lisaõhukanalid

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Edgar57
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 16 korda

lisaõhukanalid

Lugemata postitus Postitas Edgar57 »

Sain oma esimese ahju+leso valmis.
Ahi(leivaahjuga) ise sisevoodriga külgkanalites. 4x4.5 kivi - ca 3.5 - 4t vahel kuskil.
Ahju koldes ehitasin ka lisaõhukanalid nii külgseintes kui ka tagaseinas. Ahi nüüd sisse köetud.
Ikka imetlen seda tule mängu ja õpin kütmist.
Täna aga tabasin ilusa pildi puugaaside põlemisest.
Puugaasid põlevad täiega!
Puugaasid põlevad täiega!
IMG_0541.jpg (72.42 KiB) Vaadatud 5921 korda
Soome tüüpi pliit ka lõpusirgel. Sellele aretasin ka lisaõhukanalid
pliidi sisu ja lisaõhu ava
pliidi sisu ja lisaõhu ava
IMG_0516.JPG (81.66 KiB) Vaadatud 5910 korda
Pildid ahjust on mul facebookis http://www.facebook.com/media/set/?set= ... ffc2473eae

Tuli koldes/leivaahjus -video: http://www.facebook.com/photo.php?v=547 ... 766&type=3(on ka effektsemaid momente)

Peltieri ventilaator ahju lael - video: http://www.facebook.com/photo.php?v=535 ... 766&type=3

Ja pildid pliidist http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 81674cab88
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Re: lisaõhukanalid

Lugemata postitus Postitas Leevi »

Korralik pildimaterjal. Kas oleks võimalik lisada mõni sõna põlemisõhukanalite ja -avade dimensioneerimise kohta?
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

HBW õhukanalitega šamottplaat annab häid võimalusi sarnaseid süsteeme ehitada ja täiustada.

Raidkivi OÜ
Pärnu mnt 139E/2, 11317 Tallinn
tel +372 677 6977
faks + 372 677 6976
www.raidkivi.ee

uudised: http://et-ee.facebook.com/pages/Raidkiv ... 4565424731
http://www.facebook.com/pages/Kaminakod ... 8270545098
Manused
HBW õhukanaliga šamotplaat.PNG
HBW õhukanaliga šamotplaat.PNG (230.55 KiB) Vaadatud 5793 korda
Edgar57
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Leevi kirjutas:Korralik pildimaterjal. Kas oleks võimalik lisada mõni sõna põlemisõhukanalite ja -avade dimensioneerimise kohta?
Ahjul külgkanalid mis saavad õhku eraldi tuharuumi alusest väiksest tahmatopsi luugist - jagasin selle luugi pindala võrdselt kahte külge ära.
Tagumised avad mis saavad õhku tuharuumist tegin vist mingi 40% tuharestist. Andmed kodus - ise tööl.

Pliidil 3x25cm - see on katseeksitusmeetodil - ju näeb kuda toimib. Seal mul plaadid vahetatavad - saan iga kell muuta kui vaja!
Viimati muutis Edgar57, 10 Jaan 2013, 14:00, muudetud 1 kord kokku.
Edgar57
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Andrus Schults kirjutas:HBW õhukanalitega šamottplaat annab häid võimalusi sarnaseid süsteeme ehitada ja täiustada.

Raidkivi OÜ
tel +372 677 6977
faks + 372 677 6976
http://www.raidkivi.ee

Vääga hea - panen kõrva taha!
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Leevi kirjutas:Korralik pildimaterjal. Kas oleks võimalik lisada mõni sõna põlemisõhukanalite ja -avade dimensioneerimise kohta?
:D Pottsepal on meremehe käest midagi õppida? Kas sa tahad oma arvutusprogrammi Eka järel ümber teha?
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

motamees kirjutas:
:D Pottsepal on meremehe käest midagi õppida? Kas sa tahad oma arvutusprogrammi Eka järel ümber teha?
Õppida on kõigilt. Programmide muutmiseks ei näe vajadust. Küll aga sain õhuavade kohta täiesti teemakohase ja arusaadava vastuse, tavapärase sõimu ja keerutamise asemel.
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Edgar57 kirjutas: Pliidil 3x25cm - see on katseeksitusmeetodil - ju näeb kuda toimib. Seal mul plaadid vahetatavad - saan iga kell muuta kui vaja!
Avad tunduvad liiga suured. Palju su pliidi koldesse korraga puid panna tohib? Kui sa seda ei tea öelda, võiksid anda kolde parameetrid. Ka kolderesti õhuavade kogupindala oleks hea teada. Arvutaksin täitsa huviga läbi. Kui see sulle sobib.
Edgar57
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Leevi kirjutas:
Edgar57 kirjutas: Pliidil 3x25cm - see on katseeksitusmeetodil - ju näeb kuda toimib. Seal mul plaadid vahetatavad - saan iga kell muuta kui vaja!
Avad tunduvad liiga suured. Palju su pliidi koldesse korraga puid panna tohib? Kui sa seda ei tea öelda, võiksid anda kolde parameetrid. Ka kolderesti õhuavade kogupindala oleks hea teada. Arvutaksin täitsa huviga läbi. Kui see sulle sobib.
Ma ei mäleta resti pilude pindala. Aga rest ise on see http://www.k-rauta.ee/Pages/Product.asp ... Catalog%29

Kolde laius oli mingi 22cm ja 40 halud lähevad sisse. 35-sed muidugi etem. Kolde ja praeahu vahelise seina kõrgus oli mingi 29cm vist.
Ma saan neid avasid iga kell vähendada. Tõstan parempoolse plaadi välja ja panen vertikaalse klotsi taha - jagab pilud pooleks. Ja klotsi laiusega saan reguleerida. Vaatan töökäigus. Või veel parem kahandan sisenevat ava. Variante on mitmeid. Saan selle õigeks nagunii!
Ja pealegi on sisenemisava väiksem kui väljuv!!!
Õhku vaja. Soe vaja viia ka läbi leso pika ringi. Alumised löörid tehtud spetsiaalselt täistellise pindalaga ja seda jätkuvalt kuni korstna otsani. Kolde sain venitada maksimaalselt laiaks ja sügavaks tänu neile 3cm HBO plaatidele - Tuharesti (210X405MM) ehitasin sisse täies suuruses.

Pldilt paistab pilu laiem kuna lihvisin/lõikasin ava allapoole kaldu, et tuhk alla variseks (nagu faas).
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Raidkivi OÜ
tel +372 677 6977
faks + 372 677 6976
www.raidkivi.ee

Manused
HBW õhukanaliga šamotplaat 01.PNG
HBW õhukanaliga šamotplaat 01.PNG (303.46 KiB) Vaadatud 5506 korda
tuhatjatuline
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 55 korda

Lugemata postitus Postitas tuhatjatuline »

Saksa pottseppade sahvris nägin mingeid sarnaseid õõnesplaate, mis kirja järgi Radeburgi šamotitehases tehtud, aga samas tellisemassi mulje jätsid. Mõõdud 1000x250x40 mm, kandevõime 150 kg. Soovitatakse kasutada kohtades, kus temperatuuri muutus ja vaheldus väike on. Oli ilusasti kõlisev, sirge ja mõnusasti lõigutav.
HBW õhukanaliga šamottplaadi kohta küsin, kas ta koldeseinas hapraks ei jää oma olematu seinapaksusega. Topivad ju pottsepad ahju ehitusel, vastupidi, kõik mulgud savi täis, kasutavad vaid täistellist ja isoleerivad villaga.
Pilt

Uploaded with ImageShack.us
Radeburgi link:
http://www.schamotte-radeburg.de/index. ... dispaltten
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ma kalduks arvama, et see HBW toimiks väga hästi koldes kui seal kanalites õhk veel plaati jahutaks.
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

See punane on WO2818, jahutuskanalitega plaat 1200x250x80mm 14kg (kandevõime 300kg). Viimasele objektile ostsin Kaminakojast kokku kaheksa plaati. Lõõrimaterjalina kasutada ei tohi, aga ahju lage oli küll hea teha.

Sama plaat läls ka südamiku kohale lõõristiku aluseks. Lõõri põrandaks panin 3cm HBO+ samotti.

...

Raidkivi müüb siiski Wolfshöher Tonwerke toodangut, niiet Tuhatjatulise poolt näiteks toodu tehnilisi andmeid asun alles uurima. Eestis seda vist ei müüda?
Viimati muutis Leevi, 12 Jaan 2013, 01:10, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Robi 1 kirjutas:... toimiks väga hästi koldes kui seal kanalites õhk veel plaati jahutaks.
Kollet ei tohiks jahutada. :scratch:
Leevi kirjutas:... aga ahju lage oli küll hea teha.
Kas tegid mõlemad laed sellest või panid kuskile kahekordselt? Kas näidet pildi näol on palju küsida?
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Neli plaati läks südamiku kohale vahelaeks, millele toetub lõõristik ja neli tükki siis lõõristiku kohale ahju laeks. Lõõristiku ja lae vahele jätsin ka paar sentimeetrit õhkvahet. Lõõristiku toestuseks olevast vahelaest on pilte ka, pean üles upitama. Läheb veidi aega.

Igatahes on detailid täpsed, kerged, väga mõnusalt töödeldavad ja paigaldatavad. Esimest korda ka ise kasutasin ja kindlasti hakkab seda materjali iga ahju juures minema.

Vahelagi:
Pilt

Esialgu sai võetud vaid neli plaati vahelae tarvis, aga kuna materjaliga töötamine oli niivõrd mugav, siis sai ka ülemise lae jaoks kohe juurde tellitud.

Lisan plaadi kasutamise kohta näite ka Bernd Grützmacheri raamatust "Kachelofenbau. Neue Emtwürfe, Modelle und Bauabläüfe" (Callwey, 2002. http://www.callwey-shop.com/kachelofenbau.html ):

Pilt
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leevi: Kas see plaat ei hakka paisutama korpust?

Andrusele väike tasuta müügikoolitus potensiaalse kunde poolt:
Kui sa tahad oma kaupa müüa, siis tuleks teha hoopis selliseid näitlikke teemasid, kus on näidatud materjali kasutamine. Ja mitte kusagil väljasmaal mingi reklaamplakatil, vaid kodumaised pottsepad panevad asju paika, nagu Leevi just pani. Kena kodune tunne tuleb kohe pääle, kui näiteks selle lae juures näed ka midagi tuttavlikku. Klantspiltidel on kõik materjal võõras ja selline kosmoslaeva tunne tuleb pääle ja libised kiiresti üle. Ega me pole ju astronaudid. Leevi ahju juures aga on potid äratuntavad ja siis need klambrid teevad hubase/koduse tunde.
Täitsa huvitav kohe see lae teema. Andruse poolt pakutav versus valumassa plaat. Hinnavõrdlus, vastupidavus ... See ei ole muidugi selle tulba teema. Peaks uue tegema.
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Motamees, need plaadid ei ole tihedalt vastu ahju välisvoodrit, kuigi pildi järgi ilmselt nõnda tundub. Kuna kasutasin materjali esimest korda, siis jätsin väikse paisuvuugi. See ahi ei olnud katsetamise jaoks, aga kusagil proovin ka täielikku sissemüürimist. Paisuvuuke kasutasin väga palju vene samoti paigaldamise juures, kuna selle omadused on erinevad. Sarnase käitumisega materjali puhul ei ole selleks vajadust tundnud. Seni ei ole küll ainsatki muret olnud.

Mis Andruse postitustesse puutub, siis mind need küll ei häiri. Raidkivi esindajana jagab ta teavet firma poolt müüdavate materjalide ja toodete kohta ja seda nö tuttavlikku kaupa Kaminakojast suurt ei leia. Nii Raidkivi kui ka Kaminakoja nime all esindatuna on firmal Facebookis päris rohkelt pildimaterjali, müüdavate toodete ja seadmete kasutamise ning paigaldamise kohta. Sealhulgas ka nende endi töödest. Sageli on Andrus ka neile lehekülgedele viidanud.

Raidkivi Facebookis: https://www.facebook.com/pages/Raidkivi ... ts&fref=ts
Kaminakoda Facebookis: https://www.facebook.com/pages/Kaminako ... ts&fref=ts

Mina olen kõigest tavaline pottsepp ja reklaamiga ei tegele, aga olen sunnitud tunnistama, et hetkel on Raidkivi ainus koht, kust saan ahju sisemusse kvaliteetset materjali. Eks nad toovad maale vaid seda, mida on tõenäolisem maha müüa, tegelikult on kasvõi Wolfshöher Tonwerke ( http://www.wolfshoehe.de/wt/index.php?id=3&L=3 ) enda valik oluliselt suurem ja vähehaaval on ka Raidkivi selles osas sortimenti laiendanud. Kuid kasumit taotleva ettevõttena peavad nad maale tooma seda, mis saab ka müüdud. Kõige soositum näib olevat pottseppade seas WO73, ahjušamotist HBO+ plaat koldesse 600x300x30mm 10,10kg,

Isiklikult sooviksin väga, et Eestisse jõuaks ka austerlaste RATH ( http://www.rath.at ) ja teised Euroopa juhtivad samotitootjad. Niisamuti võiks müügile jõuda erinevate tipptootjate valmistatud rauakaup: ahjuuksed, siibrid, pliiditarvikud jne. Kui oled saanud kasutada kaasaegseid ja kvaliteetseid ahjumaterjale ja tarvikuid, siis selle nö tuttavliku järele igatsust ei teki. Kvaliteetsete asjadega harjub kiiresti, vastupidine mõjub rusuvalt.

Loomulikult tundub kaasaegne materjal kallis. Ja ongi kallim. Aga nt vene samoti ja Raidkivi poolt pakutava saksa samoti hinnavahe kahaneb pidevalt, ja seda just saksa samoti kasuks. Samas ei ole täheldanud, et vene samoti kvaliteet oleks kuidagi paremaks muutunud. Sarnane lugu on ahjuustega, millede hind poes on pidevalt kerkinud, aga tehnilise lahenduse ja kvaliteedi osas elatakse eilses või üleeilses päevas. Kui tegu ei ole hädaremondi või möödapääsmatu säästulahendusega, siis ei tasu materjali arvelt kokku hoida. Maja ehitatakse enamasti pangalaenuga, auto liisitakse, ega kvaliteetahju ka kuupalga või napi kogumise toel saa.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leevi kirjutas:Motamees, need plaadid ei ole tihedalt vastu ahju välisvoodrit...
Jo sa ise tead. Kui on vahe, siis on OK ja ahi laiali ei lähe. Mis mulgi siin vaielda.
Leevi kirjutas:...Mis Andruse postitustesse puutub, siis mind need küll ei häiri...
Ma ei rääkinudki sinust. Rääkisin endast. Kui on üks inimene, siis on järelikult neid ka rohkem. Just sellise grupi suuvoodriks ma tahtmatult praegu olengi. Mis facebookis toimub on mulle teadmata, mul lihtsalt ei ole seda kontot. Ka ei meeldi mulle selline tüütult pelesurutud müügitaktika. Kui poemüüa mulle kaupluses juurde tuleb ja midagi pakkuma hakkab, on mul tahtmine ära minna. Kui mul midagi vaja, ma oskan küsida. Ja kui küsida on vaja, siis pole poekrlasid kusagil.
Küll aga ei häiri mind vaikne mõjutamine. See saaks toimuda siinsamas, tutvustades ahjuehitust ja lisades pilte. Pilte aga ahjust, mitte reklaame. Niiviisi vaatavad pottsepad pilte ahju ehitamisest ja tasapisi harjuvad uute materjalidega.
Muide foorumit loevad ka paljud ahju soovijad. Ka nemad saavad vaikselt valgustatud ja on nõus hiljem nende materjalide eest raha maksma.
Leevi kirjutas:...Mina olen kõigest tavaline pottsepp ja reklaamiga ei tegele, aga olen sunnitud tunnistama....
Ja nüüd jõudsime tasapisi selle tavalise pottsepani, kes reklaamiga ei tegele. Ise aga paneb teiste (mu näpud ei tõuse praegu nime kirjutama) linke üles ja nimetab firma nime üheksa korda ühes postituses. Lisaks veel müügiartiklite nimed.
Tee parem tavalise pottsepa ahju teema ja kajasta seda kirjelduse ja fotodega. Küll me aru saame, mis ja kuidas. Ja kui tulebki mõni viga välja, siis pole mõtet seda iga hinna eest eitada. Vigadest õpitakse ja teeme seda koos.
Näita siis, kuhu lõõri põhja sa panid seda vägevat saksa samotti ja miks just põhja? Millised lõõrid üldse on valmis südamiku peal? Ja miks sa kollet ise ei tee, vaid kasutad valmis südamikku?

Kena keik...
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Raidkivi ja Kaminakoda mainisin kontekstipõhiselt, sest paljut nende poolt pakutavat mujalt lihtsalt ei saa. Wolfshöher Tonwerke HBO+ samotti liigub juba õnneks ka ehitusmarketites. Materjali täpse nimetuse, tootja, maaletooja või edasimüüja mainimine on igati korrektne. Niisamuti nagu PTT tellisest rääkides võiks olla selle juurde kirjutatud Wienerbergeri kui tellise valmistaja nimi. Uninaksi segudest rääkides seda ju tehakse.

Mis puudutab 30mm paksuse samoti paigaldamist lõõristiku põhja, siis, kui lugesid mu eelnevaid postitusi ja vaatasid pilti, peaks olema selge, et samotikiht läks otse vahelae peale. Pildilt on selgelt näha, et see kollane moodul on jäetud vahelae pealispinnast lõõristiku põhjaks saava samoti paksuse jagu kõrgemale. Samotti mainisin vaid rõhutamaks, et seda vahelae materjali ei tohi kasutada kolde ja lõõride ehitamiseks.

Lõõristiku moodustavad kaks ringlõõri, keskelt on ahi tühi. Lõõride välispinna ja ahju välisvoodri vahel on õhkvahe.

Ahjusüdamiku kasuks sai otsustatud, kuna ahi asub majas, kus ei elata püsivalt. Tegemist on suvekoduga, kus käiakse külmal ajal harva. Pikalt kütmata majja saabudes saab südamiku abil ruumi kiiret sooja.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Tegelikult on ääretult tore lugeda sellised pottsepandusega tugevalt seotud teemasid jälle! Leevi paneb täitsa asjalikult ja oleks tore kui ka edaspidi tuleks selliseid postitusi :good: .
Siiski mulle ja ka paljuden teistega rääkides on jäänud siiski tiba segaseks, et kus neid 3 cm paksusid plaate ikkagi kasutada võib?? Koldes lööb ju puuga selle puruks... :glare: . Kas ahju laes võib kasutada ...kui midagi peal ei kanna ja plaadi peal ( ja külgedel loomulikult) õhuvahe või paisumisvuuk? 5 cm plaadiga asi rohkem selge ja on kasutuses edukalt.
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Edgar57 kirjutas: Õhku vaja. Soe vaja viia ka läbi leso pika ringi. Alumised löörid tehtud spetsiaalselt täistellise pindalaga ja seda jätkuvalt kuni korstna otsani.
Üldise arusaama järgi ehitatakse nii ahju kui ka pliidi lõõristik selliselt, et lõõri ristlõige korstna suunas kahaneb. Horisontaalse lõõri ristlõikepindala jäetakse enamasti 10% suurem vertikaalse lõõri omast.

Lõõri ristlõikepindala vähendamiseks kasutatakse nt järgnevat moodust:

Pilt

Mõõtudele joonisel ei tasu tähelepanu pöörata. Pilt illustreerib vaid üht võimalikku lahendust. Olenevalt soojapingi kujust ja mõõtmetest võib lõõri asetust ja kuju vastavalt vajadusele muuta.Oluline on, et soovitud pinnad läheksid soojaks ja lõõri ristlõikepindala osas järgitaks head ehitustava. Kui su soojapingi sees jookseb horisontaalne ringlõõr, siis sobiks kasutada joonisel kujutatud lõõri loomulikult püstises asendis.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leevi kirjutas:... ja lõõri ristlõikepindala osas järgitaks head ehitustava. Kui su soojapingi sees jookseb horisontaalne ringlõõr, siis sobiks kasutada joonisel kujutatud lõõri loomulikult püstises asendis.
Mis on hea ehitustava? Mis aastanumbri head ehitustava peaks jälgima? Kui Edgar oleks jälginud Veski aegset head ehitustava, siis poleks tal puugaasid nii effektiivselt (effektselt) põlenud.
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

motamees kirjutas:
Leevi kirjutas:... ja lõõri ristlõikepindala osas järgitaks head ehitustava. Kui su soojapingi sees jookseb horisontaalne ringlõõr, siis sobiks kasutada joonisel kujutatud lõõri loomulikult püstises asendis.
Mis on hea ehitustava? Mis aastanumbri head ehitustava peaks jälgima? Kui Edgar oleks jälginud Veski aegset head ehitustava, siis poleks tal puugaasid nii effektiivselt (effektselt) põlenud.
Vabandan nüüd tähenärimise pärast, aga sõnu 'effektiivne' ja 'effektne' on lausa kurb näha. Paistab, et sul ei ole probleeme ainult võõrapäraste materjalidega sõbrunemisel, võõrsõnadega näib asi sama. Tore siiski, et vähehaaval katsetada võtad.

Mis puudutab head ehitustava, siis ilmselt pidasin silmas ehitusviisi, mis on kooskõlas täna kehtivate standarditega. Kuigi see lõõri ristlõike vähenemine on olnud ilmselt iseloomulik ka heale ehitustavale kakssada aastat tagasi. Mu õpetaja Jak Esingu ütles ikka, et ahju sisu ehitada on imelihtne, lõõrid lähevad muudkui kitsamaks. See oli äärmiselt üldistavalt lausutud, kuid annab ühe lõõriehitusliku põhitõe edukalt edasi.
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »

Tere
Tänud teemaalgatajale said pandud pliidi ja selle ehitamiseks kasutatud materjali pärast.Samas jääb arusaamatuks millist materjali on kasutatud ahju kolde ehituses.
Kui see on Vene samott siis.........
Mitte väga ammu panin ülesse pildid samotist ja küsisin ,mis vägi neid lõhub.Lõpetuseks seal arvas keegi on liialt kuuma saanud.Loomulikult on kuuma saanud.Kuskohal siis veel kui mitte koldes peab samott kuuma saama .ja ikka kõvasti kohe kuuma....
Nõutuks teeb mind selle juures see et kasutatakse imetabaseid süsteeme põlemistemperatuuri kõrgele ajamiseks aga samas kasutatakse nende ehitamiseks keskpäraseid materjale.Või kuidas me peaksime seda vene samotti nimetama.

Kildumistegur :
Vene samoti kildumistegur 15 -16
HBO+ on sama näitaja 30 ( ehk katsemetoodika järgi maksimum )

See on laboris katsetatud fakt.Tõsi ,see on sakslaste laboris vist tehtud aga seda enam ,saksa täpsus on katsetele kindlasti kasuks tulnud.
Ja RaTH - i tulekust eestisse võib ainult unistada kui ei jõuta HBO+ igi osta.
Naljakas on meie ahjuehituses veel see et odavama pakkumise nimel kasutatakse tunduvalt halvema kvaliteediga materjale.Ja siis loeme siit mõne tellija kurtmist ,et näe tehti uus ahi 4 aastat vana .........
Kas on raske siis aru saada et kõrged põlemistemperatuurid , on kinni just kvaliteetses materjalis.Ja selle materjali( HBO+) omadustes on kõvasti kinni ka ahjude pikk eluiga.Ahju miinimum eluiga peaks olema 30 aastat.Vanasti ma mäletan isegi veneajal oli ahju eluiga 25-30 aastat normi järgi.Tõsi madalama kasuteguriga ahjud ei saanud sellist kuuma,põlemistemperatuurid koldes olid tundumalt madalamad.............
Kõrgete temperatuuride taltsutamine koldes ei olegi nii lihtne kui esialgu paistab.Kvaliteetse töö eelduseks on aga kvaliteetne materjal.Ja ahi saab alguse koldest.

Et mind mitte reklaamiagendiks jällegi ei tembeldataks.Siis vene samoti probleem on toimetulla koldes tekkiva veeauruga ja temperatuuri 500-600 kraadi ületamisega.Kui tahame kasutada koldes Vene samotti ei tohiks koldetemperatuur langeda kütteperioodi vältel alla nimetatut.Sellepärast ongi selle toote sihtrühm tööstusahjud aga mitte kodused kolded.
........
Ja veel: Robi-le
Halge ei visata koldesse -kolks ja kolks - vastu kolde tagaseina,eriti kui seal on veel õhukanalid.Aga see on ahju kasutusjuhendi teema.

Lugupidamisega
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leevi kirjutas:...Vabandan nüüd tähenärimise pärast, aga sõnu 'effektiivne' ja 'effektne' on lausa kurb näha...
Tänud tähelepanu juhtimast. Aga ei ole mõtet sinu filoloogilist kõrgharidust nüüd tühja-tähja peale raisata.
Leevi kirjutas:...Mis puudutab head ehitustava, siis ilmselt pidasin silmas ehitusviisi, mis on kooskõlas täna kehtivate standarditega...
Juhin ka tähelepanu, et standardid on soovitusliku iseloomuga. Nende järgi ei pea kõike tegema, võib ka paremini teha.
.
Tel 5o9279o
Vasta