Pidev solin radiaatoris

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Uus kasutaja
külaline

Pidev solin radiaatoris

Lugemata postitus Postitas Uus kasutaja »

Mure järgmine.

Elan kortermaja 5 korrusel.Radiaatorid said just vahetatud uute terasradiaatorite vastu, varasemad olid veel vene aegsed plekid. Probleemiks on pidev õhk radiaatoris, just köögis. Lasen õhu välja, tunni aja pärast soliseb taas.Olen pöördunud maja haldaja poole, kes lubab tegeleda asjaga aga ei midagi ei muutu.Soovitasidki radiaatorid ära vahetada,aga ok vähemalt selle võrra läks mul elamine soojemaks paari kraadi võrra, aga solin ikka jäi. Käiakse ainult keldris, lastakse vett välja ja kõik. Varasemalt tuli ka endal keldrist õhutamas käia kuna radiaatorite küljes olevaid kraane ei saanud puutuda jäid tilkuma.Nüüd lasin paigaldada uute radiaatorite külge kraanid. Huvitav on see et tubades ei hakka nii ruttu solisema. Kõigil radiaatoritel on eraldi püstikud.Küttesüsteem peaks olema tasakaalustatud.Ma ei saa aru kas ma õhutan seda köögiradiaatorit valesti või?
lasen sealt vett koos õhuga kuni enam õhku ei tule.On torude küljes ka need väiksed õhutusventiilid aga neist tuleb ainult õhupiuks ja siis vesi, radiaator aga jääb ikka solisema.
tuttav mure
külaline

Re: Pidev solin radiaatoris

Lugemata postitus Postitas tuttav mure »

Uus kasutaja kirjutas:Mure järgmine.

Elan kortermaja 5 korrusel.Radiaatorid said just vahetatud uute terasradiaatorite vastu, varasemad olid veel vene aegsed plekid. Probleemiks on pidev õhk radiaatoris, just köögis. Lasen õhu välja, tunni aja pärast soliseb taas.Olen pöördunud maja haldaja poole, kes lubab tegeleda asjaga aga ei midagi ei muutu.Soovitasidki radiaatorid ära vahetada,aga ok vähemalt selle võrra läks mul elamine soojemaks paari kraadi võrra, aga solin ikka jäi. Käiakse ainult keldris, lastakse vett välja ja kõik. Varasemalt tuli ka endal keldrist õhutamas käia kuna radiaatorite küljes olevaid kraane ei saanud puutuda jäid tilkuma.Nüüd lasin paigaldada uute radiaatorite külge kraanid. Huvitav on see et tubades ei hakka nii ruttu solisema. Kõigil radiaatoritel on eraldi püstikud.Küttesüsteem peaks olema tasakaalustatud.Ma ei saa aru kas ma õhutan seda köögiradiaatorit valesti või?
lasen sealt vett koos õhuga kuni enam õhku ei tule.On torude küljes ka need väiksed õhutusventiilid aga neist tuleb ainult õhupiuks ja siis vesi, radiaator aga jääb ikka solisema.
Oli aastaid tagasi sama probleem ja abi sain automaatõhutajast.Nagu see sai paigaldatud,kadus see solin.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Automaatika ajab selle õhu ise välja. Kõrgemal korrusel on see õhk seal vist koguaeg sees. Sama jama oli. Peale automaadi paigaldust on elu lihtsam. Ei maksa see nublakas kah palju. Külgekruvimisega võib muidugi jama tekkida kui radikat ei õnnestu nö kinni keerata. Aga kui see õhutaja sinna juba panna siis pane ka ventiil ette. Aegajalt lähevad need õhutajad katki või umbe ja siis on lekkimise vältimiseks see ventiil ikka ülihea asi.
pipeline
külaline

Lugemata postitus Postitas pipeline »

Automaatõhustaja ei ole päris lõplik lahendus. Nüüdsed süsteemid on kõik kinnised ja sellesse ei saa ilma põhjuseta õhk sattuda. Kui süsteemi peab sageli õhutama, siis tuleb ka järjest vett juurde lasta ja see ei ole ühelegi küttesüsteemile hea kui pidevalt värsket vett lisada ja seda ei tehta läbi veepehmendi. Õhk süsteemis viitab liiga väikesele rõhule torustikus ja pumba imemispoolele lähemates püstikutes tekib alarõhk ja sinna satub õhk kõige kergemini või õhu sisseimemist põhjustab liiga väike paisunõu, mille puhul süsteemis on rõhu suur kõikumine ja vee jahtumise korral rõhk alaneb ülearu.
Vaip2008
külaline

Lugemata postitus Postitas Vaip2008 »

dumbuser kirjutas:Automaatika ajab selle õhu ise välja. Kõrgemal korrusel on see õhk seal vist koguaeg sees. Sama jama oli. Peale automaadi paigaldust on elu lihtsam. Ei maksa see nublakas kah palju. Külgekruvimisega võib muidugi jama tekkida kui radikat ei õnnestu nö kinni keerata. Aga kui see õhutaja sinna juba panna siis pane ka ventiil ette. Aegajalt lähevad need õhutajad katki või umbe ja siis on lekkimise vältimiseks see ventiil ikka ülihea asi.
Nõus!
Soovitan aga paigaldada head õhutajat!!!
Paar aastat tagasi üürisime kolmetoalist korterit. Pull oli selles, et kõigil radiaatoritel oli erinevad õhutajad. Olime sugulaste juures, kui ühistu hakkas sooja andma.
Suur oli aga minu üllatus ja ka ehmatus kui õhtul koju tulime. Suured lombid põrandal ja terve korter lõhnas nagu....Avastasime, et peale Flexi( mis oli paigaldatud magamistoas), kõik automaatõhutajad lekkisid. Magamistoas põranda peal oli eriti kallis vaip, mis oli ostetud paar päeva enne seda juhtumit.
Foorumis on juba õhueraldajates teema olemas- viewtopic.php?f=9&t=32291&p=173647&hili ... nt#p173647
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

ise küll autom. õhueraldajat sulgeseadmeta paigaldada ei tahaks. Pane ikka pisike sulgventiil ette. Seda enam, kui soojussõlmes on automaatne täiteventiil ka.
Vasta