Kütmine leiliruumist

saunad, santehnika, boilerid jne
priit667
külaline

Kütmine leiliruumist

Lugemata postitus Postitas priit667 »

Tere!
Küsimus on selline, et kuna leiliruum asub majas sellise koha peal kus ei ole võimalik läbi seina kerist paigaldada ja tuleb kütta leiliruumist, siis kas sellega kaasneb kohustus paigaldada sundventilatsioon või tagada kuidagi täindav värske õhu juurdepääs leiliruumi? Praeguse seisuga on plaanitud värske õhk sisse ukse alt 7cm vahe, keris sauna ukse vastasseinas näoga ukse poole ja diagonaalis paremal laes on väljatõmme.
Ehk kellelgi kogemusi sellise saunaga?
Küsin sellepärast, et väidetavalt võib saun muutuda ebamugavaks seoses puuduliku hapniku koguse tõttu, kuna ahi tarbib põlemiseks samuti hapnikku.
Ja kui see on probleem, siis milline võiks olla lahendus.
Leiliruumi mõõdud P x L x K on 2 x 1,8 x 2,1
Priit.
Külaline
külaline

Re: Kütmine leiliruumist

Lugemata postitus Postitas Külaline »

priit667 kirjutas:Tere!
Küsimus on selline, et kuna leiliruum asub majas sellise koha peal kus ei ole võimalik läbi seina kerist paigaldada ja tuleb kütta leiliruumist, siis kas sellega kaasneb kohustus paigaldada sundventilatsioon või tagada kuidagi täindav värske õhu juurdepääs leiliruumi? Praeguse seisuga on plaanitud värske õhk sisse ukse alt 7cm vahe, keris sauna ukse vastasseinas näoga ukse poole ja diagonaalis paremal laes on väljatõmme.
Ehk kellelgi kogemusi sellise saunaga?
Küsin sellepärast, et väidetavalt võib saun muutuda ebamugavaks seoses puuduliku hapniku koguse tõttu, kuna ahi tarbib põlemiseks samuti hapnikku.
Ja kui see on probleem, siis milline võiks olla lahendus.
Leiliruumi mõõdud P x L x K on 2 x 1,8 x 2,1
Priit.
7cm vahe on peaaegu piisav, see tagab ka leiliruumis pidevalt uue ja värske õhu ja leil saab hea olema. :jooma Ainult, et sealt ruumist kust õhk võetakse peab ka hea värske õhu juurdepääs olema.
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Parem tee kerise kohale seina sisse siirdõhukanal, 50...100cm kividest, kõikse parem oleks muidugi, kui see tuleks välisõhust. Värske õhk langeb otse kerisele, soojeneb ja seguneb seal. Uksealust prigu ei soovitata tegelikult üldse eriti jätta, ehk mitte üle 5cm.

Väljatõmme, mis on laes, viib su Leili :) otse kosmosesse. Tee lisaks teine väljatõmbeava leiliruumis seina, ca poolele kõrgusele, ainult see on leilitamise ajal lahti, laes aga avatakse alles pärast, sauna tuulutamiseks.

See minu arvamine.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
priit667
külaline

Tänan vastamast. Selle lae avause nagu mõtlesingi peale sauna tuulutamiseks. Aga kui nüüd teen lava alla läbi seina ava värskema õhu jaoks, et siis nagu OK, sest see lahendus on lihtsalt teostatav ja kui see on targemate arvateski piisav, siis olen rahul. Lava taga asub eesruum ja see on ventilatsiooniga varustatud ning lavaruumi ees on pesuruum aknaga mida saab tuulutuse seades hoida (talvel on see muidugi küsitav :) ).

Tänud.
siimsusi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas siimsusi »

priit667 kirjutas:Küsin sellepärast, et väidetavalt võib saun muutuda ebamugavaks seoses puuduliku hapniku koguse tõttu, kuna ahi tarbib põlemiseks samuti hapnikku.
Priit.
Ei ole siiani aru saanud sellest hapniku tarbimise teooriast :-( Kas lavaruumi tekib vaakum? Või on keris nii intellektne, et tarbib hapniku ära ja kogu CO2 jääb alles?
Minu arusaamist mööda lavaruumist kütmine PARANDAB leiliruumi kliimat, sest sisuliselt toimib sundventilatsioonina.
Värske õhk tasub tuua kerise kohale. Ukse alla üldiselt suurt pragu jätta ei tasu.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Pakuks siis juba nii, et mida rohkem regullitavaid tuulutuskanaleid on, seda parem. Ahju kohal saad mingi plekksiibrilaadse asja tekitada. Ukse alla saab sättida põrandarestiga natuke vahet väiksemaks. Ja kõik seina/laeluugid tasuks muidugi panna keerutatavate katetega.
vanaema on sul veteran...
priit667
külaline

siimsusi kirjutas:
priit667 kirjutas:Küsin sellepärast, et väidetavalt võib saun muutuda ebamugavaks seoses puuduliku hapniku koguse tõttu, kuna ahi tarbib põlemiseks samuti hapnikku.
Priit.
Ei ole siiani aru saanud sellest hapniku tarbimise teooriast :-( Kas lavaruumi tekib vaakum? Või on keris nii intellektne, et tarbib hapniku ära ja kogu CO2 jääb alles?
Minu arusaamist mööda lavaruumist kütmine PARANDAB leiliruumi kliimat, sest sisuliselt toimib sundventilatsioonina.
Värske õhk tasub tuua kerise kohale. Ukse alla üldiselt suurt pragu jätta ei tasu.
Tänan vastamast, ei osanud isegi sellele hapnikutarbimise teemale seletust leida. Olen näinud oma elus igasuguseid leiliruume. Ja on oma leilid ilusti kätte saadud ilma et peaks hapnikumask peas laval istuma :) . Üks tuttav juhtis sellele tähelepanu, kui mu plaani nägi ja kindluse mõttes käisin siit foorumist oma küsimusega läbi. Olen nüüdseks vastused saanud ja tänan kõiki, kes vaevusid vastama. Minu süda on rahul ja tore, et selline infokanal olemas on. Head aasta lõppu ja hüva leili!
Vasta