Kipsi panekust
-
- külaline
Re: Kipsi panekust
Lugemata postitus Postitas timburi »
Mis puudutab kipsi panekusse horisontaalselt või vertikaalselt, siis minu arust on juba plaati mugavam tõsta, hoida, loodida, avasid lõigata ja mõõta - vertikaalse paigaldusviisiga. Suht ebamugav oleks ju jälgida vasakut serva, et see loodis oleks, ja siis samal ajal 2 meetri kaugusel olevat lüliti või pistiku toosi kipsiaugust sisse ajada, nii et juhtmed ka kipsi ja karkassi vahele ei jääks ja samal ajal ühe kruviga kogu seda asja fikseerida? Kui keegi hakkab ütlema, et paarimees aitab, siis effektiivne kipsipanek on ühemehe töö. Vähemalt lõikamine, mõõtmine, ja fikseerimine. Teine võib tagant kruvidega järgi tulla küll, aga kahekesi tõstmine, sobitamine, putitamine, jutustamine, kuklakratsimine on ajaraisk.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
vuuk kirjutas:Kes seda tööd teinud, see teab, et karkassid on kitsad ja piisab üsna väikesest veast karkassi paigaldamisel..
Kõik õige aga minu kogemustel võib ka kipsplaadi viga jamade põhjuseks olla. See et otsad ei kipu alati täisnurksed olema ja ideeliselt keskel jooksev trükitud joon/märgis on hoopis suvalises kohas on suht tihe nähe aga on juhtunud ka seda et plaadid ~2 mm. kitsamad kõik. Kui ikka pikemad seinad/laed siis kipub vägisi maha jooksma. Praagi avastamine paigalduse käigus ajab ikka vanduma küll.timburi kirjutas: Aga see, et plaat karkassist mööda jookseb, võib kipsipanija viga ka olla, iga eelnev plaat natuke viltu ja 4-5 plaat juba ulatab jeeli-jeeli karkassi peale. Kui ma ise karkassi ei tee, siis ma käin ikka selle mõõdulindiga enne kipsinoa ja kruvipüssi kallale asumist üle.

ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas minivan »
Ehk karkassi paigaldaja eeldas gyproci lehel toodud soovitustega:vuuk kirjutas:Võib olla nii, et üks paigaldab karkassi ja teine plaadid. Karkassimees, kes oma töö "puusse keerab" oleks nagu puhas poiss -
http://www.gyproc.ee/paigaldamine/paiga ... d/kipslaed
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 118 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Võib ka nii olla. Seda enam, et paigaldusjuhis peaks olema ehitajale "piibel", nagu ka projekt.minivan kirjutas:Ehk karkassi paigaldaja eeldas gyproci lehel toodud soovitustega:vuuk kirjutas:Võib olla nii, et üks paigaldab karkassi ja teine plaadid. Karkassimees, kes oma töö "puusse keerab" oleks nagu puhas poiss -
http://www.gyproc.ee/paigaldamine/paiga ... d/kipslaed
Samas eeldan, et kui ühte-sama objekti ehitab mitu ehitajat, siis on veel keegi, kes ehitajate töid, tegemisi koordineerib.
Vastasel juhul võib küll juhtuda, et asjad toimivad "luik-haug-vähk" põhimõttel.
- rokikas
- Ehituspenskar
Kas sa ise oled nii paigaldanud? Või siis näinud suurematel objektidel nii tehtud tööd?vuuk kirjutas:Võib ka nii olla. Seda enam, et paigaldusjuhis peaks olema ehitajale "piibel"
Mina ei ole. Aga tegelikult vist peaks nii tegema hakkama. Saaks töö kiiremini ja väiksema materjalikuluga tehtud. Ehk et tootlikuse kasv nagu maast leitud.

ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
Tõttöelda ühekihilise kipsi puhul ei ole ise nii julgenud teha ja näinud ka ei ole.rokikas kirjutas:Kas sa ise oled nii paigaldanud? Või siis näinud suurematel objektidel nii tehtud tööd?vuuk kirjutas:Võib ka nii olla. Seda enam, et paigaldusjuhis peaks olema ehitajale "piibel"
...
Aga kahekihilise kipsi puhul esimest kihti küll.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Urmas
- rokikas
- Ehituspenskar
Kui tootja näeb ette/lubab sellist paigaldust siis .... Jälle asi mis tuleb enne hinnapakkumise "lukku löömist" selgeks rääkida.
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
Tarindi RYL 2000 -des on jäädud suhteliselt üldsõnaliseks.Külaline kirjutas:Huvitav, mida soomlaste RYL sellise paigalduse kohta ütleb? Kui nii teha ja näidata Gyproc-i paigaldusjuhendit, siis pekstakse vist väga ruttu objektilt minema.
Urmas
Aga on märgitud, et plaadi servades peab olema kruvide omavaheline kaugus mitte üle 200mm ja keskel 300mm.
Seega selle nõudega lähevad see juhis ja RYL vastuollu.
RYL-s toodud valmispindade lubatud hälbed on üsna suured.
Näiteks kvaliteediklass II kohane kõverus 2 m kohta on lubatud kuni 6mm. Nii kõveraid seinu või lagesid mina küll pole julgenud teha.
-
- külaline
Aga, kas sa vähemalt oskad nii kõveraid teha või pead selleks eraldi õppima? Olen näinud, et buumi ajal oli see osadel "ehitajatel" lausa loomulik anne.vuuk kirjutas:...Näiteks kvaliteediklass II kohane kõverus 2 m kohta on lubatud kuni 6mm. Nii kõveraid seinu või lagesid mina küll pole julgenud teha.

Urmas
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
-
- külaline
- rokikas
- Ehituspenskar
- rokikas
- Ehituspenskar

ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
- rokikas
- Ehituspenskar
Seina ma üldjuhul küll ei näe mingit mõtet horisontaalselt kipsi keerata. Lakke karkassiga risti oleks täitsa ahvatlev võimalus.
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Kui need on lae ääres, siis mul isegi hea meel, sest ise teibin kõik sisenurgad, aga põrandal suts jamam. Hull on see kui osad aknapalede paigaldajad panevad tehasevuugi vastu aknaraami ja veel nii, et hingede ja kipsi vahele pahtliga täitmiseks ei jää praktiliselt ruumi. Aga hea on tehasevuuki vastu aknaraami panna küll, ei pea riivima-sobitama-jne, kohe sirge serv omast käest võtta.timburi kirjutas:Aga mis maaler (Urmas) ütleks, kui ta peaks terve toa ulatuses nii lae ääres kui põrandal täitma neid tehasevuuke? ...
Mina keelduks sellist ahvatlust viimistlemast, sest pragusid peaksin garantii korras ju mina hakkama käima parandamas, mitte Rokikas.rokikas kirjutas:... Lakke karkassiga risti oleks täitsa ahvatlev võimalus.

Urmas
- rokikas
- Ehituspenskar
Tootja kinnitab et õhendatud serv ei vaja lisa toestust. Ilmselt ikka soovivad nemadki et pragusid ei tuleks.Külaline kirjutas:Mina keelduks sellist ahvatlust viimistlemast, sest pragusid peaksin garantii korras ju mina hakkama käima parandamas, mitte Rokikas.Muide, ma olen aastaid tagasi ühe kliendi juures lasknud laekipsil otsad lahti võtta ja tugevdused alla panna.
Urmas

Otsavuugid/lõigatud servad tuleb kõik toestada!
ehitusremont@gmail.com
- rokikas
- Ehituspenskar
ehitusremont@gmail.com
- rokikas
- Ehituspenskar
"Tervist.
Kipsplaatide paigaldamise suhtes ei ole erilist vahet kas need pannakse karkassile vertikaalselt või horisontaalselt. Ehk siis kas piki või ristikarkassi. Kuid… seintes peab arvestama, et alati on eelistatud variant kus kipsplaadid paigaldatakse püsti ja ühes tükis põrandast laeni. Kipsplaadid võib paigaldada karkassiga risti, kuid siis peaks karkassipostide samm olema max 400mm (seintes norm 600mm) ja selline tihedam karkassipostide paigaldamine vähendab seina helipidavust.
Kui plaadid on tehase servaõhendusega, siis vuuke eraldi toestama ei pea. Lõigatud plaadiservad tuleb alati toestada kui need ei satu karkassile. Probleemsetes kohtades on õigem kasutada Gyproc 4 PRO kipsplaate, kus õhendatud on ka plaatide lühemad küljed.
Edu!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kalle Kapanen
Gyproc Marketingi- ja Müügijuht
Gyproc Sales and Marketing Manager"
Loodame et ka teised vastavad.
ehitusremont@gmail.com
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Olgu, et võib ka risti paigaldada, aga sulle kui ehitusest natuke jagavat isikut nüüd üks hüpoteetiline küsimus- kas sa tellijana aktsepteeriksid sellist paigaldust, kus kruvid nii seinas kui laes 400-se sammuga ja ehitaja väidab sinu pikaks veninud näoilme peale, et nii peabki olema ja pistab sulle koos arvega tehtud töö eest lugemiseks pihku ka Gyproci paigaldusjuhised.rokikas kirjutas:Tüütasin täna kipsplaatide maaletoojaid küsimusega ...

- rokikas
- Ehituspenskar
Täna aga ...
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Ei olnud võrkteibi liimimine reegel, vaid laisad maalrid tegid selle enda jaoks ülimaks tõeks. Jäi ju seina külge küll.rokikas kirjutas:On, on. Aga kas mäletad veel aegu kui reegel oli võrkteip vuukidele kleepida ja seejärel pahtliga üle määrida? ...

Kas ma kimasin ajast ette paberteibi kunagise propageerimisega?rokikas kirjutas: ... Paberi toppijatele vaadati kui ... kummalistele, heal juhul.
Täna aga ...

Urmas
- rokikas
- Ehituspenskar
Ehk siis tolle hetke "hea ehitustava".Külaline kirjutas:Ei olnud võrkteibi liimimine reegel, vaid laisad maalrid tegid selle enda jaoks ülimaks tõeks. Jäi ju seina külge küll.![]()

Eks päris paljude arvates kimasid sa ajast ette tollel ajal. Ja kirusid sind segaduse tekitamise eest. Mõned ju üritavad siiani võrguga läbi ajada.

ehitusremont@gmail.com
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit