Tere,
Maja on 20nendatest ning põrand ära väsinud.
Kuna kavatse esiku kinni ehitada ning saadud ruumi koos WC kokku ehitada saaks võibolla midagi pesemise ruumi taolist.
Aga nüüd probleemid.
Laudpõrand on seal väga õhukesest lauast - on vana ja väsinud ning kägiseb ning kuna mul on plaan põrand ära plaatida siis oleks sellise nõtkumise peale varsti plaadid lahti.
Kaks lauda võtsin äärest ära. All on liiv ning prõanda prusside vahekaugus väga suur (minu arust) 86 - 89cm.
Kas kannataks, kui võtan lauad ülesse panen vahele 50nese kivivilla ning peale ehitan 32mm laudadega uue põranda. Edasi panen peale veekindlamatvineeri (mis see paksus võiks olla ?) - kruvidega, et oleks veel jäigem ning (põrandale trappi ei tule, tuleb lihtsalt dušsinurk ning torud seinte peale klambritega ja karp ümber) viineeri määriks Mira vms veetõkkega üle - peale teip ja teip kah sama tõkkega üle. Ning siis juba plaadiks.
Ruumi suurus ei oleks iseenesest väga suur - 3,5 ruutu.
Või peaks vineeri peale ikkagi midagi valama ? Väga kõrgeks ma põrandat valada igatahes ei taha...
Laega on ka mõtted otsas...
Kavatsein ma kipsist teha ning seintega koos üle teipida ning Mira veetõkkega üle võõbata, et niiskus läbi ei läheks Kipsi peale paneks natukene soojendust ja nii ta jääks (originaalis on laudis. Laelauad üle krohvitud ja tohutute krohviaukudega=. Pärast, kui seinad on plaaditud kleebik vahtplastist ruutudega üle või teeks mingi ripplae taolise konstruktsiooni.
Ka on mul toas sama jama, et põrandalauad kägisevad. Peal oli naeltega löödud soomepapp mille ülesse kiskusin. Põranda laudadel on juba vahed tekkinud ning lauad ise üsna õhukesed (vast 2,4cm). Kas aitaks kui väga tihedalt peale kruvidega tõmmata liimpuitplaat ? Või peaks panema põrandalaudade ja liimipuidu vahele mingi pehmenduse (nagu need parkettide matid). Liimpuitplaadile panen peale laminaatparketi...
Häid nõuandeid ootama jäädes.
Kas selline puitpõrand toimiks ?
põrandad, põrandatööd
Re: Kas selline puitpõrand toimiks ?
Lugemata postitus Postitas Sektor »
Vastus "EI" / "JA" aitaks ka mind edasi...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Peep P. »
Tere,
esiteks kas põrand on nö. pinnasel või vahelael. On ta külm?- kas soojustamine - heliisolatsioon (all naabrid?) on oluline?
üks võimalus on olemasolevate talade peale panna lapiti 5x10cm puitprofiilid sammuga max. 40cm, mille peale siis kruvida niiskus- või veekindel vineer paksus 16 mm. siis need hüdrod vastavalt juhenditele veel peale ja ehk toimib.
esiteks kas põrand on nö. pinnasel või vahelael. On ta külm?- kas soojustamine - heliisolatsioon (all naabrid?) on oluline?
üks võimalus on olemasolevate talade peale panna lapiti 5x10cm puitprofiilid sammuga max. 40cm, mille peale siis kruvida niiskus- või veekindel vineer paksus 16 mm. siis need hüdrod vastavalt juhenditele veel peale ja ehk toimib.
Lugemata postitus Postitas Sektor »
Võtsin lääpa vajunud WC põranda ülesse.
Seal on mingil ajal kõvasti uputanud... ja nüüd siis tuli nähtavale seisukord.
Pildid on küll viltu aga, aru saab ikka.
http://www.upload.ee/files/2833819/DSC00262.JPG.html
Olles liiva pealt ära kaevanud, tuli välja, et paremal pool on ainult tala - kuhu peale ma saaksin lüüa põranda lauad. Paremal aga tala ei ole. Põranda põhi on tegelikult alumise naabri lagi kust põranda laudade pragudest on näha vahtu ja kipsi. Sinna peale ma ei saa omal laudu ju panna, sest varsti võin sadada koos potiga talle kaela.
PArema tala äärde (ja ka teisele poole) on löödud väikene liist, kus peal olid kunagi lauad (lahtised) ja mille peal omakorda oli siis liiv (talade vahel).
Aga need liistud on suhteliselt nõrgad. PAremale talale kannataks veel panna liistud või nurgad, aga Vasak tala, mis asub seina all on suhtelisel "pehme"
http://www.upload.ee/files/2833820/DSC00263.JPG.html
Sinna - ma ei tea kuhu see kruvi kinni jääks. Ja nagu näha on sein kah väga "pehme".
Kuidas ma saaks sellistes tingimustes vasakult poolt põrandat toestada ?
Seal on mingil ajal kõvasti uputanud... ja nüüd siis tuli nähtavale seisukord.
Pildid on küll viltu aga, aru saab ikka.
http://www.upload.ee/files/2833819/DSC00262.JPG.html
Olles liiva pealt ära kaevanud, tuli välja, et paremal pool on ainult tala - kuhu peale ma saaksin lüüa põranda lauad. Paremal aga tala ei ole. Põranda põhi on tegelikult alumise naabri lagi kust põranda laudade pragudest on näha vahtu ja kipsi. Sinna peale ma ei saa omal laudu ju panna, sest varsti võin sadada koos potiga talle kaela.
PArema tala äärde (ja ka teisele poole) on löödud väikene liist, kus peal olid kunagi lauad (lahtised) ja mille peal omakorda oli siis liiv (talade vahel).
Aga need liistud on suhteliselt nõrgad. PAremale talale kannataks veel panna liistud või nurgad, aga Vasak tala, mis asub seina all on suhtelisel "pehme"
http://www.upload.ee/files/2833820/DSC00263.JPG.html
Sinna - ma ei tea kuhu see kruvi kinni jääks. Ja nagu näha on sein kah väga "pehme".
Kuidas ma saaks sellistes tingimustes vasakult poolt põrandat toestada ?
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu