Elektrikatel Kospel Ecko.L1N- 4z. Katlaga probleem
-
- külaline
Re: Elektrikatel Kospel Ecko.L1N- 4z. Katlaga probleem
Lugemata postitus Postitas Külaline »
antud juhul aitab vaid kas kogu lae katmine soojustusega, kõrvalkorterite soojendamine või maha jäetud korterites sinu korteriga ühiste seinte soojustamine
või üle minek teisele kütteliigile (gaas, soojuspump, puit/ahi) see kõik vajab aga investeeringut mille tasuvus saab pikk olema
teadmata täpselt asukohta siis kirjelduse järgi ei ole just lillelise elujärjega keskkond ehk tasub hoopis müüa maha ja kolida mõistlikumasse keskkonda.
hetkel maksad tühja soovides paremat kuuarvet pead investeerima aga kas sellel on tulevikku ?
Lugemata postitus Postitas zizzle »
Kuna see sama korter mis asub minu kõrval ja milles tehakse remonti on müügis/oli müügis , siis seal on ka pilte majast milles elan. http://www.city24.ee/client/city24clien ... height=768Külaline kirjutas: teadmata täpselt asukohta siis kirjelduse järgi ei ole just lillelise elujärjega keskkond ehk tasub hoopis müüa maha ja kolida mõistlikumasse keskkonda.
hetkel maksad tühja soovides paremat kuuarvet pead investeerima aga kas sellel on tulevikku ?
Ise pole korteris remonti teinud ja ei oska üldse aimata mis seintes on või ei ole mul siin.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 90 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- külaline
tehke lae soojustus
mõelge ühisele küttesüsteemile ehk tuleb gaasitoru kuskile sisse vms. mitte el. küttele igas korteris
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
zizzle kirjutas: Katla peal on 380w

zizzle kirjutas: .... tegeleb seinade soojustamisega
Kas seal igaüks soojustab oma korteri ise seest poolt?zizzle kirjutas:Soojustama peab kindlasti hakkama
ehitusremont@gmail.com
Selles mõttes katla peal, et katla all on kleeps kus on see kirjutatudrokikas kirjutas:zizzle kirjutas: Katla peal on 380wKas tõesti?

Põhimõte on selline siin majas, et sinu korter- SINU PROBLEEM!
Tegin ka ettepaneku ühistule selle katuse asjus, nagu arvata oli, vastust ei tule sellele.
Hetkel olen nüüd elektriarvestit käinud vaatamas aeg ajalt ja suht ehmatab see.
Kui näiteks 11.01 kell 9.45 olid näidud I 8541 , II 8267 , siis kella 19.00-ks olid need juba I 8541 II 8291
12.01 10:57 olid mul näidud I 8567, II 8304 , siis täna ( 13.01 ) kell 18:48 olid näidud I 8655 , II 8304
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 90 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Lugemata postitus Postitas Veiks/ »
Usu, sinu katel töötab normaalselt, samuti arvatavasti ka voolumõõtja.Lihtsalt füüsikaseaduse kohaselt liigub soojus alati sinna kus on külmem.Seega sa kütad momendil ka tühje naaberkortereid.Seega mida varem sa hakkad soojustama tühjade naaberkorterite
ja enda korteri vahelisi ühiseid seinu seda parem.Kuna ma sain aru, et keegi pööningut soojustama ei hakka, siis oleks vajalik soojustada ka korteri lagi.Soojapidavuse mõttes on juba 5 cm. klaasvilla võrdne 20 cm. puiduga.Loomulikult tuleb kasutada aurutõket jne.Aga ega teisi võimalusi sul pole.Seejärel tasuks kindlasti osta või lasta laduda kaminahi.
Kui soovid , võin su korterit vaadata.Kogemusi mul 20 aastat.
Tervitades
Veiko
- rokikas
- Ehituspenskar
Äkki on siiski 3800 W või 3,8 kW seal võimsuseks märgitud?zizzle kirjutas:Selles mõttes katla peal, et katla all on kleeps kus on see kirjutatudrokikas kirjutas:zizzle kirjutas: Katla peal on 380wKas tõesti?
Või pagan seda teab mille kohta see silt seal käib.

zizzle kirjutas:Põhimõte on selline siin majas, et sinu korter- SINU PROBLEEM!
Kivimajas korteri seinte/lagede seest(soojalt poolt) soojustamine võib karuteenena endale välja kukkuda. Olgugi et tööd (raha) haistvad tegelased seda on valmis kohe tegema tormama. Tagajärjeks võib olla hallitus ja niiskuskahjustused.
Kõige lihtsam on ise lae peale pööningule villa laotada. Ei midagi füüsiliselt rasket ega erioskuseid nõudvat. Kindlasti väheneb soojakadu korterist võrreldes praegusega.
Samuti tuleks kõik naabrid kes ei küta üles otsida ning neile seni ajudele käia kuni hakkavad kütma või soojustavad oma külma korteri ja sinu vahelise seina. Ega see ju midagi ülikallist ettevõtmist ei olekski kui mõistusega läheneda.
Kas naabritest jagu saab on muidugi iseasi aga üritada võiks.
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
See on täiesti õudne ikka kuidas üks katel võib elektrit kulutada. Täna hommikuks ( 8:15 ) oli katel kulutanud 34 kWh , päevast tariifi on ka juba kulutanud 4kWh.Küülaline kirjutas:Homme hommikuks kerib öist veel juurde, kokkuhoidlikud ilma elektrikütteta kodanikud tarbivad kuus niipalju (150kWh), kui sina nädalavahetusega.
Öise tariifi ajal ma tõstan katlal kraade ( nii 65-68 peale ) ning hommikul panen jälle madalamaks. Öösel on siis programm selline mis kütab 00-st kuni 6-ni hommikul ja päeval on selline programm mis kütab kella 12-13-ni. Üritan kaval olla ja natuke säästa, aga no sellest ei tule midagi välja

Tegemist siis minu postitusega.Külaline kirjutas:See on täiesti õudne ikka kuidas üks katel võib elektrit kulutada. Täna hommikuks ( 8:15 ) oli katel kulutanud 34 kWh , päevast tariifi on ka juba kulutanud 4kWh.Küülaline kirjutas:Homme hommikuks kerib öist veel juurde, kokkuhoidlikud ilma elektrikütteta kodanikud tarbivad kuus niipalju (150kWh), kui sina nädalavahetusega.
Öise tariifi ajal ma tõstan katlal kraade ( nii 65-68 peale ) ning hommikul panen jälle madalamaks. Öösel on siis programm selline mis kütab 00-st kuni 6-ni hommikul ja päeval on selline programm mis kütab kella 12-13-ni. Üritan kaval olla ja natuke säästa, aga no sellest ei tule midagi välja,sest elektriarvele see nagu ei mõjuks, ikka on arve selline,et parema meelega ei tahaks arvet nähagi ning pole veel saanud arvet kus oleks öine tarbimine suurem kui päevane.

Tegin pildi. ( Panin selle kleepsu pealt lugemisega ise ka pange natukerokikas kirjutas:Äkki on siiski 3800 W või 3,8 kW seal võimsuseks märgitud?
Või pagan seda teab mille kohta see silt seal käib.Pilt oleks abiks!

http://i47.tinypic.com/wtes05.jpg
rokikas kirjutas:Kivimajas korteri seinte/lagede seest(soojalt poolt) soojustamine võib karuteenena endale välja kukkuda. Olgugi et tööd (raha) haistvad tegelased seda on valmis kohe tegema tormama. Tagajärjeks võib olla hallitus ja niiskuskahjustused.
Kõige lihtsam on ise lae peale pööningule villa laotada. Ei midagi füüsiliselt rasket ega erioskuseid nõudvat. Kindlasti väheneb soojakadu korterist võrreldes praegusega.
Samuti tuleks kõik naabrid kes ei küta üles otsida ning neile seni ajudele käia kuni hakkavad kütma või soojustavad oma külma korteri ja sinu vahelise seina. Ega see ju midagi ülikallist ettevõtmist ei olekski kui mõistusega läheneda.
Kas naabritest jagu saab on muidugi iseasi aga üritada võiks.
Oletame nüüd,et ma soojustasin laed ära. Magamistoas on siis nii, et üks ühissein on kivist ( selle korteriga, kus keegi midagi ei tee ) ning selle korteriga kus remont, on kips vahel. Siis peaksin ikka selle kivist seina soojustamise ette võtma?

Elutoa üks sein on ka kivist ( trepikoda ) , aga see nagu mingit mõju ei avalda, sest elutuba on kordades soojem kui magamistuba

Rahaliselt.. ma isegi ei oska mitte arvestada kui palju võiks maksma minna soojustamine vms. Ja mis vill see peaks olema jne. Kui ehituspoodi lihtsalt marssida, siis jumal teab mida ma sealt mõne müügimehe soovitusel kokku küll ostan

-
- külaline
Kas maja on viilkatusega ?zizzle kirjutas: Ja no eks mainin juurde ka, et mõlemal pool on tühjad korterid ka. Ehk siis elan 3-ndal korrusel, sellega meie maja korrused lõppevad ning mõlemal pool on mul tühjad korterid.
Kui lagi pealtpoolt ära isoleerida siis peaks päevaga hakkama saama.
Arvestades seina m2 ja lae m2 siis on neid tavaliselt ca sama palju. Kui koridoris ,all korteris ja kõrvalkorteris on + kraadid siis on lagi see , mis enamiku soojast viib.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas juroku »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 7arv0 »
Katel tundub olevat 3-faasiline (seda kinnitab ka kleeps ja tootja kodulehe info). Aga kõnealuse korteri peakaitse/voolumõõtja/katla vooluringi kaitse on kõik ühefaasilised... Kuidas see 3-faasiline katel sinna 1 faasi taha ühendatud on ja kas ta sellisel juhul annab ikka selle 4kW välja või on tegelik võimsus märksa väiksem ja katel selle köetava pinna/tingimuste jaoks tõsiselt aladimensioneeritud? Kui katla kraadid (pealevoolu temp on 65-68 kraadi), siis peaks radikad olema nii kuumad, et kätt pikalt vastu hoida ei kannata. Kas on? Või saan ma millestki valesti aru?
Soojustamisest oleks esimene asi lagi (või pööning antud korteri kohal)...
Edu!
-
- külaline
ja kui naabritel pole plaani lähiajal s.t. lähiaastatel midagi teha siis tuleks leida kokkulepe nende toas lasta kasvõi penoplast vahuga seina. idiootne aga mis muud teha ?
väide et 10% võidaks kui hakata radikaga otse kütma on kaheldav sest kuhu see soojus ikka kaob ? katel ja torud on toas s.t. kõik jääb tuppa ju
eks see 3 faasi on katla sees laiali jagatud ja pandud 1 faasi alla kõik
kokkuvõtteks kui mul oleks selline olukord s.t. el. arved ajaksid hulluks ja kütaks tühja ning ühistust mingit asja ei ole siis ma koliks kah välja.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas juroku »
Maja on viilkatusega.Külaline kirjutas:Kas maja on viilkatusega ?zizzle kirjutas: Ja no eks mainin juurde ka, et mõlemal pool on tühjad korterid ka. Ehk siis elan 3-ndal korrusel, sellega meie maja korrused lõppevad ning mõlemal pool on mul tühjad korterid.
Kui lagi pealtpoolt ära isoleerida siis peaks päevaga hakkama saama.
Arvestades seina m2 ja lae m2 siis on neid tavaliselt ca sama palju. Kui koridoris ,all korteris ja kõrvalkorteris on + kraadid siis on lagi see , mis enamiku soojast viib.
Ma tunnen iseendale ka kaasa. Elektrijuhtmestiku koormusest ei tea ma mitte midagi kaasa rääkida, ühesõnaga tume maa. Soojuspumba mõte on küll läbi käinud, samuti kamina variant kui mitte mõlemat korraga. Statolist puid ostma? Kas keegi tõesti on nii tumba ja läheb sealt küttepuid ostma?juroku kirjutas:Tunnen südamest kaasa!Sinu katel võib maksimalselt tarbida 4kW*744tundi=2976kWh ja see on päris võimalik kuna sinu korter on 50m2 siis võiks arvestada 100w 1m2 kohta=5kW.Soojustamine on esimene mis aitab ,teine asi kütta el.radikatega otse tubades siis arvan võidad 10% elektri arvest kuna ei pea sooja ülekandmisele energiat kulutama,teine asi kas sinu elektri jühtmestik kannatab sellist koormust.Kolmandaks mõtleks kiiresti soojuspumba ja kaminale see säästaks oluliselt sinu raha kui muidugi küttepuid STATOILis ostma ei hakka.Valmis kaminad ei maksa praegust palju ja nende paigaldus kui on olemas õige korsten mitte ventilatsiooni ava on päris lihtne.Soojuspumba saad näiteks rõdule paigaldada siis ei riku see välis ilmet,aga tundub et teie ``ühistus``peak see poogen olema.

Ma arvan,et nii kui ma selle soojuspumba rõdule panen, nii ühistumutt kohe "ärkab". Praeguseks ikka veel ootan oma ettepanekule vastust, olen juba käinud 3 naabriga rääkimas ja nemad kõik on nõus sellega,et soojustada pööningul. Samuti on nad väga huvitatud tühjade korteri omanike kontaktidest, et korterite ühisseinadki soojustada saaks. Praegu seisab kogu kupatus selle ühistumuti taga.
7arv0 kirjutas:Tervist,
Katel tundub olevat 3-faasiline (seda kinnitab ka kleeps ja tootja kodulehe info). Aga kõnealuse korteri peakaitse/voolumõõtja/katla vooluringi kaitse on kõik ühefaasilised... Kuidas see 3-faasiline katel sinna 1 faasi taha ühendatud on ja kas ta sellisel juhul annab ikka selle 4kW välja või on tegelik võimsus märksa väiksem ja katel selle köetava pinna/tingimuste jaoks tõsiselt aladimensioneeritud? Kui katla kraadid (pealevoolu temp on 65-68 kraadi), siis peaks radikad olema nii kuumad, et kätt pikalt vastu hoida ei kannata. Kas on? Või saan ma millestki valesti aru?
Soojustamisest oleks esimene asi lagi (või pööning antud korteri kohal)...
Edu!
Ei oska üldse kaasa rääkida sellel faasi teemal.
Aga selles on sul kuradima õigus,et kätt radikatel kaua peal hoida ei saa, ütleme nii, et korraks vaid. Aladimensioneeritud ? See tähendab siis mida?

Soojustama peaks siis nii meetri jagu rohkem igalt poolt? Ei noh, ma isegi pakuks välja neile seda idiootset varianti, kui saakski jutule ja öeldakse,et pole raha vms.. siis ütleks küll kohe julmalt,et vahu ja penoplasti jaoks ikka raha leiadKülaline kirjutas:soojustada tuleks lage rohkem kui vaid täpselt oma korteri kohalt sest kui kõrvalt jätad tegamata siis kandub see külm ikka sinu kohale ehk soe mööda paneeli kõrvale kus on külmmja kui naabritel pole plaani lähiajal s.t. lähiaastatel midagi teha siis tuleks leida kokkulepe nende toas lasta kasvõi penoplast vahuga seina. idiootne aga mis muud teha ?väide et 10% võidaks kui hakata radikaga otse kütma on kaheldav sest kuhu see soojus ikka kaob ? katel ja torud on toas s.t. kõik jääb tuppa ju eks see 3 faasi on katla sees laiali jagatud ja pandud 1 faasi alla kõik
kokkuvõtteks kui mul oleks selline olukord s.t. el. arved ajaksid hulluks ja kütaks tühja ning ühistust mingit asja ei ole siis ma koliks kah välja.

Kahjuks rõhutan kahjuks on mul see korter pangalaenuga ostetud.. Olen töö alaselt selle kohaga seotud,et kolimine siit linnast oleks mõeldamatu hetkel, ning üürimise võimalused on siin kandis nigelad.
- rokikas
- Ehituspenskar
Lae peale(pööningule) võid laotada näiteks sellist http://ecostock.ee/et/ roosat villazizzle kirjutas:Oletame nüüd,et ma soojustasin laed ära. Magamistoas on siis nii, et üks ühissein on kivist ( selle korteriga, kus keegi midagi ei tee ) ning selle korteriga kus remont, on kips vahel. Siis peaksin ikka selle kivist seina soojustamise ette võtma?![]()
Elutoa üks sein on ka kivist ( trepikoda ) , aga see nagu mingit mõju ei avalda, sest elutuba on kordades soojem kui magamistuba
Rahaliselt.. ma isegi ei oska mitte arvestada kui palju võiks maksma minna soojustamine vms. Ja mis vill see peaks olema jne. Kui ehituspoodi lihtsalt marssida, siis jumal teab mida ma sealt mõne müügimehe soovitusel kokku küll ostan

60 m2. hinnaks tuleks ~370 €. Mõistlik oleks see loomulikult osta ühistu rahakotiga ja ühiste jõududega paigaldada aga ..... eks kokkuleppe küsimus.
Seinte ajutisel soojustamisel külmemalt poolt (naabrite korteris) võib samuti seda villa kasutada. Piisab ka ~150 mm. seal vabalt.
zizzle kirjutas:olen juba käinud 3 naabriga rääkimas ja nemad kõik on nõus sellega,et soojustada pööningul. Samuti on nad väga huvitatud tühjade korteri omanike kontaktidest, et korterite ühisseinadki soojustada saaks. Praegu seisab kogu kupatus selle ühistumuti taga.

See on suure perspektiiviga linn ja sealt ärakolimine mingite selliste olmemurede tõttu, mis nii ehk teisiti hiljemalt paari aasta perspektiivis lahenevad, ei ole küll mõistlik mõte.
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 7arv0 »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad