Kuidas sobivad kokku mehhaanilise väljatõmbega pliidikubu ja puuküttega pliit?
Talupojamõistus ütleb, et väljatõmbeventilaator ja pliit koos töötada ei saa - ventilaatori poolt tekitatud alarõhk segab pliiditõmmet.
Millised on reaalsed kogemused?
Pliidikubu ja puuküttepliit
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Re: Pliidikubu ja puuküttepliit
Lugemata postitus Postitas AloK »
Minu on selline kooslus. Erilist probleemi küll näinud pole. Ventilaatorit kasutad ju enamasti siis, kui midagi pliidil valmistad. See eeldab, et pliidiraud on juba soe, mis tähendab, et tuli on mõnda aega all olnud ja tõmme on on juba maksimumis. Mina küll ei ole märganud ventilaatorit tööle pannes, et pliit hakkaks sisse ajama. Või kui siis järele mõeldes, vahel halva ilmaga tuleb puid lisades väikese sisseajamise vältimiseks tuhaaugu luuk kinni panna.
Samas olen mõtelnud, et sellisel kubul peaks kindlasti olema võimalik väljatõmbekanal sulgeda, vältimaks kubu soojenemisel võimsa loomuliku väljatõmbe ja soojakao tekkimist. Endale küll sellist asja ei teinud, kuna kubul on taga mitme nurgaga ca 6 meetrit horisontaalne väljatõmbekanal.
Alo
Samas olen mõtelnud, et sellisel kubul peaks kindlasti olema võimalik väljatõmbekanal sulgeda, vältimaks kubu soojenemisel võimsa loomuliku väljatõmbe ja soojakao tekkimist. Endale küll sellist asja ei teinud, kuna kubul on taga mitme nurgaga ca 6 meetrit horisontaalne väljatõmbekanal.
Alo
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Re: Pliidikubu ja puuküttepliit
Lugemata postitus Postitas motamees »
Kubu ei sega pliitat mitte üks raas, kui see kooslus asub kuuris. Mida õhutihedamasse ruumi see kooslus pannakse, seda rohkem hakkab segama.priitn kirjutas:Kuidas sobivad kokku mehhaanilise väljatõmbega pliidikubu ja puuküttega pliit?
Talupojamõistus ütleb, et väljatõmbeventilaator ja pliit koos töötada ei saa - ventilaatori poolt tekitatud alarõhk segab pliiditõmmet.
Millised on reaalsed kogemused?
On juhuseid, kus kubu töölepanemisel kisub pliital tuharuumi kaudu tule välja.
Kui maja on aurutõkkega muudetud õhukindlaks, peab olema sinna paigaldatud tark ventilatsioon.
Ühel suurobjektil küsisin ventilatsiooni meeste käest, kas ahjuga on ka arvestatud. Uuris veidi aega skeeme ja näitas mulle seinas eraldi auku, kuskohast tuli ahjule õhku. See tuli sissepuhke vendist ja ainult ahjuga ruumis oli väike ülesurve. Ütles, et kõik need surved tuleb veel paika sättida häälestamise käigus.
Kui süteem ei ole tasakaalus, tuleb vajadusel avada aken.
.
Tel 5o9279o
Tel 5o9279o
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad