Koltsi kaminad

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
ändi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 2 korda

Koltsi kaminad

Lugemata postitus Postitas ändi »

Üks tuttav naisterahvas on suure dilemma ees, et kas on mõtet olemasolevat kaminat täiustada ja lisada sinna soojust salvestavad rõngad, mida pakub Koltsi kaminad, või peaks hoopis õhksoojuspumba paigaldama.Asjatundjad võiks kommenteerida neid kaminaid.Hetkel ongi kütteks elekter ja kamin käsikäes.Ise olen õs-pumba poolt hääle andnud aga vana hea puuküte tundub talle ahvatlevalt odav olevat.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Koltsi kaminad

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Võib mureta olla, ka soojuspumba paigaldamisel on ikka ja jälle vaja tuld alla teha, eriti täna kui üle -15 kraadi on väljas. Soojuspump annab juurde mugavust, st. kui kütta ei saa või ei viitsi siis on ikka soe. Ja kui tahab vana head puukütet kasutada siis võib ka soojuspumbaga seda igapäevaselt teha, soojuspump ruumi temperatuuri saavutamisel lükkab automaatselt ennast välja ja mitte varem sisse kui temperatuur langeb alla sätestatu.
Küll aga annab soojuspump säästu elektri kulude vähenemises ja üsna tuntavalt.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Koltsi kaminat pole näinud, aga paar kuud tagasi soovitasin ühel sõbral lahtisele kaminale klaasuks ette paigaldada( kuna see oli tehniliselt igati võimalik). Alguses ta oli selle mõtte vastane, aga viimaks tegime asja koos ka ära. Tulemusega oli ta nii rahul, et nüüd kogub raha, et kogu asja asemele ehitada üldse kaminahi, mis kütaks muretult terve maja.
Ma ise kaaluks ka siin, et kas on mõtet üldse nende Koltsi klotsidega mängida...ja ehk targem kohe normaalne ahi ehitada. http://www.google.ee/imgres?um=1&hl=et& ... ,s:0,i:104
ändi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas ändi »

Mul endal maakodus on õs-pump kombineeritud pliidi ja soojamüüriga, ning ise soovitaksin talle kindlasti pumpa, kuna päeval ei ole seal alati kedagi kodus jne.Maja on tal kahekordne ja üsna sopiline.Pumba saaks paigutada selliselt, et alumine korrus oleks pea tervenisti kaetud ja trepi august läheks ilmselt suts sooja ka ülemisele korrusele.Arvan, et kui see need rõngad vanale kaminale külge pookida, siis nad võivad küll sooja salvestada aga mööda maja laiali ei aja seda sooja õhku miski.Seda ei oska ma talle ka ennustada, et kui kalliks uue ja korraliku kaminahju ehitamine läheb.Aga nende Koltsi rõõmurõngastega pole siis keegi kokku puutunud ega midagi kuulnud?
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ega need rõngad pole midagi muud kui soemüür, mille saab ka tellistest teha. Siiski tuleks ennem vaadata kas sinna saab üldse juurde midagi panna.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Näinud olen. Kui kaminal on soemüür järgi siis see aitab nii salvestada kui kasutegurit tõsta, sest üksjagu jääksoojust on liigselt veel suitsugaasides.
See rõngas aga salvestab kamina enda kiirgussoojust ja kuigi on kasutatud suure soojusmahtuvusega kivi siis on selline poolpidune värk. Kasutegurit aga ei tõsta.
Soojuspump suudab palju edukamalt kütteperioodide vahelist ajalsooja juurde toota ja seda soodsamalt kui otseelektriga küttes.
pottkivi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas pottkivi »

Kalvis kirjutas:Näinud olen. Kui kaminal on soemüür järgi siis see aitab nii salvestada kui kasutegurit tõsta, sest üksjagu jääksoojust on liigselt veel suitsugaasides.
See rõngas aga salvestab kamina enda kiirgussoojust ja kuigi on kasutatud suure soojusmahtuvusega kivi siis on selline poolpidune värk. Kasutegurit aga ei tõsta.
Soojuspump suudab palju edukamalt kütteperioodide vahelist ajalsooja juurde toota ja seda soodsamalt kui otseelektriga küttes.
Äkki lugupeetud Kalvis selgitab mismoodi tema nägemuses keraamiline soojussalvestusrõngas salvestab ainult ühes suunas- st. kaminasüdamiku poolt väljastatava soojuse väljastpoolt salvestab, teda läbiva kuuma suitsugaasi soojust aga mitte :scratch:
Väikse lisamärkusena veel niipalju,et kui kamina ümberehituse eesmärgiks oli muuta ta salvestavaks, siis tuleb lugeda plusspoolele ka see seik,et need rõngad aitavad salvestada kaminasüdamiku soojust ning seda siis hiljem ühtlasemalt ruumi jagada. :grin:
Kindlasti on arvestatav alternatiiv ka nn.klassikalises stiilis soemüür,kuid kas seda igale poole enam tagantjärgi juurde ehitda annab?
Parimat.
Mati Malm.
http://www.kodusoe.ee
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Kalvis kirjutas:...See rõngas aga salvestab kamina enda kiirgussoojust...
Siinkohal olen kindel, et Kalvis eksis ja olen nõus Pottkivi eelneva postitusega, selles osas.
.
Tel 5o9279o
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Need salvestatavad rõngad, mida mina nägin, pannakse ümber metallkorstna kamina otsa. Korten kiirgab soojust ruumi ühtemoodi, on need rõngad või mitte ja rõngad salvestavad korstna kiiratud soojust. Tegu ei ole soemüüri laadse asjaga.

Su jutt soojuse salvestamisest on veidi imelik, pead rohkem lahti kirjutama mida sina mõtlesid (soemüüri või midagi muud).
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mina arvan, et kasu on nendest kindlasti, aga ahjuga võrrelda ei saa.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Need ei ole samad rõngad, mida mina teadsin (need käisid ümber plekkorstna ja jäi väike õhuvahe vahele). Siit arusaamatused.
Et neist rõngastest tolku oleks, peab ka siiber olema peale rõngaid aga olemuselt sama mis soemüür. Kuid rõngaste väike mass teeb muret.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kalvis kirjutas:Need ei ole samad rõngad, mida mina teadsin...
Jutt käib koltsi kaminarõngastest, nagu pealkirjastki välja lugeda võib. Sina nägid niisama rõõmurõngaid :D
Kui nüüd "off rcord" rääkida, siis mind küll ei tee rõngaste väike mass murelikuks. Eks ta paras naljanumber ole. :twisted:
.
Tel 5o9279o
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Need "rõõmurõngaid" võid omale ka poest osta, mina nägin neid müügil espakis.
Ühel tuttaval on need rõõmurõngad kasutusel ja see kivi salvestab sedasi päris palju.
Ega tuttaval polnud kirjas kelle omad need on ja ma ka ei teadnud. Alles pärast lingilt nähtud saamist sai vaadatud et need ei ole päris samad.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Igatahes probleem on endiselt õhus. Millised rõngad,siis LP. Ändi oma naistuttavale peaks kinkima?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Minu soovitus on siiki eelistatult Koltsi omad - seal käib suits rõnga seest läbi ja sellega saab täiendavalt muidu otse korstnasse minevat sooja rõngasse salvestada.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Kalvis kirjutas:Minu soovitus on siiki eelistatult Koltsi omad - seal käib suits rõnga seest läbi ja sellega saab täiendavalt muidu otse korstnasse minevat sooja rõngasse salvestada.
Tea, kuidas korstnapühkija ka nendesse suhtub :roll:

Osta ja üles lappida näikse neid küll lihtne olema, kuid hiljem tuleb neid ju seestpoolt pühkida ka.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Enamus kaminaid on ehitatud ummuksis põlemisele - oht on olemas. Mitmetel kaminasüdamikel saab lihtsalt altpoolt korstnale ligi, väike lootus puhastamiseks on.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Kalvis kirjutas:Mitmetel kaminasüdamikel saab lihtsalt altpoolt korstnale ligi ...
Ligi võid sa ju kortsnaavale saada, kuid kuidas sellisest kuuerõngalisest (nagu Koltsi lingil näha on) sisekeerdudega tornist lõõriluua läbi ajad ja keerdude uurded tahmast/pigist puhtaks nühid :scratch:
Vasta