Aknapõsed - külm pressib tuppa.

Kaupsk
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Aknapõsed - külm pressib tuppa.

Lugemata postitus Postitas Kaupsk »

Tere,

elutoas remont hetkel käsil, kuna aga talviti on aknapõsed ja aknalaud maru külmad, siis võtsin nad küljest ära. Kui tuba niiske (pesu kuivatamisest vms) ja väljas väga külm ~- 20C, siis on lausa nii külmad, et jää tekib aknaraami ja põse nurka.

Aknapõsed olid tehtud kipsplaadiga, mis oli sina külge vahu täpikestega kinni pandud.

Mul enadal oli selline mõte, et paneks kerge kihi korhvi (mp-75), siis villa soojustuseks ja kipsplat peale. Kui hea või halb mõte see on? See kehtib siis nii aknapõskede kui ka aknalaua kohta, aknalauaks ei ole muidugi kipsplaat :) .

Äkki kellelgi mingi parem ja tõhusam idee`?

Panen pildid ka hetke olukorrast:

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Tänud!
rundll
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Aknapõsed - külm pressib tuppa.

Lugemata postitus Postitas rundll »

Kui endal tegin siis villa ja krohvi polnud vaja. Enne oli samasugune nagu sul. Lihtsalt lõhkusin maha kookisin kõik vahu ära ja panin uue vahu (akna ja seina vahele). Siis kipsist põsed vahuga külge ja kõik toimib. Mul päris jääd ei tekkind aga puhkus sisse. Akna ja seina vahele oli vaht lastud kunagi kehvasti.

Ja veel nii palju arvan et need kiilud pole seal head, potensiaalne koht kust hakkab külma tulema.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Aknad saab õhu ja tuulekindlalt ette spets teibiga. Sellest siin juttu ka olnud, see peaks uute akende puhul kohustuslik olema.
Kaupsk
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külaline kirjutas:Aknad saab õhu ja tuulekindlalt ette spets teibiga. Sellest siin juttu ka olnud, see peaks uute akende puhul kohustuslik olema.
Need aknad on paigaldatud ehk 5-6aastat tagasi. Mina olen selles korteris elanud ~3aastat.
saarlane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Teip on kohustuslik jah aga eesti ei kasuta seda keegi, aken kiiluga paika vahtu täis ja kõik.
Präegust juba kutsekoolides näidatakse kuidas õigesti käib aga ei usu, et keegi eestis meeleldi hakkaks seda kasutama ikkagi lisa aja kulu.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Ei maksa mingitest teipidest imetegu loota! Igal asjal ikka oma koht ja eesmärk.
Teemaalgataja kirjutab ju ...
Kaupsk kirjutas: Kui tuba niiske (pesu kuivatamisest vms) ja väljas väga külm ~- 20C, siis on lausa nii külmad, et jää tekib aknaraami ja põse nurka.
Kuna piltidel paistab tellis ulatuvat õuest tuppa (otsene külmasild) siis ei ole ju jää nendes tingimustes mingi ime. Leevendada aitaks väljast soojustamine. Samuti tuleks võimalusel vältida selliseid sisemisi "niisutamisi".
Külaline
külaline

Kaupsk kirjutas:... Kui tuba niiske (pesu kuivatamisest vms) ja väljas väga külm ~- 20C, siis on lausa nii külmad, et jää tekib aknaraami ja põse nurka...
Millegipärast tahetakse Eestis saada "X soove in1" (elutuba, magamistuba, köök, pesuköök,WC, kuivatusruum ... jne), aga miks, ei oska vastatata.
Jälle olen vist irooniline!
Urmas
Külaline
külaline

Parku ei päästa siin toas pesu mitte kuivatamine jätkuvalt külmadest aknapõskedest. Kondensvett ja jääd tekib ainult vähem.

taastaja
Kaupsk
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külaline kirjutas: Millegipärast tahetakse Eestis saada "X soove in1" (elutuba, magamistuba, köök, pesuköök,WC, kuivatusruum ... jne), aga miks, ei oska vastatata.
Urmas
Aga kus ma siis korteris seda pesu peaksin kuivatama?

Ja nagu taastaja ütles, et pesu mitte kuivatamine ei aita, aknapõsed ja -laud on ikka külmad.

Välimised tellised on jah päris külmad. Selle pärast mõtlesingi et äkki paneks villa kipsi ja tellise vahele siis ei "liiguks" külm kohe telliselt kipsile. Aga ma ei tea, kas nii tohib teha või kas nii üldse tehakse.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kaupsk kirjutas:Aga kus ma siis korteris seda pesu peaksin kuivatama?
Lihtsalt õhuvahetust/ventilatsiooni võiks selleks ajaks tõhustada tiba.
Kaupsk kirjutas:Välimised tellised on jah päris külmad. Selle pärast mõtlesingi et äkki paneks villa kipsi ja tellise vahele siis ei "liiguks" külm kohe telliselt kipsile. Aga ma ei tea, kas nii tohib teha või kas nii üldse tehakse.
Parem lase see kipsi ning tellise vahe vahtu täis. Palju ei aita aga ....
Tudeng2
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tudeng2 »

Nõustun eelmise kommenteerijaga ehk kipsi ja tellise vahe korralikult vahtu täis lasta.
Mina eemaldasin ka kiilud, sest need tekitavad külmasildasi ja ma ei näe mõtet nendel, sest aken on ikkagi kinnitatud spetsiaalsete kinnitustega.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Akna/ukse alumisi kiile/klotse ma ei soovitaks siiski eemaldada. Pigem soovitaks nad saagida lengiga tasa lihtsalt. On hea kui tugev toetuspunkt alla jääb. Need külgmised plekist kinnitid ei toimi suurt võimaliku vajumise takistajatena.
Kaupsk
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vaatasin nüüd lähemalt neid akna alumisi kiile/klotse, need ei lähegi üldse akna alla. Aknalaud toetus nende klotside peale.
rokikas kirjutas:
Kaupsk kirjutas:Aga kus ma siis korteris seda pesu peaksin kuivatama?
Lihtsalt õhuvahetust/ventilatsiooni võiks selleks ajaks tõhustada tiba.
Aknendele paigaldati vist eelmine aasta õhutusklapid, sulguvad/avanevad vastavalt niiskusele. Saab ka manuaalselt sulgeda.
Vasta