KENA KÖIK !
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Re: KENA KÖIK !
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »
Kolm peotäit savi.
Tea kas riietatakse valgesse või musta ülikonda.
Igaks juhuks võiks käed ära "amputeerida" .
Või valmistud sa tõsiuskselt maailma lõppu vastu võtma.........3 nädalat vaid jäänud
Või äkki vajab põrgukatel remonti.........
Nali naljaks.............suhtlemiskursustel käi ära ja närviarstil..........3 nädalaga veel peaksid jõudma.
Samas teeksin ettepaneku Raivo vaikimisi ennistada Kodusoe Pottsepafoorumis (pärast seda kui käed ikka "amputeeritud" )
Kui Tõsisenalt ...
Siis iga asi saab kord otsa.Igal asjal oma aeg ja koht.Taga sind ei nuta.Väikese lugupidamise oled sa aga ikka ära teeninud.Tänu sinule on ehk keegi hakatud pottsepandusse laiemas mõttes tõsisemalt suhtuma.Tänu sinule ehk on keegi aru saanud ,et see teema on tunduvalt laiem ,kui jätkuvlõõridega ahjud.Tänu sinule on väikesest potsepanokitsemisest saanud avalik nokitsemine.Lausvalet pole sa ju siin vandunud,aga köva omakasupeal oled alati väljas olnud.Ja kõik pole kuld ,mis hiilgab või mis valjusti välja öeldakse.
Oma sõbrad ja kummardajad oled sa siit leidnud.Kindlasti ka vaenlased.Tõe huvides - Ma ei ole sinu vaenlane.Sinu vaenlane on sinu enda peas.
Kannata see lõõpimine siin RAHULIKULT ära ja sa näed ,et oled HETKEGA paremaks muutunud.
Lugupidamisega
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
ehitusremont@gmail.com
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
rokikas kirjutas:Millegipärast kangastub fantaasiapilt kus pärdikukari käratseb lamava tiigri ümber pidades teda surnuks .....

Tel 5o9279o
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas ErgoK »
Foorum tervikuna võidab sellest kindlasti. Eks need meistrid, kes Hr.Kaminahjuga tihedamalt suhtlesid, saavad ehk ka edaspidi temaga suheldud ja teadmisi jagatud.motamees kirjutas:
Keegi pole ju teisi arvamusi keelanud kirjutada.
Eks me näe, kas see foorum Kaminahju lahkumisest võidab.
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Ja mulle meenub Rokika postitus...ErgoK kirjutas:Foorum tervikuna võidab sellest kindlasti...
Ära ole nii kindel asjades, mida sa ei tea. Kodusoe foorum seda üle ei elanud. Mine jaluta seal "surnuaial" ja vaata, millal viimane postitus oli.

Tel 5o9279o
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Saage nüüd üle kaminahju lahkumisest. Kindlasti polnud tema arvamus mõtetu, ega vale, aga see polnud ka nüüd just see "ainuõige". On ka teisi arvamusi ja teisi tegijaid. Laskem nüüd ka neil siin foorumis arvamust avaldada. Eks aeg näitab ja eraldab terad sõkaldest. Üldiselt ühinen sellepoolest virgori arvamusega, et siin foorumis ei julge uued tulijad suud avada, kuna "arvamusliidrid" teevad nad kohe maha. Kui ikka üldse ei saa ja tunnete, et on ainult teie arvamus ja vale arvamus, siis tehke omale privaatne chatbox ja suhelge seal edasi. Ja arvamuse sellest, kui hästi teie teete ja miks teised seda ei suuda, võite omale jätta. Isiklikult tean 5-6 pottseppa, kes põhimõtteliselt lihtsalt ei viitsi siia foorumisse tulla "spetsialistidega" vaidlema. Samuti kuulen klientidelt, et ehitusfoorumi "pottsepanurk" on mingi insiderite teema, kus see õige lahendus tuleb ise tuletada erinevate meistrite omavahelisest nääklemisest.
Kodusoojal on minu arvates probleemid pigem spämmirobotitega. Kui keegi aeg-ajalt seal foorumit puhastada viitsib, hakkab koheselt ka sinna asjalikke küsimusi/postitusi tekkima.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Aga kui ongi nii!ErgoK kirjutas:... Kui ikka üldse ei saa ja tunnete, et on ainult teie arvamus ja vale arvamus ...
Ma olen olnud situatsioonides, kus vaja mingit lahendust, siis tol korral minu soovitust ja variante (oma aruga parimat) laideti nii maha kui veel sai, aga läks aastakest 3 mööda ja tekkisdki probleemid. Neile meelde tuletades enda soovitusi, kehtitati ainult õlgu ja öeldi, et nüüd on nagu hilja. Kahju neist!
Kui inimene aru ei saa, mis on õige või vale arvamus, siis peaks ta ennast harima või usaldama targemaid ja kui ta neid ka ei usalda, siis tuleks temalt teovõime ära võtta. Teo(mõtlemis)võimetule inimesele pole soovitutustest mingit kasu!

-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Siit ongi minu väide, et tegijad ja tegumoed on erinevad

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas teadja »
Kes vorbivad kogu elu yhte ja sama??? Kes on tyhjakriitikud? KonkreetsemaltRobi 1 kirjutas:Ma leian ikkagi seda, et nende Mota ja Kaminahju piltide pealt on saanud väga paljud õppida. Mida kasu on nendest, kes lihtsalt teisi maha teevad ja terve elu ühte sama vorbivad. Kuigi...väga palju saab ka nendelt õppida...et kuidas ei tohiks ahju ehitada. Seega...igaüks võiks rohkem oma ahjude SISU näidata edaspidi, siis väsivad ka need tühjakriitikud info hulga närimisest ära. Küll targemad sõeluvad terad sõkaldest ise välja.
palun!
- rokikas
- Ehituspenskar
Aga kas need "teistmoodi tegijad" on nõus siin ka oma töid avalikult lahkama? Koos fotomaterjaliga ja valmidusega põhjendada (reaalainetele tuginedes, mitte "nii on õige sest minu meister tegi ka nii" jutuga) miks midagi on tehtud just nii nagu on? Millegipärast nagu ei ole siin suurt märgata selliste tegelaste pealetungi.ErgoK kirjutas: Käisin nüüd nädal tagasi kahte tema tehtud ahju vaatamas, millest üks oli tehtud 15 ja teine 20 aastat tagasi. Mõlemad kestsid, kütsid ja seisid püsti.....

Ja ei maksa selles süüdistada siinset "juuretist" ("lödipüksid" tulevad ja lähevad aga need kes suudavad ka kaitsta (reaalainetele, mitte emotsioonidele "oi kui ilus/kole" tuginedes) oma seisukohti/lahendusi jäävad ja neist on meile kõigile tegelikult kasu.
ehitusremont@gmail.com
- Robi 1
- Ehituspenskar
---------------------------------------------------------------------------------ErgoK kirjutas:Juhtusin ca. 2 kuud tagasi rääkima pottsepaga, kes tegutsenud juba 40 aastat. Tema väitel olevat kõik need uuema aja villad ja värgid ahju sees lausa saadanast. Lõhuvad ahju laiali jne. Tema paneb isolatsiooniks ikka isesegatud savisegu ja ahjud pidavat püsima. Käisin nüüd nädal tagasi kahte tema tehtud ahju vaatamas, millest üks oli tehtud 15 ja teine 20 aastat tagasi. Mõlemad kestsid, kütsid ja seisid püsti.....
See on jutuks ilus küll ja erandeid olen ise ka näinud vahel. Aga pane ometi pildid ka kuskile, siis on asjast kasu ka.
Ma kuulsin ka mõned nädalad tagasi sama juttu...ja kui tema kiidetud ahjusid vaatama läksin, siis minu silm seal küll seda head ei seletand. Isegi Teadja ütles, et selline vend ei peaks üldse ahjudega tegelema... 30 aastat tagasi võttis ühe 5 lõõrilise pottahju lahti ja muudkui vorbib neid, tellisahjude kujul. Muust ei tea...aga kirub sama moodi laskuvaid lõõre jne.
Kui keegi midagi kritiseerib, siis peab oskama seda ka põhjendada ja kui midagi kiidab, siis samamoodi peab ise oskama põhjendada. Kui, aga tegelikult istub kinni 30 aasta taguses ajas, siis pole ka eriti midagi rääkida ( Vend näiteks väitis, et soome tüüpi ahjude koldepealsed ehitati alguses rongi rööbaste raudadele

-
- külaline
Mina kohe mitte ei taha, et minu vötteid hakkab järgi ahvima mingi netipottsepp,
kes arvutist kaugemale ei viitsi minna. Vaeva peab nägema, ilma ei tule midagi.
Netipottsepad hakkavad nyyd kindlasti naerma, naerge pealegi, aga see on yle
maailma nii.Olen piisavalt maailmas ringi vaadanud ja selles veendunud,et netti
jöuab vaid pottseppanduse pinnapealne virvendus ja mis teha vahel ka mitte
köige öigemad lahendused.
Mul oli alles möni aasta tagasi juhus, kus ahjusalongi omanik mu pyksirihma
pidi ahjukoldest välja tiris. Pöhjus lihtne,julgesin tema ahju kollet uurida enne,
kui tööleping alla kirjutatud. Kuigi olime vanad tuttavad.
Nii,et vötke heaks vöi pange pahaks,minu kyttekollete pilte te foorumis ei näe
ega tule nägemagi,möelge ja laulge mida iganes.See aga ei tähenda seda,et
kui keegi midagi valesti teeb ja seda netis ainuöigeks kukub kiitma ytlen söna
sekka.
Kasutaja kaminahju pole teil vaja taga nutta,ta hiilib juba praegu kardinate tagant ja varsti on tagasi. Tal on omad vötted kuidas oma ego upitada.
Ytleme siis nii,et rahva tungival soovil! Edu!
- Robi 1
- Ehituspenskar

Ma arvan, et tema pandud rohked lingid ja fotod on olnud väga õpetlikud.
Mul on ainult siiralt kahju, et arusaamatuse tõttu ma ajasin temalt ühe tööotsa hiljuti tuuri...mille täna lõpetan.Eks aja jooksul saame ka unustada omavahelised" nääklemised" ja eriarvamused. Elu on ju ikka elamist väärt kui keskenduda rohkem headele asjadele inimeses, sest iga inimene ju nagunii erinev oma mõttemaailma ja kiiksudega

Kaunist!
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kitsipung oled, muud ei midagi.teadja kirjutas:Pottsepatöö on käsitöö ja aastasadu on käsitöölistel olnud omad vötted ja käekiri.
Mina kohe mitte ei taha, et minu vötteid hakkab järgi ahvima mingi netipottsepp,
kes arvutist kaugemale ei viitsi minna. Vaeva peab nägema, ilma ei tule midagi....

Huvitav, kes sa oleks oma elukutselt kui su paljukiidetud õpetaja oleks samuti vaikinud oma ametinippidest nagu mingi II MS aegne vene partisan?

-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas savipea »
http://majavalitsus.weebly.com/
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas virgor »
Robi 1 kirjutas:Mis, aga puudutab otseselt Kaminahju tegemisi ja kirjutamisi, siin foorumis, siis kes saab kindlalt väita, et ta pole tema kaudu midagi õppinud? Tõstku esimesena käsi püsti...ja huvitav oleks kohtuda sellise meistriga.
Ma arvan, et tema pandud rohked lingid ja fotod on olnud väga õpetlikud.
Mul on ainult siiralt kahju, et arusaamatuse tõttu ma ajasin temalt ühe tööotsa hiljuti tuuri...mille täna lõpetan.Eks aja jooksul saame ka unustada omavahelised" nääklemised" ja eriarvamused. Elu on ju ikka elamist väärt kui keskenduda rohkem headele asjadele inimeses, sest iga inimene ju nagunii erinev oma mõttemaailma ja kiiksudega. Igatahes minul on veel palju õppida ja areneda...
Kaunist!

www.hot.ee/kaminad
-
- külaline
Jah,minu öpetaja ei varjanud oma vötteid,vaid jälgis,ja seda konkreetselt tööUrmas kirjutas:Kitsipung oled, muud ei midagi.teadja kirjutas:Pottsepatöö on käsitöö ja aastasadu on käsitöölistel olnud omad vötted ja käekiri.
kes arvutist kaugemale ei viitsi minna. Vaeva peab nägema, ilma ei tule midagi....![]()
Huvitav, kes sa oleks oma elukutselt kui su paljukiidetud õpetaja oleks samuti vaikinud oma ametinippidest nagu mingi II MS aegne vene partisan?
käigus,et ma just täpselt nii teeksin kuidas vaja.Netis see kontroll puudub ja
millest rääkida, kui enamus pildimaterjalist, mis yles riputatud on vigane. Kui
keegi sellele tähelepanu pöörab,teate isegi, mis juhtuma hakkab. Peetagu mind
pealegi kitsipungiks aga vötteid ja tehnikaid, mida olen öppinud teistelt meistritelt jagan ainult ja ainult töö käigus.
Mis puutub siin Robi väljahöigatusse,siis mul lihtsalt mehest kahju.Tundub
rahuliku suhtumise ja huviga mees olevat aga tundub yhes ja mitte köige öigemas
liialt kinni olevat.Virgoriga olen sama meelt! Edu!
- rokikas
- Ehituspenskar
Aga palunteadja kirjutas: Kes on tyhjakriitikud? Konkreetsemalt
palun!
teadja kirjutas: Mina kohe mitte ei taha, et minu vötteid hakkab järgi ahvima mingi netipottsepp,
kes arvutist kaugemale ei viitsi minna.
Nii,et vötke heaks vöi pange pahaks,minu kyttekollete pilte te foorumis ei näe
ega tule nägemagi,möelge ja laulge mida iganes.See aga ei tähenda seda,et
kui keegi midagi valesti teeb ja seda netis ainuöigeks kukub kiitma ytlen söna
sekka.
teadja kirjutas:
.... enamus pildimaterjalist, mis yles riputatud on vigane. Peetagu mind
pealegi kitsipungiks aga vötteid ja tehnikaid, mida olen öppinud teistelt meistritelt jagan ainult ja ainult töö käigus.
ehitusremont@gmail.com
Lugemata postitus Postitas tamm61 »

Edaspidi avan aegajalt oma PS postkasti

Tuleb Tootsi kombel tunnistada, et mõnele Kiire kommetega tüütusele ikka oleks kulunud ka lihtsalt üks hea keretäis tappa anda.
Nüüd ongi köik.
See oli su kõige asjalikum postitus nende 4125-ne hulgast mida sa teinud oled.Ära siis libastu ja ära tule siia jälle oma püha tõde kuulutama.
-
- külaline
ma olen midagi valesti kritiseerinud. Muidu jäädki sinu omade sönade järgi törtsuks soojaks öhuks!
- Robi 1
- Ehituspenskar
- rokikas
- Ehituspenskar
Aitäh komplimendi eest. Ise ma pean ennast siinses foorumis pigem parasiidiks kes "toitub" pottseppade teadmistest. Nii et sina võid rahulik olla.teadja kirjutas: Muidu jäädki sinu omade sönade järgi törtsuks soojaks öhuks!
"Törts sooja õhku" kõlab selle kõrval lausa romantiliselt.

teadja kirjutas:mida ja kus ma olen midagi valesti kritiseerinud.
Liialt lihtne. Parem lase otsida neid postitusi kus sa oled põhjendatult ja konkreetselt asjast rääkides kritiseerinud kellegi tööd ja pakkunud ise paremat lahendust. Vat see oleks juba ülesanne.

teadja kirjutas:Kui nyyd laulumees rokikas...

ehitusremont@gmail.com
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 17 korda
Lugemata postitus Postitas Yaager »

ei ole ma pottsepp ja ei ole mul ka sõpru siis foorumis. Kõiki postitusi olen lugenud täiesti erapooletult. Aga mingi sisemine tunnetuse ajendil sümpatiseerivad need inimesed, kes annavad ikka head nõu ja seda koos pildimaterjali vms. Kuidagi kohe tuli meelde kool, kus kursusel olid igasuguseid jumala-loomaia ekseplare. Kõige kummalisemad tõprad (vanasti öeldi nii looma kohta ja ei pea kedagi konkreetselt silmas) olid need, kes küsisid teiste käest materjale aga ise enda omi ei andnud. Üldiselt suhtuti nendesse kui natuke "kummalistesse", aga see ei häirinud üldsegi teisi

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 60 korda
- On tänatud: 52 korda
Lugemata postitus Postitas anski »
---------------------------------------------------------------------------------Robi 1 kirjutas: Kui keegi midagi kritiseerib, siis peab oskama seda ka põhjendada ja kui midagi kiidab, siis samamoodi peab ise oskama põhjendada. Kui, aga tegelikult istub kinni 30 aasta taguses ajas, siis pole ka eriti midagi rääkida ( Vend näiteks väitis, et soome tüüpi ahjude koldepealsed ehitati alguses rongi rööbaste raudadele).
Tere!
Noh kui ta pidas silmas nende "soome tüüpi ahjudega" laskuvate lõõride ahju siis ta muidugi küll eksis. Aga "soome tüüpi" ilma lõõrideta ahjudega tal oli siiski õigus.

Ehk tegemine oli üsna sarnane kerisahjuga. Rõõbaste peale hakati laduma ilma seguta serviti samotteid 3-4cm vahega ja iga teine rida teistpidi peaaegu ahju lageni. Ahju laes oli auk kust ahju tõmbet sai kivivahetega reguleerida ja kestas oli lisaks augud kust vajadusel sisu ka vahetada. Sellisi on tehtud seal ammu a.1900-20 kandis aga hiljem pole minu teada küll tehtud.
Natuke uurisin ja leidsin natuke vanu materjali nende kohta. Huvitav näha, et pottsepp kes neid siin reklaamib oma patentiga, peab seda lõõrideta ahjutüüpi isegi nii heaks, et laskuvate lõõridega ahi ei sellega võib üldse konkureerida kui tegemist on küttepuust saadava soojusega ahjukütmisel. Ta ei leia kui ühe põhjuse miks lõõrideta ahju ei kõlbaks kütmisele - see on liiga lihtne, et seda tõsiselt võtetakse.

Noh, ei teagi kas temal oli õigus või mitte aga ilmselt see pottsepp usus surnuaiani nende asjadega. Mingil põhjusel neid tegelikult siiski ei kunagi just rohkem ehitatud. Ehk oligi siis liiga odavad ja lihtsad..

Nendest leidub palju a.1911 ahjujuttu, miks laskuvate lõõride ahjud ei kõlba kuhugi ja hoopis see lõõrideta ahi ongi see ainus õige ahi. Ehk siin istutakse kinni üle 100 aasta taguses ajas, ajad muutuvad aga ikka veel mõteldakse sama

http://digi.kansalliskirjasto.fi/pienpa ... sationId=1
http://digi.lib.helsinki.fi/pienpainate ... sationId=1
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed