinud kahjuks.

Eesmärgiks on panna keraamilised plaadid esikusse.

Soovitatud on erinevaid variante:
- lauad alles jätta, mingi plaat peale panna ja siis keraamilised plaadid peale (ei julge nii teha kuna ühest otsast lauad liiguvad piisavalt palju)
- kõik ära võtta, uued laagid panna, saepuruplaat peale, sinna keraamilised plaadid
- vanade laudade peale panna laminaat (ei tundu eriti tore valik olevat)

Ootaksin kommentaare ülalolevate valikute osas ning äkki on veel mõni variant, mida ma veel kuulnud ei ole.

Tänud ette juba kõigile, kes viitsivad kommenteerida!
Saepuruplaat olex hea ära unustada ja selle asemel kasutada kas põrandakipsi või vähemalt 22 st vineeri. Puitlaastplaadi pealt nimelt tulevad keraamilised plaadid lahti.
Külaline
külaline

Esialgu ma olengi nagu jäänud seisukohale, et ikkagi vanad lauad ära võtta -> laagid ära korrastada -> mingi plaat peale panna -> keraamilised plaadid sinna peale.

Kas sellise tööga saaks teie arvates ise ka hakkama inimene, kes sellise remondiasjandusega esimest korda kokku puutub või oleks ikkagi targem mõni asjatundja leida?
Rommel
külaline

Lugemata postitus Postitas Rommel »

Targem olex muidugi asjatundja palgata. Saad ju kiiremini ja kvaliteetse lõpliku tulemuse. Kui aga ise suur nokitseja ja aega on siis midagi hullu see töö küll ei ole. Edu.
Vasta