Trafo ja juhtmed

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Katrel20
külaline

Trafo ja juhtmed

Lugemata postitus Postitas Katrel20 »

Vannitoa valgustil läks trafo metsa ja täna sai uus soetatud. Vaatasin, et uuel trafol on ühes otsas siis mingi L ja R tähis ja teises otsas siis neli auku.

Seinast tuleb välja paks kaabel, millel on kaks lahtist otsa: pruun ja sinine (kollane-roheline ka, aga see tolknenud 5 aastat niisama)... need peaks panema trafo ühte otsa ja siis vannitoa valgustus, millel on kokku 2 juhet (sinine-pruun ja sinine-pruun) lähevad teise trafo otsa. Lambil on 4 pirni, 2+2 (mõlemal on oma sinine ja pruun juhe).

Nagu ma aru sain, siis mul on see jadaühendus vist? :)

Küsingi, et see kaabel mis seinast tuleb ja millel vanal trafos oli kasutusel pruun ja sinine juhe (kollane-roheline tolkneb seal niisama), siis kumb-kumbasse uuele trafole sisse peaks minema ehk siis milline sinna L tähisesse ja milline sinna R tähisesse?

Ja sinna teise trafo otsa, panen lihtsalt ühe lambi poole pruuni ja sinise kõrvuti aukudesse ja teise lambi pruuni ja sinise ka kõrvuti aukudesse.

Vabandan vbl rumala küsimuse pärast, kuid see on see võhiku elu :)
qqwerty
külaline

Re: Trafo ja juhtmed

Lugemata postitus Postitas qqwerty »

Kutsu parem mõni sõber appi, kes natukenegi asja jagab. Muidu tapad ära end veel.
Katrel20
külaline

No see ei ole ju raske küsimus, küsin aint, kuhu käib pruun juhe ja kuhu sinine (L ja R), surma saamisega pole siin mingit pistmist, ega ma elektriühendust ei ehita :)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Pane selle trafo pilt või link või täpne tüüp siia, niisama (L ja R ja muud augud) ei riski õpetada.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Katrel20 kirjutas:No see ei ole ju raske küsimus, küsin aint, kuhu käib pruun juhe ja kuhu sinine (L ja R), surma saamisega pole siin mingit pistmist, ega ma elektriühendust ei ehita :)
Küsimus on samaväärne, kui Sa helistad võõrast linnast tundmatult tänavalt ja küsid, kas Sa peaksid hotelli jõudmiseks pöörama vasakule või paremale (iseenesest lihtne küsimus ju). Ja mitte keegi ei tea, mis tänaval ja millisel nurgal Sa hetkel asud.

Mis valgustid? Halogeenid? LED-id? Luminofoorid?
Sinu kirjeldatud tähistus on ebaselge. L ja R viitaks nagu kõlaritele (valjuhäälditele), aga mitte valgustitele. Kui kasvõi ühe juhtme korraks valesse kohta ühendad, siis on suur tõenäosus, et mõni detail satub võrgupinge alla ja/või rikud ka oma uue trafo jäädavalt.

Mängige-mängige huupi elektriga, annate oma panuse maailma genofondi parendamisse. :banghead:
Katrel20
külaline

Tere taas,

vabandan oma lolle küsimusi, kuid nüüd siis koos piltidega. Ja see oli minu viga, mitte R ja L, vaid N ja L.

Piltidelt on siis näha, et seinast tuleb jäme juhe, milles on pruun ja sinine juhe, see kollane/roheline on 5 aastat tolknenud niisama. See peaks siis minema trafo ühte otsa, kus on N ja L (seal ongi ainult 2 auku).

Siis on lambi 4 otsa - pruun ja sinine + pruun ja sinine (need peaks minema siis trafo teise otsa, kus ongi 4 auku).

Et mis juhtmed siis mis auku peaksid minema? Tegemist on halogeenidega minu meelest.

http://www.eestisport.ee/images/valgus/pic1.JPG

http://www.eestisport.ee/images/valgus/pic2.JPG

http://www.eestisport.ee/images/valgus/pic3.JPG

http://www.eestisport.ee/images/valgus/pic4.JPG

http://www.eestisport.ee/images/valgus/pic5.JPG

Äkki keegi aitab? Aitähh!
tommy4
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas tommy4 »

Vahet pole, pane ükskõik, mis otsad.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Seinast tulev läheb sinna kus on 2 otsa. Pruun läheb sinna kus on L ja sinine sinna kus on N. Kuigi teoreetiliselt ei tohiks seal mingit vahet olla siis praktikas võib olla ja seega ära pane neid valesti. Lampide omad ühenda sinna kus on neil otsa. Üks juhe (sinine ja pruun) kahele keskmisele ja teine (jälle sinine ja pruun) kahele äärmisele. Ja seal on täiesti ükskõik mis värvi juhe kuskile läheb. Kruvid keera ilusti kinni. Peakski kõik olema. Kui aga midagi valesti teed, näiteks seinast tuleva juhtme paned sinna kus on 4 otsa siis pead uue trafo järgi minema. Ja jäta nüüd eluks ajaks meelde, et L ja R on täiesti muud asjad kui L ja N.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Seinast tuleva jämeda sinine N ja pruun L, lampide sinised - vasakpoolsed ja pruunid parempoolesed. Kollaroheline las tolkneb edasi.
Muide, vana trafot lahti ühendades oleks võinud midagi meelde ka jätta :thumbsup:
Ja veel - pildilt näen ma 8 (halogeen) lampi. Kui igaüks on 20W siis põleb see uus trafo ka varsti läbi, sest see kannatab max 150W.
siiber
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas siiber »

Küülaline kirjutas:pildilt näen ma 8 (halogeen) lampi.
Peegel
Katrel20
külaline

Tänud kõigile, kes viitsisid aidata! Lamp jälle töötab ja kõik ok!

See oli peegelpilt, mis näitab 8 lampi, tegelt on 4 lampi ja igaüks 35W, kokku siis 140W.

Ma ühendasin nii, nagu dumbuser kirjutas: pruun L ja sinine N. Lampide omad panin pruun/sinine keskmistesse ja teise sinise/pruuni panin äärmistesse. Nii, et sinised jäid kõrvuti ja pruunid jäid kõrvuti.

Igal juhul töötab ja sain ma nüüd õigesti ühendatud?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Kui töötab siis on õigesti ühendatud.
Katrel20
külaline

Töötab juba mitmendat päeva, järelikult kõik tip top :) Tänud veelkord!

Kas mõni mode või admin saaks mu ühelt eelnevalt postituselt siit need lingid eemaldada, neid pilte enam ei asu nendel aadressidel! Oleksin tänulik.

teema lukus.
Vasta