Lugemata postitus Postitas Yaager »
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Stupiduser tahab näida aga näe ei tule välja. Suitsuruum on alati hea, ka pliidil ja Motamehe pliitidel ka on. Selles Urmase Rõuge ahjus aga on suitsuruum olemas ja spetsialist oskb seda visuaalselt hinnata, nagu ka lõõristikku. Kui muud ei ole kätte võtta, siis selle suitsuruumi seletab ära ka A.Veski. Nagu ka kolderesti vajaduse ja kolde kõrguse. Suurmeistrid aga tegid isenesetarkusest ja nii, kuidas omale lihtsam.Yaager kirjutas:mulle nuputamis ülesanded meeldivad väga, aga kuidas ma ka ei püüdnud - pihta ei saanud kas on see suitsukogumisruumi küsimus tõmmekas või... Miks ma hakkasin seda mõtlema oli see, et kui vaatasin kodukalt, siis seal oli ahju nimeks Sauna ahi Rõuge. ja ikkagi ???? kas peaksin edasi nuputama? sest keegi ei ole seni öelnud, et suitstkogumise ruum peab olema kolde kohal/peal
Lugemata postitus Postitas anski »
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Lugemata postitus Postitas pottkivi »
Lugemata postitus Postitas Urmas Hiielaan »
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Lugemata postitus Postitas motamees »
pottkivi kirjutas:...Aga ka põhielamistesse väiksema kandevõimega vahelagedele ...
Tere.motamees kirjutas:pottkivi kirjutas:...Aga ka põhielamistesse väiksema kandevõimega vahelagedele ...Tagasihoidlik arvutus annab kaaluks tugevalt üle 2,5 tonni.
Pidasin silmas konkreetset ahju või pliidi tüüpi(sõltuvalt sellest kuidas keegi seda nimetada soovib). Juhul kui konstruktsioonid ei kannata saab ju alati ehitada kergema mudeli.pottkivi kirjutas: Tegelikult on idee hea ja toimekas ning sobib väga hästi igasuguste suvekodude,saunade ja aastaringselt mittekasutatavate elamiste soojendamiseks. Aga ka põhielamistesse väiksema kandevõimega vahelagedele ning abi- või kombineeritud kütteks.
Lugemata postitus Postitas anski »
Tere.Robi 1 kirjutas:Pole muidugi minu asi öelda, aga tegelikult ei peaks üldse arutlema selle ahju " vigade " ja (üle)kaalu üle, sest harva näeb nii puhast tööd ja viisakas inimene ei pea hakkama sealt ka vigu otsima. Võiks ju lihtsalt nautida ja ennast mõnusalt tunda...Iseasi kui seal oleks midagi tuleohtlikku.
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Esmalt Matile vastuseks, et mulle on õpetatud, et ukse ülaservast peaks oleme vähemalt 30 cm, mitte 20 cm.pottkivi kirjutas:Tere.
Me Kodusoes oleme arvestanud et võlv- või kastkolde kõrgus ukse ülaservast peaks olema vähemalt 200 mm, siis oleks suitsul ka kuskil väike pööramise koht olemas.
Arvan , et Stupi pidas diskussiooni alustades silmas(las ta parandab mind kui eksin) ikkagi tüüpilist soome tüüpi laskuvate külglõõridega ahjumudelit.
Lugemata postitus Postitas Urmas Hiielaan »
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025